JäHi lähti hienon KiePo-voiton jälkeen kauden viimeiseen kotiotteluunsa hakemaan jatkoa pisteputkelle Virtain Kiekko-Karhuja vastaan. Jokunen viikko sitten Virroilla pelattu ottelu päättyi ehkäpä hieman yllättäen JäHin selkeähköön voittoon, joten Kiekko-Karhuilla oli varmasti otteluun lähdettäessä revanssimielialaa. JäHin valmentaja Ville Talasoja oli kasannut otteluun täydet neljä hyökkäyskenttää ja kolme pakkiparia. Erinomaisesti jo pidemmän aikaa toiminut ykköskenttä Mäenpää - Kinnunen - Vilmi oli taas yhden ottelun tauon jälkeen kasassa. Maalinsuulla aloitti Ville Kivimäki.

Ensimmäinen erä oli pelillisesti mielestäni aika tasainen, mutta valitettavasti Kiekko-Karhut rokotti kotijoukkuetta erän kahdeksannella minuutilla kahdella 24 sekunnin välein syntyneellä maalilla siirtyen ottelussa nopeasti 0-2 -johtoon. Ensimmäiseen maalin johtaneessa tilanteessa kiekko ei JäHi-lasien läpi katsottuna käynyt kokonaan maaliviivan väärällä puolella, mutta tuomaristo oli eri mieltä ja heidän päätöksillä maalit toki hyväksytään tai hylätään. Kyllä JäHi kaiken kaikkiaan saa noista maaleista syyttää lähinnä puolustusalueen lepsua pelaamista, Ville Kivimäki jätettiin jälleen maalillaan turhan yksin eikä Villekään ihmeisiin pysty. Valmentaja Talasoja joutui jälleen peräänkuuluttamaan työhanskojen perään, ja ehkäpä tällä jotain vaikutusta olikin,  Kiekko-Karhut ei nimittäin enää ensimmäisessä erässä päässyt lisäosumia iskemään. Jähin ykkösketju sen sijaan onnistui iskemään kavennusosuman nopeasta vastahyökkäyksestä, joten ensimmäiselle erätauolle mentiin Kiekko-Karhujen 2-1 -johtoasemassa. Maalin viimeisteli pienestä kulmasta lähteneellä komealla laukauksella JäHin pistepörssin kärki ja ykkössentteri Aleksi Kinnunen. Viimeisen syötön maaliin antoi Esa Mäenpää, ja kakkossyöttö merkittiin hyökkäyksen hyvin käynnistäneelle Jonatan Lukkariselle. Ensimmäisessä erässä molemmille maalivahdeille merkittiin viisi torjuntaa, mikä tuntuu lukemana pienehköltä, mutta näin tilastoihin merkittiin joten kyseessä on fakta.

JäHi pääsi toisen erän alussa ajassa 24:11 ottelun ensimmäiselle ylivoimalleen, mutta valitettavasti viime aikoina erinomaisesti toiminut ylivoima näytti sitä vanhaa tuttua huonompaa puoltaan, kun Kiekko-Karhut onnistui kääntämään JäHin alueelle tuonnin nopeaksi vastaiskuksi, jonka päätteeksi vastustajan pelaaja pääsi läpiajoon ja viimeisteli lukemat 1-3:een. JäHi pääsi ajassa 30:27 toisen kerran ylivoimalle, mutta tälläkin kertaa suoritus oli surkea. Alivoimamaalia ei sentään syntynyt, mutta kotijoukkueen ylivomapelaaminen oli täysin aneemista eikä varsinaista pakkopeliä saatu syntymään. Surkean ylivoimapelin jälkeen tuomaristo vihelsi joukkueille yhtaikaiset jäähyt, ja pian tämän jälkeen JäHille vielä toisen rangaistuksen. Vierasjoukkue ei jättänyt ylivoimatilaisuuttaan JäHin tapaan käyttämättä, vaan lisäsi johtonsa 1-4:ään. JäHi pääsi vielä erän lopussa ylivoimalle, mutta ylivoimamaalia ei syntynyt joten jäähy jatkui kolmanteen erään. Toinen erä oli kaiken kaikkiaan JäHiltä heikko esitys, Ville Kivimäkeä on paljolti kiittäminen siitä että Kiekko-Karhut iski erässä vain kaksi maalia. Torjunnat toisessa erässä merkittiin tilastoihin lukemin 12-6.

