JäHi lähti kevätkauden avaukseen Virtojen Kiekko-Karhuja vastaan viiden ottelun tappioputkessa. Tappioputken aikana joukkue ei ole ollut kovin lähellä pisteitä, ainoastaan VaPS-ottelussa JäHi johti peliä kolmannessa erässä, mutta lopulta sekin ottelu kääntyi selkeästi vieraille.

Sunnuntaina puolilta päivin JäHi suuntasi kohti Virtoja mukanaan kolme täyttä kenttää ja kaksi maalivahtia, sekä tietysti kyltymätön voitontahto. Etukäteen tosin voiton todennäköisyys ei ollut suuren suuri, JäHin edellisestä voitosta Virroilta on nimittäin kulunut jo melkein neljätoista vuotta, JäHi voitti 8.2.2009 Kiekko-Karhut vieraissa maalein 5-4. JäHin maalintekijöinä toimivat silloin hattutempun iskenyt Sami Niemenmaa ja kaksi maalia viimeistellyt Heikki Laakkonen.

Ensimmäinen erä oli varsin runsasmaalinen, kun joukkueet iskivät yhteensä seitsemän maalia. Kotijoukkue aloitti maalinteon ajassa 01:20, kun Kiekko-Karhujen hyökkääjä pääsi tinttaamaan kiekon reboundista sisään JäHin pelaajien ihmetellessä vieressä. JäHin maalilla aloittanut Ville Kivimäki oli tilanteessa voimaton. JäHi onnistui kuitenkin toipumaan vastustajan salamamaalista, kun joukkueen kakkoskenttä iski tasoitusmaalin ajassa 03:59. Tilanteessa Valtteri Kokkonen ja Onni Aalto petasivat maalin eteen paikan Janne Uusiluomalle, joka iski komeasti jo kauden seitsemännen maalinsa. Noista maaleista valtaosa on isketty juurikin maalin edestä, siellä Janne tuntuu olevan kuin kotonaan. Lisää oli tulossa kun reilun minuutin päästä ajassa 05:02 JäHi siirtyi 2-1 -johtoon kun ykkösketjun Esa Mäenpää tykitti kiekon rysään Jere Vilmin ja Aleksi Kinnusen toimiessa syöttäjinä. Seuraavassa vaihdossa JäHi joutui ottelussa ensimmäistä kertaa alivoimalle, josta seuranneesta ylivoimasta kotijoukkue rokotti armotta. Maali syntyi suorasta hyökkäyksestä, jossa JäHin pelaajisto toimi lähinnä pujottelukepin roolissa. Tasoitusmaalin tienoilla JäHin pakisto typistyi viiteen henkeen, kun Jonatan Lukkarinen ei taklaustilanteen jälkeen pystynyt enää jatkamaan peliä. JäHi jatkoi kuitenkin tuloksen tekemistä, kun ajassa 11:09 kakkosketju iski jälleen. Janne Uusiluoma toimi tällä kertaa syöttäjänä, kun Valtteri Kokkonen iski maalin lähietäisyydeltä. Kiekko-Karhut tasoitti 3-3:een ajassa 13:50 JäHin oman pään puolustuspelin pettäessä epäonnistuneen purkukiekon jälkeen. Erän viimeisen maalin iski kuitenkin vierasjoukkue ajassa 15:02, kun kolmosketjun Jani Heinonen pääsi virittämään massiivisen rannekutinsa B-pisteen kaarelta Riku Backändan hienosta syötöstä. Syöttöpisteen maaliin saalisti lisäksi Arto Manninen. JäHi pääsi ajassa 17:15 ensimmäisen kerran ylivoimalle, mutta ihan tuhannen taalan paikkoja ei syntynyt. Ajassa 19:57 tuomari antoi Kiekko-Karhujen maalin edustan pienestä pystypainista jäähyt molemmille joukkueille. Erätauolle mentiin siis JäHin 4-3 -johtolukemissa. Erän torjunnat kirjattiin 16-12 Kiekko-Karhuille.

Toinen erä on vuosien varrella ja myös tällä kaudella ollut usein JäHille vaikea. Siltä se tälläkin kertaa reilun puoli erää näytti. JäHi joutui alivoimalle heti erän alkuun ajassa 20:46, eikä kotijoukkue erehtynyt tälläkään kertaa, vaan iski 4-4 -tasoituksen ajassa 22:29. Kotijoukkue pääsi uudestaan ylivoimalle ajassa 26:41, ja jälleen ylivoima toimi murhaavalla teholla, kun ajassa 28:04 syntyi kotijoukkueen 5-4 -osuma. JäHin ilta synkkeni edelleen erän puolivälin jälkeen, kun Kiekko-Karhut meni jo 6-4 -johtoon nopean vastahyökkäyksen päätteeksi. Pelikello pysähtyi aikaan 31:20 ja JäHi oli jos ei tyrmätty, niin ainakin kanveesissa. Viimeisen parin vuoden otannan perusteella JäHi ei olisi tästä enää toipunut, mutta sunnuntaina Virroilla joukkue näytti luonnetta. Kiekko-Karhut otti toisen erän ensimmäisen jäähynsä ajassa 31:59, ja JäHi onnistui kuin onnistuikin maalinteossa jäähyn loppupuolella. Onni Aalto tarjoili alivoimaneliön keskelle kiekon Valtteri Kokkoselle, joka ampui suoraan syötöstä kiekon maaliin ajassa 33:23. Syöttöpisteen maaliin saalisti myös Ville Talasoja. Ajassa 34:22 kotijoukkue joutui jälleen kuluttamaan jäähypenkkiä, ja nyt oli JäHin ykkösketjun aika näyttää ylivoimapelin mallia. Kotijoukkueen alivoimanelikko antoi Aleksi Kinnusen pitää kiekkoa yllättävän vapaasti muutaman metrin päästä maalista, toki kulma oli pieni. Aleksi onnistui silti ampumaan kiekon yläriman kautta sisään tasoittaen näin pelin numeroihin 6-6. Syöttöpisteet maaliin merkittiin Esa Mäenpäälle ja Jere Vilmille. JäHin ykkösketju viimeisteli komean comebackin ajassa 38:07, kun maalintekijänä toimi Esa Mäenpää ja syöttäjinä Kinnunen ja Vilmi. Erätauolle lähdettiin siis JäHin 7-6 -johdossa, mitä ei olisi ihan heti erän alkupuoliskon perusteella uskonut. Toisen erän torjunnat 10-18 kertoivat Ville Kivimäen olleen melkoisessa kiekkosateessa.

