Viikon haastattelu - Jussi Nykänen

"Hiusteni salaisuus on hyvät geenit ja nykyaikaiset hiustenhoitotuotteet"

JäHin kokenut Jussi Nykänen oli tällä viikolla meidän piinapenkissämme. Jusa, joka on etenkin pukukoppipelaajien eliittiä, antoi viitteitä vastauksista muun muassa arvoitukseen miehen hiuksista. Vaikka Jusa ei ole ensi viikonloppuna mukana, kun JäHi matkaa Tikkakoskelle Pelikaanien vieraaksi, on miehellä selvät sävelet, kuinka pisteet matkaavat Tampereelle.

Q: Moro Jusa, millainen fiilis juuri nyt?

J: Hieman väsyttää nää aamuheräämiset, mutta muuten ihan ok.

Q: JäHi vaeltaa vaihteeksi neljän ottelun voitottamassa putkessa, onko joukkueessa edelleen freesi meininki?

J: Joo ei tässä mikään paniikki ole. Joukkueessa on paljon kokemusta ja luottamusta siihen omaan tekemiseen, jonka kautta homma käännetään.

Q: Olet JäHin rikkaimpia persoonallisuuksia. Fanit ovat monta vuotta ihailleet hieman pitkäksi venähtänyttä ryansmyth-lookkiasi. Mikä on hiustesi salaisuus? 

J: Hyvät geenit ja nykyaikaiset hiustenhoitotuotteet. Keskiajalla tämmöisen leijonanharjan ylläpito olisi ollut vaikeampaa. Toisaalta keskiajalla ei kyllä pelattu jääkiekkoakaan. 

Q: Tällä kaudella olet tehnyt neljä maalia ja nopealla katsauksella JäHi-urasi paras maalisaldo on viisi maalia kaudelta 2007-08. Lähteekö maaginen tukka pois, vedätkö hokkarit naulaan vai mitä tapahtuu, jos henkilökohtainen ennätys rikkoontuu?

J: Katsotaan nyt. Voisin ainakin ottaa lasillisen edullista viskiä jäillä, ja kuunnella Genesiksen parhaita nojatuolissa.

Q: Viime kaudella toit joukkueen vieraspelimatkalle Nikke Knatterton -DVD:n, jonka voimalla JäHi lopulta nappasi pitkän taapertamisen jälkeen kauden avausvoittonsa. Löytyykö Mr. Nykäsen arsenaalista jotain, millä voidaan pohjustaa voitto bussissa matkalla Tikkakoskelle?

J: Valitettavasti multa jää tuo reissu väliin, mutta uskoisin että joukkueesta löytyy muutama veijari, jotka keksivät jotain mukavaa puuhaa pitkälle matkalle. Esimerkiksi Toke Tuomisto on veijari mieheksi, ja kaverilla taitaa olla kaikenlaista kivaa dvd:llä. 

Q: Takana kuusi pitkää, hienoa, tuskan ja etenkin riemun täyteisiä vuosia JäHissä ja reppu täynnä niitä omenoita? Paras hetkesi tähän saakka JäHissä?

J: Hyviä hetkiä on niin paljon, että on erittäin vaikea sieltä poimia mitään yhtä yksittäistä. On aina hienoa tulla hallille, nähdä tutut ja uudet naamat, vaihtaa kuulumiset, vetää sotisopa päälle ja lähteä jäälle antamaan kaikkensa. 

Q: Kokeneen pelaajan silmin, parasta tämän kauden JäHissä?

J: Pelillisellä puolella joukkueessa on aika hyvä sekoitus nuoruutta ja kokemusta. Jähin skouttausosasto on taas onnistunut hankkimaan taitavia kavereita. Tiimissä on myös hyvä ja kannustava ilmapiiri. Tämän kauden JäHissä on mukava pelata. Mulle se on ainakin erittäin tärkeä asia. Ei kovaa kolmosdivarikiekkoa kyllä millään jaksaisi, jos homma ei olisi hauskaa. 

Q: Loppuun vielä vanhan liiton pelaajan silmin pyydän, että Jussi kerrot meille vielä tarinan, joka siivittää meidät ensi viikonloppuna pois tomusta ja tuhkasta.

J: Tulee mieleen suuri sankarini Charles Bukowski. En tiedä ovatko JäHiläiset lukeneet miehen kirjoja, mutta voin kyllä suositella. Charles alkoi kirjoittamaan ja juomaan illansuussa, kuuden, seitsemän aikaan. Aamulla, kun miehen taju palasi, vieressä oli taas parikymmentä liuskaa erittäin laadukasta tekstiä, suoraan valmiina kustantajalle. Tästä nyt ei ehkä voi vetää suoraa analogiaa jääkiekkoon, mutta joka tapauksessa Charles oli löytänyt keinot joilla hän pääsi "vyöhykkeelle", ja jälki oli rautaista. Uskoisin että lauantain bussimatkan aikana JäHi löytää omat keinonsa päästä "vyöhykkeelle", ja tuloksena pisteet matkaavat oikeaan osoitteeseen.