Uusia tuulia kaudelle 2017-2018

Kauan odotettu kausi 2017-2018 käynnistynyt ja pukukoppiin kävelee jälleen kerran kesän jäljiltä taas hiukan kokeneempia ja kookkaampia JäHiläisiä. Muutoksen tuulet on puhaltanut JäHin kopissa isolla kädellä. Valmennus vaihtui, kapteenisto uusiksi sekä vähän reilu kentällisen verran vaihtuvuutta kokoonpanossa. Kesästä ei selvinneet Ex-kapteeni Komu, ex-koutsi Niemenmaa, joukkueen kreikkalainensuomalainen Männistö sekä vikkeläjalkaisten lajiin kuuluva Laitinen. Siinä melkoinen setti paikattavaksi scouttausosastolle. Onneksi JäHi:n toimisto ei tunnetusti lepää kesälläkään. Kumit kului, kynät savusivat ja kengät oli kovilla aktiivisilla pelaajatarkkailijoilla. Sen verran monta nimeä saatiin kesän näytöillä listoille, että muutamilla ensimmäisillä jäillä oli ruuhkaa kaukalossa. Loppujen lopuksi sopimuksen JäHiin allekirjoittivat hiukan Marek Zidlickya pelityyliltään muistuttava Jouni Anttila, rullakiekossa ja puistofutiksessa vakuuttanut Lempäälän ihmelapsi Henry Vähä-Ruohola, Keski-Suomen Las Vegasista Jämsän oma Jere Lehtinen Riku Backända sekä Aleksanteri "attepentikäinen" Nuppula. Muutaman vuoden tauon jälkeen JäHissä nähdään jälleen Nivalalaista osaamista Reima Saviluodon napattua paikkansa kivenkovassa hyökkäyksessä. Nuorta voimaa saatiin Onni Aallon muodossa Ruoveden seurakunnan atleettien suunnalta. Porissa vuoden vietettyään Harri Saarinen totesi että nyt on parempi lähteä takaisin ihmisten ilmoille ja JäHi sai oman lääkärinsä takaisin kokoonpanoon.


Fläppitaulua ilman tusseja käyttää tällä kaudella Ville Kuusinen ainakin ensimmäiseen saunailtaan asti. Villen pelikirja tulee selkeästi eroamaan vanhasta vähintään kansilehtien osalta, muu jää nähtäväksi.


Tälle kaudelle kiekkoliitto muutti todella rajusti sarjajärjestelmää ja pelimäärät lähes tuplaantuvat viime kauteen. Josko lisääntynyt pelimäärä auttaa JäHiä nappaamaan sen muutaman voiton enemmän kuin viime vuonna. Alkusarjassa JäHin lohkossa nähdään Hokkarit Hämeenkyröstä, Atalan Hoki Klup, Sables Nokialta, Parkanon Kiekko 83, Ikurin Vire, Uplakers 2 ja Vammalan palloseura. Ensimmäinen sarjapeli on 30.9.2017 Nokialla Sablesin vieraana.


IG @jalkihikihockey
#ilokentällänäkyykatsomossa