Kotiottelussa kärsityn katkeran jatkoaikatappion jälkeen JäHi sai mahdollisuuden ottaa revanssi Mäntän Kiekko-Pojista, kun valmentaja Ville Talasoja lastasi Sentterin pihalla bussiin täydet kolme kenttää pelaajia ja molemmat maalivahdit. Ykkösketjun ahnas laituri Esa Mäenpää ei päässyt mukaan, mutta tällä kertaa Esaa ei onneksi tarvittukaan, JäHi nimittäin iski pöytään sellaisen esityksen ettei vastustajalla ensimmäisen erän alkupuoliskon jälkeen ollut oikeastaan mitään palaa.

Edellisessä pelissä Mäntän taitava ykkössentteri sai mellastaa ensimmäisessä erässä vapaasti ja iski silloin hattutempun reiluun kymmeneen minuuttiin. Tällä kertaa JäHi oli alussa tarkempana, eikä KiePo päässyt muutamaa poikkeusta lukuunottamatta huippupakoille, ja jos pääsi, niin maalilla aloittanut Jukka Hylli torjui tilanteet varmasti. Kotijoukkue pääsi kokeilemaan ensimmäisenä ylivoimapelinsä toimivuutta ajassa 12:24. JäHin alivoimapeli oli kuitenkin terävää ja tehokasta, kun vajaan minuutin ylivoimapelin jälkeen Onni Aalto onnistui ryöstämään kiekon KiePon puolustajalta ja karkasi läpiajoon ja onnistui huijaamaan maalivahdin täydellisesti ovelalla harhautuksella liruttaen kiekon vastustamattomasti maalin perukoille. Ja lisää oli tulossa, kun puolitoista minuuttia avausmaalin jälkeen Jere Vilmi siirsi kiekon Ville Talasojan laukauksen reboundista maalin perukoille. Syöttöpiste maaliin merkittiin myös Jouni Anttilalle. JäHi joutui vielä erän lopussa alivoimalle, kun Jesper Liinavuorelle tuomittiin 2+10 minuuttia selästä taklaamisesta. Erän lopun ylivoimasta ei KiePo kuitenkaan maalia iskenyt, joten ensimmäiselle erätauolle lähdettiin JäHin 0-2 -johtolukemista. Maalivahtien torjunnat 18-8 kertoivat myös osaltaan JäHin hallinnasta.

Toinen erä oli vielä ensimmäistäkin selvemmin JäHin heiniä. Jokainen JäHin kenttä painoi kiekon kotijoukkueen päätyyn jossa syntyi jatkuvasti pitkiä pyörityksiä. JäHin voimahyökkääjä Kimmo Myllynen onnistui viemään JäHin 0-3 -johtoon heti erän toisella minuutilla pitkän pyörityksen päätteeksi. Jussi Nykänen ja Jani Heinonen liikuttelivat kiekkoa muutamalla syötöllä nopeasti, jonka jälkeen Jani murtautui maalille yrittäen uittaa kiekon sisään. KiePon maalivahti onnistui vielä estämään Janin maalintekoyrityksen, mutta ensimmäisenä paikalla oli Kimmo Myllysen nälkäinen maila ja kokenut atleettihyökkääjä iski kiekon vastustamattomasti maalin perukoille. JäHi jatkoi maalin jälkeenkin vahvaa myllytystä, mutta KiePon maalivahti onnistui hurjassa kiekkosateessa estämään lisäosumat. JäHi otti ottelun kolmannen rangaistuksensa ajassa 27:04, eikä KiePo tällä kertaa jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Kiekko iskettiin maalin edestä sisään vain 10 sekunnin ylivoimapelin jälkeen. JäHi ei kuitenkaan lannistunut, vaan vyörytti jatkuvasti hyökkäyksiä Mänttäläisten päätyyn. Ajassa 36:01 nähtiinkin sitten tähtiloistetta, kun JäHin nuoriso-osastoa edustava Jouni Anttila näytti miksi joukkuetta lähellä olevat tahot kutsuvat kaveria supertähdeksi: kiekko pyöri poikkeuksellisesti JäHin päässä, mutta Jari Viskari onnistui purkamaan paineen ja lähettämään Jounin vasemmalta laidalta vauhtiin. Jouni pujotteli KiePon puolustuksen läpi ja sai KiePon maalivahdin länget aukeamaan oikea-aikaisella rystylle viennillä, jonka jälkeen kiekon sujauttaminen maaliin oli enää muodollisuus. Suoritus oli niin upea, että piti hetki hieraista silmiäni että onko kentällä nuoruuteni idoli Bob Hull, mutta ei, fyysisestä samankaltaisuudesta huolimatta kentällä oli nimenomaan JäHin numero 27, Jouni Anttila. Eikä Jounin tehoilu jäänyt tähän, nimittäin muutaman minuutin kuluttua ajassa 38:16 Jouni nosti kiekon sisään maalin edestä Aleksi Kinnusen reboundista. Maaliin syöttö myös Jere Vilmille. Tämän jälkeen KiePon maalivahdille riitti ja hän luisteli vaihtoon. Kaverilla olikin pitänyt toisessa erässä kiirettä, mies oli nimittäin ehtinyt kiekon tielle peräti 36 kertaa. Tilalle tullut maalivahti ei saanut parasta mahdollista aloitusta, kun JäHin toinen supertähti-statuksen pelaaja Onni Aalto vuorostaan pujotteli KiePon puolustuksen läpi ja uitti kiekon lopulta tyhjänä ammottavaan maaliin. Onni kuuluu ilman epäilyksen häivää maailmanlaajuisesti 136. parhaimman JäHissä pelanneen pelaajan joukkoon, ja lauantaina se totisesti kävi selväksi jokaiselle hallissa oleskelleelle henkilölle. Maali oli suorituksena upea, KiePon pelaajille jäi ainoastaan pujottelukepin rooli, eikä maaliin syötöt tarjoilleet Jani Heinonen ja Ville Talasoja näytelleet kovinkaan paljon suurempaa roolia. Toiselle puoliajalle lähdettiin JäHin tyrmäävässä 1-6 -johdossa. Jukka Hylli oli maalillaan käytännössä työtön, miehelle merkittiin toisessa erässä ainoastaan viisi torjuntaa.

