Vahvassa vauhdissa

Kolmosdivari on ollut jo tovin vauhdissa ja itseasiassa alkusarjan loppumetrit häämöttävät jo. Jähin Tietotoimisto julkaisi edellisen uutisensa kauden alla, jonka jälkeen on ollut hiljaista. JTT:n rosteri on niin kapea, että kaksi loukkaantumista aiheuttaa täydellisen seisauksen toimitukseen. Tätä emme Speedy Gonzalesin kanssa tuumanneet, kun päätimme ottaa toisistamme mittaa sormikoukussa. Voittaja ei selvinnyt, koska kumpikaan ei luovuttanut...mutta kummankin etusormet olivat pari kuukautta paketissa. Vannoutuneina kaksisormijärjestelmän käyttäjinä olimme ajautuneet tilanteeseen, jossa kirjoittaminen ei tulisi onnistumaan. Mutta haavat paranevat ja JTT nousee jälleen tiedoittamaana Tampereen ykköstykistä tuhansille faneilleen!

Alkusarja on sujunut Jälkihikisiltä melko mallikkaasti. Otteluita on kasassa kuusi ja pisteitä pari enemmän eli kahdeksan. Sillä pistemäärällä irtoaa sarjataulukon kolmas sija tasapisteissa toisena olevan HiHon kanssa. Otteluita alkusarjassa on vielä kolme jäljellä, joten kohennusta pistesarakkeeseen odotetaan vielä.

JTT ei sairaslomalla työpaikalle raahaudu, joten emme ole olleet todistamassa Jähin pelejä paikanpäällä. Onneksi JTT:n videokalusto on ollut paikan päällä ja olemme pääseet seuraamaan otteluita netin välityksenä (valitettavasti neuvottelut jääkiekkoliiton sekä valtakunnallisten jakelijoiden kanssa kesken eikä TV-lähetyksiä otteluista ole saatu vielä fanien iloksi).
Tässä lyhyet kuvaukset Jähin alkusarjan otteluista:

Jähi-Uplakers(ent. Kylmärinki) 5-2 (1-0, 1-2, 3-0)

Kauden avausottelua odoteltiin viime kauden kohtaamisten perusteella hieman jopa kauhuissaan fanien keskuudessa. Edelliskauden kohtaamiset olivat silkkaa kylvettämistä silloisen Kylmänringin puolesta. Jähi kuitenkin pelasi ennakkoluulottomasti alusta saakka ja näytti faneilleen uuden ilmeensä. Tuloksena komea avausvoitto! Ottelun hahmoja olivat mm. Altonen (1+2), Komu ja Kreutzer (1+1) sekä peräti 51 torjuntaa kerännyt Ville Kivimäki.

Jähi-Panthers 5-6 (3-2, 0-2, 2-2)

Tässä ottelussa lähtöasetelmat olivat samankaltaiset kuin avausottelussa. Katsomossa pelättiin rumia lukemia – olihan vastustajalla kaikemmaailman liiga- ja mestisäijää kokoonpanossa. Niin vain peli olikin hyvin tasainen ja ratkaisu nähtiin vasta aivan pelin lopussa. Harmi kyllä se ratkaisu tehtiin väärään maaliin. Ottelusta jäi hieman jälkihikisten hampaankoloon, olihan peliä vielä johdettu 5 minuuttia ennen päätössummeria. Kokonaisilme oli kuitenkin hyvä! Ottelussa nähtiin myös yksi uusi jähiläinen, kun Markus Ojanen teki debyyttinsä. Erittäin vahvajalkainen laituri niittasi heti ensimmäisessä pelissään erittäin komean rannelaukauksen b-pisteen kaarelta yläputken kautta reppuun!

