Viikon haastattelu: Tuomas Männistö

Viime kauden pisterohmun Tuomas Männistön alkukausi on ollut vaikea. Takkuisesti alkanut kausi sai pahan kolauksen, kun mies loukkasi polvensa lokakuussa Hämeenlinnassa HPK:n vieraana. Tume on nyt kuitenkin tehnyt paluun ja fanit, joukkuetoverit ja koko suomalainen kiekkokansa on saanut viitteitä entistä ehommasta, nopeammasta ja taitavammasta Tuomas Männistöstä. Tapasimme Tumen Ahvenisjärven kentällä luonnonkauniissa maisemissa.

Q: Terve Tume, vaikean loukkaantumisen jälkeen olet tullut takaisin mukaan kuvioihin ja tulostakin on tullut mukavasti kahdessa ottelussa (4 tehopistettä, 2+2). Millaiset fiilikset on ollut paluun jälkeen?

T: Loistavat. Loukkaantuneena pelien seuraaminen on jääkiekkoilijalle vaikeinta aikaa, polte kaukaloon on ollut kova poissaolon aikana. Kyynel silmässä hyppäsin kaukaloon Mäntässä, niin mukava oli päästä talkoisiin mukaan.

Q: Olet pelannut JäHissä jo useamman vuoden. Miten tämän vuoden joukkue erottuu aiemmista joukkueista?

T: Joukkueessahan on tällä hetkellä mahtava yhteishenki ja yhteen hiileen puhalletaan. Joukkueessa on täydellinen miksaus kokemuksen tuomaa varmuutta ja nuoruuden intoa. Joku voisi sanoa, että jääkiekkojoukkue on vanha kun keski-ikä hyökkäyksen osalta on 30 vuotta, mutta olen eri mieltä. JäHin pelikirjahan on laadittu Raamatun pohjalta ja sitä ei tunnetusti nuoret pojat lue. Eli meidän tekemisen laatu paranee vuosi vuodelta, kun joukkueen keski-ikä kohoaa.

Lisäksi joukkue on erittäin fyysinen ja nopea, mikä näyttää tuottavan ongelmia monelle vastustalle. Pelaajavalmentaja Väisänen on tämän nopeuden ja fyysisyyden ruumiillistuma.

Q: JäHin viime pelit ovat olleet melkoisen tahmeita. Miten joukkue saadaan voittojen tielle vielä ennen joulua?

T: Mennään takasin perusjuttuihin. Ensiarvoisen tärkeänä näkisin, että jokainen joukkueen pelaaja ottaisi hokkarit hallilta mukaan, keittäisi kotona kaakaot, vetäisi vintage-pipon päähän ja lähtisi Toke Tuomiston vetämille ulkojäähöntsyille. Ulkojäillä pystyy aistimaan hokin syvimmän olemuksen, joka kantaa pitkälle myös kovissa 3-divari peleissä.

Sen lisäksi joukkueen taustavoimien tulisi hankkia viimein rahaa tuomarien ostamiseen. Ei me jumalauta voida voittaa yhtään peliä, jos meillä ei oo massia. Tää on nyt nähty vieraspelissä Mäntässä, ja mikä huolestuttavinta, myös viime kotipelissä. Yleensähän puhutaan, että kotiyleisö on se kuudes kenttäpelaaja, näissä sarjoissa sama rooli on tuomareilla.

Q: Pikkulinnut ovat kertoneet, että olet tehnyt pitkiä päiviä Ahvenisjärvenulkojäillä saadaksesi kiekkotatsisi ja vahvat jalkasi takaisin ennennäkemättömän kovassa tikissä. Pitääkö tämä paikkaansa?

T: Tää on totta. Olen pettynyt siihen, että kotikenttä Sorsapuistossa on ala-arvoisesti hoidettu, mutta onneksi Ahvenisjärven kenttä on aina priima kunnossa. Hatunnosto kentän hoitajille, mahtavaa duunia. Tosiaan helpottaa tohon kiekkotatsin löytämiseen noi ulkojäät, tyttöystävä ehtikin jo hermostua, kun hieroin lämäriä kylpyhuoneessa kuntoon.

Q: Viime viikonloppuna oli myös episodi, jonka mukaan voititte Antti Tuomiston kanssa HiHon veljet (Mikko ja Hannu) ravintola Doriksen Kickerissä - eli pöytäfudiksessa. Mitä oikein tapahtui? 

T: Tämäkin pitää paikkansa. Tilannehan alkoi jo ravintolajonossa, kun pikkuveljen edustajat aloittivat huutelun jonon perältä JäHin pelaajien käveltyä ansaitusti jonon ohi vippinä sisään. Otettiin Token kanssa tilanne ihan rennosti ja naureskeltiin sisällä vip-puolella ilmaset juomat kädessä HiHon jätkille, jotka joutu maksaan tuplahinnan sisäänpääsystä. No kai se kiristi niitä jätkiä sen verran, että tulivat haastamaan vielä kickeriin meiät. Ei siinä, haastehan otettiin totta kai vastaan, vaikka jotenkin kävi jo siinä vaiheessa sääliks, kun edelisen kerran kaukalossakin JäHi vei homman ja fiilis oli sellainen, että ne oli jo ranteita vetämässä auki.

Pelihän itsessään oli ohi ennen kun kolikkoa oli edes pudotettu. Dominoitiin homma kuitenkin niin tyylillä, että kaveri tunsi olevansa pelissä mukana, vaikka saumaa ei ollutkaan. Helpot juomat siis meille. Vaikka ei niillä ollut varaa ostaa edes tuoppia, vaan pullossa tuli oluet!

Q: Historian ensimmäinen JäHi-ilta syksyllä oli yleisömenestys. Yrityspaketteja on jo myyty seuraavaan JäHi Nightiin, joka ilmeisesti on helmikuun loppupuolella, jolloin pelataan sähköinen ottelu parkanolaisia vastaan. Haluatko sanoa jotain faneille, jotka miettivät tuloaan tuohon otteluun?

T: Kaikki fanit hallille, huikea spektaakkeli tiedossa! Kuulin huhua, että tuossa pelissä olisi DJ ja kuuluttaja paikalla ja fanit olisi otettu huomioon entistä paremmin! Henkilökohtaisesti lupaan tarjota faneille kaiken osaamiseni: jalkakynä, kärkiveivi ja kauden ensimmäinen lämäri - kaikki yhteen peliin!

Lisäksi haluaisin muistutta faneja kasvavasta fanituotemallistosta. Nythän JäHille on tulossa myyntiin muun muassa kaulahuiviin mätsäävä pipo (Vintage-pipo toim.huom.), joka hinnaltaankin on varsin huokea. En haluaisi astua JäHin markkinointikoneiston varpaille, mutta uskon pipoon ja kaulahuiviin sonnustanuitujen fanejen olevan mukana arvonnassa, jossa on hyviä palkintoja. Itse lupaan omalta osaltani palkinnoksi tunnin ulkojäillä Tumen rystylaukauskoulussa.