Erätauolla valmentaja Talasoja painotti kuitenkin että jalkaa ei saa nostaa kaasulta vaan pitää pelata tarkasti loppuun asti. JäHin historiasta tosiaan löytyy useampikin esimerkki missä viiden maalin johto (tai suurempikin) on hukattu yllättävän nopeassa tahdissa. Lauantaina Mäntässä tästä ei kuitenkaan ollut pelkoa. Ihan toisen erän kaltaiseen dominointiin vierasjoukkue ei kolmannessa erässä pystynyt, mutta käytännössä peli pyöri lähinnä JäHin hyökkäysalueelle ja KiePo pidettiin pitkälti poissa aivan vaarallisimmilta maalipaikoilta. KiePo vaihtoi aloittavan maalivahtinsa takaisin maalinsuulle kolmannen erän alussa, mutta sekään ei auttanut kun JäHin kovavireinen ykkösketju iski siirretyn rangaistuksen aikana lukemat jo 1-7:ään. Tilanteessa Ville Talasoja ja Jere Vilmi pelasivat kiekon Aleksi Kinnuselle, jota rikottiin mutta Aleksi onnistui tästä huolimatta murtautumaan vetopaikkaan ja ampui kiekon yläkulmaan. JäHi tappoi tämän jälkeen kaksi jäähyä ilman vaikeuksia, mutta lisäosumia ei nähty ennen erän viime hetkiä kun vierasjoukkue iski ylivoimalla kahdeksannen maalinsa: Aleksi Kinnunen ja Jouni Anttila petasivat viivalle valmentaja Talasojalle vetopaikan, ja Ville ampui kiekon tarkasti ranteella verkon perukoille. Maalivahdin edessä oli erittäin vahva maski eikä hän tainnut nähdä vedon lähtevän. Enempää maaleja ei nähty, joten loppunumerot Mäntän illassa KiePo 1 maali ja JäHi 8 maalia.

KiePon maalivahdit torjuivat yhteensä peräti 78 laukausta ottelussa, kun JäHin maalilla Jukka Hylli ehti kiekon tielle 19 kertaa. Tämmöisiä torjuntalukemia ei ole mielestäni JäHin peleissä ihan hirveästi viime vuosina nähty - toisin päin kyllä, eli JäHin maalivahdit ovat yleensä ne jotka ovat kiekkosateessa ja vastustajan maalivahti saa palella toisessa päässä. Mutta hyvä että joskus näinkin päin. Kaiken kaikkiaan JäHin esitykseen saa olla tyytyväinen, mutta toki jalkoja pitää sen verran palautella maan pinnalle mainitsemalla ettei KiePo lauantaina pystynyt ottelun alkua lukuunottamatta juuri tarjoamaan JäHille vakavasti otettavaa vastusta. Tulevana lauantaina vastus on takuulla kovempi, kun JäHin kauden viimeiseen kotipeliin saapuu vieraaksi Virtojen Kiekko-Karhut.