HiHo-Jähi 7-3 (4-0, 0-1, 3-2)

Paikallisottelu virittää lauteet kuumaksi takuu varmasti. Näin tapahtui jälleen, kun kaksi hiki-joukkuetta ottivat yhteen. Yllättävänkin kuumia tunteita nähdyssä ottelussa HiHo pääsi yllättämään Jähin housut kintuissa ja iski parissa ryppäässä tarvittavat osumat Jähin upottamiseen. Jähille kelpasi otteluun lähtiessä ainoastaan voitto, mutta keskittyminen herpaantui liian helposti. Fanien mieleen ottelu oli varmasti!

MHT-Jähi 4-8 (3-0, 0-5, 1-3)

Edellisillan petymyksen jälkeen jälkihikiset ottivat Manse Hockey Teamista mittaa ylöjärven jäähallissa. Parin harmittavan tappion jälkeen jälkihikiset janosivat seuraavaa voittoa. Ensimmäisessä erässä jano oli kuitenkin hieman kadoksissa, kun summerin soidessa taululla komeili 3-0 kotijoukkueelle. Mutta oli kotijoukkueella torjuntojakin peräti 27, joten seuraaviin eriin voitiin luottaa. Toinen erä olikin täysin Jähin hallinnassa sen paukuttaessa viisi maalia. Kun päätöserässä kolisi vielä kolme kertaa ja kerran omissa, niin kotiin lähdettiin 8-4 voitto ja kaksi pistettä plakkarissa. Ottelun hahmoja olivat Väisänen (1+3), Männistö (2+1) ja Komu (0+3).

Jähi-VehU 6-5 (0-3, 3-1, 3-1)

Valmentaja Väisänen totesi edellsien ottelun jälkeen, että nyt on tiedossa montako maalia Jähi voi antaa eteen ensimmäisessä erässä. Se on kolme. Montako maalia Jähi antoi VehU:lle eteen? Kolme. Fanien keskuudessa tämä on varmasti hermoja raastavaa, kun pitää aina toivoa nousua takaa. Jähin kopissa ollaan tässä tilanteessa erittäin levollisia, koska tämähän kuuluu osaksi taktiikkaa. Jokainen kalamieshän tietää, että vastaan taistelevalle kalalle täytyy antaa hieman siimaa alussa ja antaa sen siten väsyttää itsensä. Kun hetki on pyristelty, niin kalastaja pistää jarrua kireämmälle ja aloittaa kelaamisen. Se on tosin tarkkaa hommaa ja tälläkin kertaa tuo taktiikka toi niukan 6-5 voiton! Ottelun hahmoina tällä kertaa Altonen (2+1) ja tärkeitä torjuntoja ottanut Seppänen.

HPK Icedogs-Jähi 2-6 (1-3, 0-2, 1-1)

Jähin pelireissut Hämeenlinnaan ovat olleet viime vuosina hieman erikoisia. Vastassa on ollut usein heikommaksi tunnistettava joukkue, mutta takkiin on tullut silti. Tällä kertaa tuli kuitenkin voitto ja jääkiekossa komeilla lukemillakin vielä. Silti joukkue oli tyytymätön esitykseensä ja ruoski itseään vielä voitonkin jälkeen. Jähin otteet ovat yleisesti kohentuneet niin paljon, että pelaajien oma vaatimustasokin on noussut. Ja mitä tulee siihen otteluun...no sitä sun tätä, mutta voitto joka tapauksessa. Pitää olla tyytyväinen!

Alkusarja jatkuu...

Kolme peliä on vielä alkusarjasta pelaamatta. Ensi lauantaina 29.10. Jähi kohtaa kotiareenallaan Pingviinit. Viikon kuluttua ollaan jälleen kotiareenalla ja silloin vastaan luistelee Kapa-80. Härkäviikonlopun toinen ottelu pelataan Pajulahdessam jolloin Jähi ottaa mittaa alkusarjassa murskalukemia takoneesta Nastolan Kiekosta.

Lauantaina on siis jälleen takuu varmaa Jähi-viihdettä luvassa Kaukajärven Sentterissä klo 19.45! Kioskin makkarakärryt on varmasti pullollaan evästä, joten tervetuloa seuraaman ottelua!!

D.Jones-JTT-