Hienon voiton Virroilla ottanut JäHi sai lauantaina Sentteriin vieraita sarjan kärjestä, kun vieraaksi saapui Hämeenkyrön Hokkarit. Hokkarit oli kerännyt 13:sta pelistä 11 voittoa ja vain kaksi tappiota, kun JäHillä vastaavat lukemat olivat suurin piirtein toisin päin. Kokoonpanoon oli jopa jossain määrin tunkua, kun valmentaja Ville Talasoja oli saanut kasaan neljä täyttä hyökkäyskenttää ja kolme pakkiparia. Virtojen voitokkaan pelin ykkös- ja kakkosketjut olivat samassa koostumuksessa. Joukkueen kapteeni Riku Backända pelasi poikkeuksellisesti puolustajan paikalla. Molemmat maalivahdit olivat myös mukana, Jukka Hylli aloitti maalilla ja luukkuvahtina toimi Ville Kivimäki. Marraskuussa Hokkarit oli pyöritellyt JäHiä kotonaan lukemin 14-1, joten yhtenä tavoitteena oli varmasti ainakin lähteä parantamaan tätä tulosta.

Ottelun alku oli valitettavasti täysi katastrofi: Hokkarien pelaaja pelattiin jo ensimmäisessä vaihdossa läpi, ja ainoastaan tolpat pelastivat JäHin takaiskulta. Kovin pitkään Hokkarit ei tosin nollille jäänyt, kun se iski ottelun toisella minuutilla kaksi maalia kahdeksan sekunnin välein. Takaiskujen jälkeen valmentaja Talasoja peräänkuulutti työrukkasten perään, ja JäHi onnistuikin loppuerässä jossain määrin pelastamaan kasvonsa. Hämeenkyrön vieraspelissä JäHin ainoan maalin iskenyt Aleksi Kinnunen onnistui neljännellä minuutilla iskemään omasta reboundistaan 1-2 -kavennuksen Esa Mäenpään ja Riku Backändan toimiessa syöttäjinä. Hokkarit vyörytti kuitenkin jatkuvasti vaarallisia hyökkäyksiä JäHin päätyyn, joista kaksi päättyi maaliin. JäHi joutui erässä myös kahdesti alivoimalle, mutta nämä tilanteet joukkue onnistui hoitamaan ilman takaiskuja. JäHillä oli erässä yllättävänkin paljon maalipaikkoja, mutta Hokkarien veskari tai heikko viimeistely esti lisäosumat. Torjuntalukemat ensimmäisessä erässä 10-11.

Monesti tälläkin kaudella toinen erä on ollut JäHille vaikea, ja sitä se oli myös lauantaina. Erälukemat 0-2 olivat tasaisemmat kuin ensimmäisessä erässä, mutta JäHi oli käytännössä koko erän pakotettu ainoastaan puolustustaisteluun. Maalilla Jukka Hylli oli hurjassa kiekkosateessa torjuntalukemien oltua 25-6. Hokkarien pelinopeus ja kurinalaisesti organisoitu pelaaminen oli JäHille täydellistä myrkkyä. Joukkueena Hokkarit on mielestäni huomattavasti vielä AHK:ta ikävämpi nimenomaan kovan pelinopeuden ansiosta. AHK pelaa Jamaikalais-tyylistä flow-kiekkoa, joka avaa yleensä paikkoja myös vastustajalle. Ei JäHi AHK:kaan montaa kertaa ole voittanut, mutta pelien jälkeen on kuitenkin ollut olo että myös omalla joukkueella oli mahdollisuutensa. Lauantaina toisessa erässä JäHillä ei ollut mitään palaa, jokainen ketju kävi vuorollaan kentällä toteamassa oman pään karusellin riemut. JäHi otti toisessa erässä yhden jäähyn, jonka Hokkarit myös käytti hyväkseen. Jukka Hyllin mahtitorjuntojen ansiosta ottelu oli ainoastaan 1-6 kahden erän jälkeen.

Valmentaja Talasoja kehotti erätauolla ottamaan kentältä kolmannessa erässä sen minkä pystyy, ja JäHi onnistuikin sekä pelillisesti että tuloksellisesti parempaan erään. Hokkarit tosin naputti erän alkuun alle kolmeen minuuttiin kolme maalia, jonka jälkeen Jukka Hylli päätti että tämän päivän osalta riittää, ja maalille luisteli Ville Kivimäki. Maalivahdin vaihdon jälkeen pelitapahtumat tasoittuivat, pääosin toki sen ansiosta että Hokkarit otti runsaasti jäähyjä. JäHi pääsi kahdesti pitkälle 5-3 -ylivoimalle, ja joukkue käytti ehkäpä monen yllätykseksi molemmat tilaisuudet hyväkseen. Ensin Jesper Liinavuori ampui kiekon oikealta kulmalta sisään Jari Viskarin ja Samuel Oikaraisen syötöistä. Maali oli Jesperille JäHi-uran ensimmäinen! Toinen 5-3 -ylivoimamaali oli hyvin samantyylinen ensimmäisen kanssa, tällä kertaa Esa Mäenpää päivysti vasemmalla tolpalla johon Jere Vilmi antoi nappisyötön. Maaliin merkittiin syöttö myös Olli Marttiselle. JäHi iski maalin myös tämän jälkimmäisen 5-3 -yv-maalin jälkeisestä 5-4 -ylivoimasta, kun Ville Talasoja ja Jesper Liinavuori pelasivat väkivahvan Jani Heinosen puolittain läpi vasemmalta laidalta, ja Jani napautti lujan rannekudin Hokkarien maalivahdin torjunnan läpi maaliin. Hokkarit rikkoi Ville Kivimäen nollan kahdella 14 sekunnin sisään tulleella maalilla toiseksi viimeisellä minuutilla, mutta sen jälkeen sekunnit vaan pelattiin kellosta pois. Loppunumerot siis 4-11 Hokkareille. Kolmannessa erässä Jukka Hylli torjui kuusi kertaa ja Ville Kivimäki kahdeksan kertaa, Hokkarien maalivahdille torjuntoja kertyi 12.

Ottelu oli JäHille kaikin puolin epämiellyttävä, ja tuskaa lisäsi Sentterin erittäin heikko jään laatu. Tulevana viikonloppuna JäHi jatkaa kotiotteluitaan toivottavasti parempilaatuisella jäällä, kun vieraaksi saapuu Kiekko-Pojat Mäntästä.