JäHi lähti kolmannessa erässä hakemaan aktiivisesti kavennusta, mutta Kiekko-Karhut onnistuivat pääosin pitämään kotijoukkueen poissa ihan parhailta paikoilta. Kotijoukkue tappoi erän ensimmäisellä puoliskolla alivoiman onnistuneesti, mutta Kiekko-Karhut siirtyi ajassa 50:37 jo ratkaisevan tuntuiseen 1-5 -johtoasemaan. JäHi onnistui kavennuksessa ajassa 52:38, kun valmentaja Talasoja ampui tuttuun tyyliinsä kiekon viivalta verkon perukoille. Syöttöpisteet maaliin merkittiin Aleksi Kinnuselle ja Petri Nykäselle. Kiekko-Karhut kuittasi JäHin kavennuksen nopeasti siirtyen ajassa 53:15 2-6 -johtoon. Tilanteessa JäHin hyökkäykseenlähtö katkaistiin ja pian vastustaja olikin jo nokikkain maalivahdin kanssa. JäHi haki aktiivisesti lisäosumia vielä lopussa, ja Esa Mäenpää onnistuikin iskemään kaksi kavennusosumaa. Ensimmäisen Esa iski maalin edestä Ville Talasojan laukauksen paluukiekosta, syöttöpisteen osumaan saalisti myös Aleksi Kinnunen. JäHi veti lopussa vielä Ville Kivimäen ulos maaliltaan ja Esan toinen maali syntyi aivan ottelun viimeisillä sekunneilla, tälläkin kertaa maalin edestä, johon Aleksi Kinnunen tarjoili nappisyötön ja Esa ampui kiekon suoraan syötöstä maaliin. Tämän lähemmäksi JäHi ei kuitenkaan pisteitä päässyt, joten Kiekko-Karhut poistui kaukalosta lopulta voittajina lukemin 4-6. Kolmannen erän torjunnat olivat pöytäkirjan mukaan 11-6.

JäHin esitys kotikaukalossaan oli kaiken kaikkiaan melko sekava ja aneeminen, ainoastaan viimeisillä minuuteilla ykkösketju onnistui saamaan otteisiin rytmiä. Valmennusjohdolla onkin tässä selvä miettimisen paikka, eli kuinka saada homma toimimaan neljällä ketjulla. Hienot vierasvoitot Virroilta ja Mäntästä haettiin kolmella ketjulla, ja nihkeät kotiottelut samoja joukkueita vastaan pelattiin neljällä ketjulla. Tästä ei ehkä vielä voi vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä koska otoskoko on pieni, mutta toimituksen mielestä tässä on ehkäpä jonkinlainen kaava nähtävissä. Neljällä ketjulla pelatessa vaihtoväli voi kasvaa melko pitkäksi, mikä voi johtaa siihen että hyökkääjistöllä voi olla vaikeuksia päästä peliin "sisään", varsinkin jos jäähyt vielä sotkevat peluutusta lisää. Lauantain kotipelissä toki ykkösketju operoi tehokkaasti, mutta muut kolme hyökkäyskenttää vetivät pitkälti nolla nollaa tai ottivat takaiskuja kontolleen.

JäHin kautta on jäljellä enää kaksi vierasottelua, joista ensimmäinen pelataan lauantaina Orivedellä, jossa vastaan luistelee paikallinen ylpeys Fortuna.