Uusi kausi - uudet kujeet!

15.09.2011

Syksy on tullut! Joku tulkitsee sen linnuista, oravista, sammakoista tai muista mönkijöistä. Minä en luontoa kuuntele. Kun pleksit paukkuu, luistin repii jäätä ja Zamponi tekee pitkää päivää, niin tiedän syksyn olevan täällä!
Nyt kun ensimmäiset piirrot jäähän on tehty, käyvät joukkueiden pelaajatilanteet erittäin kuumina. Media yrittää kaikin keinoin pumpata pienimmätkin tiedonjyväset koskien pelaajasopimuksia. Jälkihiki-Hockey on ollut viime päivinä suuresti esillä ja on ollut paljon erilaisia spekulaatioita ensi kauden kokoonpanosta. Kokoonpanon muutokset on kuitenkin pystytty pitämään hyvin salassa. Ainoastaan muutama varma muutos julkistettiin jo elokuun alussa.
Pelaajasopimusmylläkkä on kuitenkin Jähissä saatu päätökseen ja tuore kokoonpano voidaan julkistaa. Tässä siis Jälkihiki-Hockeyn kokoonpano kaudella 2011-2012:

Lähteneet pelaajat:

Jälkihiki-Hockey joutui tiukan palkkakaton takia (0.00€) luopumaan monesta pelimannista. Aikaisemmassa jutussa jo mainittiin, että konkarit Tero Järvinenja Ricky Tourunen sekä Ville Hedman siirtyivät ravintolabisneksen pariin etelän lämpöön. Samoin maalivahti Erno Koivumäen lähtö tuli jo julki. Heidän lisäksi kokoonpanosta poistuvat tehohyökkääjä Antti Lipponen ja Jaakko Ylikorpulasekä puolustajat Markus Nieminen ja Henri Luhtala. Lisäksi puolustaja Arttu Viitanen, joka ei viime kaudella pelannut yhtäkään ottelua, ei jatka kokoonpanossa. Näin ollen joukkueesta poistui yksi maalivahti, neljä hyökkääjää sekä neljä puolustaa.

Jatkavat pelaajat:

Jälkihiki-Hockey joutui tekemään hartiavoimin töitä kesän aikana, että kokoonpanossa saataisiin pysymään joukkueelle ja faneille tärkeitä pelaajia. Legendoista ikivihreän Petri Väisäsen ja tuulen nopean Heikki Laakkosenjatkosopimukset on otettu ilolla vastaan. Myös Jähin franchise-pelaajien Topi Westerholmin, Tuomas Männistön ja Antti Tuomiston(syyskauden loukkaantuneena) jatko joukkueessa sai monet huokaisemaan helpotuksesta. Etenkin Westerholmin kohdalla oli paljon erilaisia spekulaatioita, joista viimeisimmässä hänen uskottiin siirtyvän täysipäiväiseksi Black Horse –alusvaatemalliksi.
Muita jatkajia hyökkäyspäässä ovat vahvaa päätypeliä pelaava Jukka Laihosekä pyyteetön kahden suunnan hyökkääjä Jussi Nykänen.
Puolustuksessa jatkosopimukseen päästiin pitkän linjan luottopakin Petri Niemen ja yleisnäppärän Arto Mannisen kanssa. Lisäksi ”stay at home”-pakeista Juha Eloranta ja Grönvallmaisen liikkeen omaava Pekka Seppänenjatkavat.
Maalivahtitilanteessa ainoa muutos on Koivumäen poistuminen. Jussi Seppänenja kesken viime kauden palannut Ville Kivimäki jakavat torjuntavastuun.

Uudet pelaajat:

Jähi on joutunut viime vuosina haalimaan pelaajia riveihinsä läpi syksyn, mutta nyt näyttäisi brändillä olevan imua. Jo viime jutussa julkistettiin kaivattu paluumuuttaja Jari Viskari, joka palaa vuoden Tiibetin-vaellukseltaan Jähin vahvuuteen. Viskarin lisäksi paluumuuttajien listalta löytyy hyökkääjät Sami Järvensivu ja Timo Komu sekä puolustaja Jarmo Altonen. Fanit ovat olleet hankinnoista hyvinkin mielissään!
Paluumuuttajien lisäksi Jähi vahvistuu myös muutamalla uudella pelaajalla. Hiki-Hockeystä on perinteisesti tullut mieheksi kasvaneet pelaajat Jähin riveihin ja tälle kaudelle karvat rintaan on kasvanut hyökkääjä Joose Kreutzerille ja puolustaja Eemeli Tinkaselle.
Lisäksi Jähi teki jo keväällä yhden hankinnan puolustukseen. Puolustuksen ollessa enemmän tai vähemmän ongelmissa koko kauden teki joukkueen johtoporras rohkean siirron ja rikkoi uusia rajoja eri lajien välillä. Juho Viiala, yksi Suomen kouluratsastuksen tulevaisuuden lupauksista, vaihtoi lajia ja teki sopimuksen Jähiin. Tälle erikoiselle siirrolle ei varsinaista selitystä ole seuralta saatu, lukuun ottamatta yhden johtoportaan henkilön huomaamatonta lipsautusta ”kännin piikkiin menee”. Ensimmäisiin harjoituksiin olikin kokoontunut kaikki urheilumaailman kärkkäimmät toimittajat, mutta kohu laantuikin äkkiä Viialan osoittautuessa hyvinkin oivalliseksi pelimieheksi. Jähillä saattaa olla vielä pari ässää hihassaan, joten jäämme jännityksellä odottamaan lisävärväyksiä.

