Voittoon Knattertonin opein!

Lokakuun viimeinen lauantai ja kaukajärven sentterin pihassa porukka rautaisia karjuja pakkaavat haarniskojaan bussiin. Menomatkalla hiotaan keskittyminen piikkiinsä katsomalla vanhaa saksalaista piirrettyä, Nikke Knattertonia. Ei siis nosteltu käsipainoja ja puhuttu naisista!! Knattertonin elämässä on löydettävissä yhtäläisyyksiä JäHiläisiin verrattaen paljon. Tekotakaraivoja tai Molly Mollia ei JäHiin voidaa liittää, vaan mainittavin havainto oli kuinka Nikke joutuu jokaista tapausta selvittäessä lukuisat kerrat tyrmätyksi tai muuten kiipeliin, vaikka onkin täysin ylivertainen niin järkensä kuin myös fyysikkansa puolesta. Tämä sama ilmiö esiintyy myös JäHin matseissa; taktiikka, kuviot ja henkilökohtaiset taidot vastustajaan verrattuna ovat ylivoimaisia, mutta silti munitaan tilanteita ja omissa soi! Mutta tällä kertaa, Knattertonin tavoin, JäHi puristi kuitenkin voiton.

Lähtökohdat otteluun

JäHi oli ennen lauantain ottelua synkässä tappioputkessa. Kevään viimeiset ottelut päättyivät murheellisesti ja sama laulu jatkui heti syksyllä. Kolme ensimmäistä ottelua tuli siis turpaan tälläkin kaudella. Kahdesta edellisestä ottelusta tuli tupenrapinat maalierolla 7-21 (JäHi-KaVo 5-7, LeKi II-JäHi 14-2). Allekirjoittanut ei näihin otteluihin päässyt, joten raportointi ulkoistettiin. Tehtävään pestattiin kertaalleen haastattelijan tehtävästä monoa saanut Mika P. Saukkonen. Nämä kaksi matsia olivat kuitenkin liikaa Mikalla ja raportin sijaan hän kirjoitti ainoastaan itsemurhaviestin. Eli sanomattakin selvää, että JäHin otteissa oli parantamisen varaa!

KaPa-80 – JäHi 4-8

Ottelun alkuhetket näytti välittömästi hieman huolestuttavilta. Kotijoukkue tuli lujaa päälle ja sai ahdistettua JäHiläiset virheisiin (tooooosi vaikeaa muuten!), josta poiki myös läpiajokin. Vierailijoiden molari Erno Koivumäki piti kuitenkin Tamperelaisten luukun puhtaana upealla torjunnalla. JäHi paransi nopeasti peliään ja ottelun painopiste saatiin selkeästi oikeaan päätyyn. Tero ”Jäpi” Järvinen vei manselaiset ensimmäisenä taululle. Valitettavasti erän kaksi seuraavaa osumaa teki kotijoukkue, vaikkei varsinaisesti ottelua hallinnutkaan.

Toisessa erässä JäHin peli kulki jo hieman tasaisemmin ja virheitä syntyi vähemmän. Kotijoukkuuen maaliverkot pingottuivat kolmesti ja ennen aikaiselle tauolle laitavaurion vuoksi siirryttiin JäHin 4-3 johdossa.

Kolmannen erän alussa KaPa tuli vielä kertaalleen tasoihin, mutta jäi sitten katselemaan JäHin perävaloja. Etenkin Hedman-Niemenmaa-Männistö –vitja oli aivan liekeissä ja välillä pyöritys näytti jopa naurettavan vahvalta. Kolmas erä kääntyi JäHin haltuun viimeistään hienosti kestetyn 5-3 alivoiman jälkeen, joka oli poikia jopa JäHille lisäosuman!

Pelin komein suoritus

Jälleen tämän osion itselleen nappaa Petri ”Nipa” Niemi – hän teki maalin!! Komea kuti yläpesään!! Maininnan arvoinen oli myös Niemenmaan avojää-torppaus omalla siniviivalla 5-3 alivoimalla!

Timo T.A. Mikkonen: Tänään voitto ja lisäksi sinulle pitkästä aikaa maali!
Petri Niemi: Näin on näpyttimet! Komee oli maali!! Sen jälkeen oli aikas sama voitetaanko vai hävitäänkö!
Timo T.A. Mikkonen: Vai niin. Itse olisin tietysti tehnyt kahdeksan maalia vähintään, mutta viis siitä. Joko tämä voitto avasi JäHin peliä?
Petri Niemi: No siis rauhoitin kiekon viivaan ja tarkalla haukan silmällä löysin lätkän kokoisen reijän yläpesästä. Ei mitään taikatemppuja, silkkaa taitoa!
Timo T.A. Mikkonen: Vai niin…melko Torstianteromainen temppu jos sanoisin! Mutta siis tuosta pelistä; sekavien kahden erän jälkeen saitte pelin kulkemaan, mutta kulkeeko se myös jatkossa?
Petri Niemi: Tottakai jatkan maalitehtailua! On lähinnä ollut epäitsekkyydestä kyse, kun olen keskittynyt tuohon syöttelyyn!
Timo T.A. Mikkonen: ??
Petri Väisänen: Mitäs hel***tiä täällä tapahtuu?!?! Nyt Nipa tonne koppiin tuulettamaan sitä rupusta maalia ja Torsti Antero puolestaan lähtee vähän vikkelään JäHin tietotoimistolle jättämään eroanomusta!! Joku taso näissä todellakin haastatteluissakin täytyy löytää…ei herranjumala sentään!!!
Timo T.A. Mikkonen: Asia kunnossa.

Seuraavaksi

Ensi jaksossa JäHi seikkailee jälleen kotiluolassaan, jolloin vastaan asettuu Nastolan Kiekko. Paljon on vielä tehtävää, että peli alkaa sujumaan ”normalilla” tasolla! Kaikki siis joukolla sentterin lehtereille lauantaina 7.11. klo 19.45!

- Allekirjoittanut (JTT)