Kiekko-Karhut vaihtoi maalivahtia kolmanteen erään, josta muodostui uskoakseni paikallaolijoiden enemmistön suureksi yllätykseksi vierasjoukkueen näytös. Alkutahdit iski ajassa 44:53 Onni Aalto erittäin komealla osumalla: Janne Uusiluoma toi kiekon maalivahdista katsottuna vasemmalta laidalta sisään hyökkäysalueelle, ja jätti sen vauhdilla tilanteeseen tulleelle Onni Aallolle. Onni on parhaimmillaan kentällä liukas kuin ankerias, ja sitä hän totisesti oli myös sunnuntaina. Kiekko-Karhujen puolustus esti ja roikkui minkä pystyi, mutta niin vain Onni pujotteli maalille asti ja höpläsi vielä vastustajan maalivahdinkin täydellisesti siirtäen kiekon lopulta tyhjään maaliin. Kotiyleisö seurasti tyrmistyneenä kun JäHin numero 28 nosti kädet kohti hallin kattoa viidennen kerran tällä kaudella. JäHi jatkoi ilmeisesti sen verran vahvasti 8-6 -osuman jälkeenkin, että kotijoukkue oli pakotettu ottamaan aikalisän jo ajassa 48:06 aloituksen ollessa JäHin hyökkäysalueella. En tiedä mitä aikalisän aikana oli kotijoukkueen aitiossa puhuttu, mutta ainakaan kentällä piristystä ei nähty, Aleksi Kinnunen nimittäin kaivoi aloitusvoiton ja Esa Mäenmpää petasi vetopaikan Jari Viskarille joka tinttasi kiekon jo yhdeksännen kerran Kiekko-Karhujen rysään. Ehkäpä tästä turhautuneen Kiekko-Karhut otti jo seuraavassa vaihdossa ajassa 48:35 jäähyn. Jäähyä ehti kulua vain 26 sekuntia, kun JäHin sunnuntaina murhaavasti toiminut ylivoima onnistui jälleen. Janne Uusiluoma teki illan toisen osumansa, Onni Aallon ja Valtteri Kokkosen toimiessa syöttäjinä. JäHin kolmannen erän alkupuoliskon tyrmäyksen täydensi vielä kolmosketju, kun Riku Backända vapautti Jani Heinosen heti seuraavassa vaihdossa komealla rystylätyllä läpiajoon, ja Jani viimeisteli klassisella rysty-länget -kombolla. Pelikello näytti 49:26, ja JäHi johti jo 11-6. Kiekko-Karhut pisti tämän jälkeen kaiken peliin ja vyörytti tilanteita JäHin päätyyn valtavalla paineella, mutta Ville Kivimäen maali vaikutti noidutulta kun mies torjui jokaisen tilanteen eikä kotijoukkue onnistunut viimeistelemään edes takakulmalta tyhjään maaliin. JäHin ykkönen iski vielä viimeisen niitin erän viimeisellä minuutilla, maalintekijänä Jere Vilmi, syöttäjinä Kinnunen ja Mäenpää. Loppunumerot siis etukäteen ajatellen erittäin epätodennäköisesti 6-12 JäHille. Kolmannen erän torjunnat 6-24 kertovat osaltaan missä päässä pelin painopiste pyöri, mutta samalla myös JäHin murhaavasta viimeistelytehokkuudesta.

Vierailu Virroille oli JäHin näkökulmasta hämmentävän onnistunut. 44:stä laukauksesta 12 upposi maaliin, ja ylivoimapeli toimi käsittämättömällä 75%:n tehokkuudella. Toki kotijoukkue pisti vielä paremmaksi, he nimittäin viimeistelivät maalin jokaisesta ylivoimatilanteestaan (3/3). Murhaavan viimeistelytehon lisäksi JäHin voiton pääarkkitehtina oli toki jo tuttuun tapaan Ville Kivimäki, joka venyi kiekon tielle peräti 54 kertaa.

Tulevana lauantaina JäHin kevätvireen saapuu mittaamaan sarjakärki Hämeenkyrön Hokkarit. Syksyn Hämeenkyrön vierailuhan oli täydellinen mahalasku, kun Hokkarit pyöritteli JäHiä lukemin 14-1. Pakko on näin vihreiden JäHi-lasien takaa katsottuna kuitenkin uskoa ja toivoa että tulevana lauantaina nähdään tasaisempi ottelu.