Kokoonpano

Maalivahdit(2):
Jussi Seppänen
Ville Kivimäki

Puolustajat(8): 
Petri Niemi
Juha Eloranta
Jari Viskari
Pekka Seppänen
Arto Manninen
Jarmo Altonen
Juho Viiala
Eemeli Tinkanen

Hyökkääjät(10): 
Petri Väisänen
Topi Westerholm
Tuomas Männistö
Antti Tuomisto
Jussi Nykänen
Jukka Laiho
Heikki Laakkonen
Sami Järvensivu
Timo Komu
Joose Kreutzer

Uuteen nousuun?

Jähin kokoonpanossa koetaan siis melko suurta vaihtuvuutta, kun puolustukseen ja hyökkäykseen tulee monta uutta pelaajaa. Pelaajamäärä pysyy aikalailla samana kuin edelliskaudella ellei kesken kauden tehdä uusia hankintoja. Kokoonpanosta on syyskauden ja ehkä vielä tammikuunkin poissa Antti Tuomisto, joka loukkasi takaristisiteensä sudokun piirinmestaruuskisoissa (vammaan johtaneet syyt hämärän peitossa).
Joukkueessa on tulevalla kaudella huomattavasti enemmän syvyyttä ja laajemmin ratkaisuvoimaa. Puolustuspäästä odotetaan tiiviimpää sekä tehokkaampaa. On siis lupa odottaa Jähin pelillisten esitysten paranemista ja näin nousua takaisin kolmosdivarin kärkikahinoihin. 

Tavoitin muutamia Jähiläisiä saadakseni lisäselvyyttä muutoksiin:
Jones:Morjes Väisänen! Joukkueenne kokoonpano on elänyt melkoisesti sitten viime kauden. Kerroppa hieman muutoksien taustoista.
Väisänen:No näitä muutoksiahan nyt tapahtuu joka vuosi. Joku lopettaa, toinen siirtyy huonompaa joukkueeseen peliajan perässä…eri syitä kullakin, mutta näin se joka vuosi menee. Hommattiin tilalle lahjakkuutta HiHosta ja ratsastuksen parista, joten joukkue näyttää vähintäänkin yhtä iskukykyiseltä kuin viime vuonna!
Jones:Mites, eikö jäänyt mainitsematta Lempäälästä tulevat paluumuuttajat, jotka ovat melkoisen kovia pelimanneja kaikki?
Väisänen:Pientä liiottelua, mutta joukkueeseen he kuitenkin liittyvät. Jätkät on jo toista vuotta kerjänneet uutta mahdollisuutta Jähissä. Lopulta vaimo hermostui, kun pojat olivat jatkuvasti ovikelloa soittelemassa ja tuomassa kaikenlaisia konjakkeja yms. Ihan siis kotirauhan vuoksi sitten hellyin ja otin jätkät takaisin.

 

Jones:Vähy tuossa valotti hieman teidän Lempäälän jätkien siirron taustoja. Saitte vihdoin uuden näyttöpaikan siis Jähissä.
Järvensivu:Siinä oli Vähyllä kyllä melkoset jutut. Tosiasiassa me tässä hellyttiin ja tultiin takaisin Jähiin. Ei me enää raaskittu katsoa, kun Vähy oli jatkuvasti kärkkymässä hallilla ja vonkaamassa takaisin Jähiin. Kuulemma alkoi pitkä pohjamudissa konttaaminen vaikuttamaan työhön ja perheeseen monilla Jähiläisillä. Ei me sitä voitu tunnollemme ottaa ja palasimme nostamaan joukkuetta takaisin jaloilleen.
Jones:Aivan, tuo kyllä kuulostaakin huomattavasti todenmukaisemmalta selitykseltä. No teillä on sitten omasta mielestänne annettavaa Jähille?
Komu:Siis tilannehan näyttää melko pahalta. Ensimmäiset treenit meni lähinnä opetellessa jääkiekon sääntöjä ja että saataisiin varusteet puettua itse päälle jne. Sellasta perushommaa. Aika äkkiä jätkät kuitenkin oppii, toisissa treeneissä luisteltiin jo makkaroita ja pari kaveria osas sirklatakin viime kerralla.
Jones:Hyvä, että oppivat nopeasti. Mutta eikös tuo sarjan aloitus ole silti hieman liian lähellä? Kuinka meinaatte saada porukan pelikelpoiseksi?
Altonen:Pelataan varmaan muutama kierros 5-10 pelaajan voimin. Katsotaan aina tilanteen mukaan kuka on kehittynyt tarpeeksi. Mutta onhan noissa peleissä muutakin hommaa, esim. juomapullojen täyttöä jne.

Jähi – Kylmärinki
Lauantaina 17.9.2011 Kaukajärven sentterissä klo 19.45

Kolmosdivari alkaa siis poikkeuksellisesti ensi lauantaina 17. syyskuuta, kun Jähin vieraaksi luistelee Kylmärinki. Jälkihikisillä oli raskaita puhteita Kylmärinkiä vastaan viime kaudella ja neljästä ottelusta oli kotiin viemisiksi vain miinuksia tehotilastoon. Mutta nämä tapahtumat sijoittuvat EDELLISELLE kaudelle ja tällä kaudella nähdään varmasti keskittyneempi ja voitontahtoisempi Jähi!!
Kaukajärven sentterin nakkikattilat lämpenevät lauantain koitosta varten, kun kiekko tippuu kolmosdivarin alkamisen merkiksi klo 19.45. Tätä ei voi jättää väliin!!

-Dow Jones, JTT-