Talvista taistelua

Olen viimeaikoina ajautunut pohtimaan maailmanhistorian suurimpia valtakuntia. Rooma, Tsingis-kaani, Aleksanteri Suuri, Galaktinen imperiumi jne. Kaikki suuruudestaan huolimatta ovat vaipuneet muistoksi historian kirjojen sivuille. Huolestuttavasti myös Jähi on vastaavan kohtalon porteilla. Ylivalta kaukalossa on uhkaavan kauan ollut kadoksissa. Muistan vielä kun viime talvena käydessäni Sorsapuistossa iltaisin lätkimässä kiekkoa, kuinka junnut viilettivät Jähin fanipaidat päällä ja yrittivät matkia suosikkipelaajiensa kikkoja. Syksyn synkkien tapahtumien jälkeen en ole nähnyt yhtäkään ”Westerholmia” saati sitten ”Väisästäkään” höntsäilemässä pakkasessa. Itseasiassa vain kertaalleen olen Jähin väreihin tänä talvena Sorsussa törmännyt – sekin vain kentänhoitajan traktorin putsausrättinä. Jähin nimen kuulee enää korkeintaan erilaisina mieltä alentavina lausahduksina – kuten esim. jonkun mokatessa totaalisesti tekee hän ”jähit”! Tämä kuulostaa jo vaarallisen lopulliselta! Iskettinkö alasuorittamisen ankkuri liian syvälle mutaan??

MaKo – JäHi 6-6 (1-3 ,2-2, 3-1) Ylöjärven jäähalli 21.02.2010

Eka puolikas Jähin, toka Makon. Siis tuloksen puolesta ottelu pelattiin lähes täydellisenä peilikuvana. Ottelu itsessään oli vähintäänkin yhtä erikoinen. Ei todellakaan tiedä mitään järkevää sanottavaa – taaskaan. Olisi tietysti oikein mukavaa kehuskella Jähiläisiä, mutta todellisuudessa hyvä meininki jäi taas pukukoppiin. Saattoi tietysti olla ottelun jälkeen jo poistunut takavasemmalle, mutta sitä ei allekirjoittanut tohtinut käydä tarkistamassa. Jähin peli oli tähän mennessä ylivoimaisesti karmeinta katseltavaa koskaan! Varsinkin omassa päässä sähläämisen määrä oli aivan käsittämätöntä. Luistelu ja yksinkertainen syöttöpeli puuttuivat kokonaan, jonka kautta ottelussa päädyttiin tasapeliin – joka ei luonnollisestikaan tyydytä. Tämänkertaisesta vastustajasta on mainittava, vaikka Jähi-lasit päässä peliä katsookin, että otteet olivat monin paikoin melko naurettavia. Sitä kuuluisaa toisen pelaajan kunnioittamista toivoisi niinkin alas kuin kolmosdivarin alempaan jatkosarjaan!

Sankareita ottelusta on vaikea nostaa, mutta onneksi edes maalivahtipeli on edelleen kunnossa! Katsomosta käsin vain yksi kenttäpelaaja sai kiitettävän arvosanan. Jähissä ei ole kultaista kypärää symbolina parhaasta pistemiehestä, mutta fiksun joukkuepelaajan tai vaikka vähiten sähläävän kypärä löytyy ja se on väriltään punainen. Jussi Nykänen pelasi jälleen kerran fiksua kiekkoa ilman turhia hätäilyjä ja otti siekailematta koviakin taklauksia vastaan edistääkseen peliä – yhdestä niistä Antti Tuomisto teki komean maalin! Pienimuotoinen siis kritiikki valmennusjohtoa kohtaan, kun taisi pelin paras pelaaja saada myös vilttikomennuksen ottelun lopulla! Vaariketju halusi Topin pyynnöstä maininnan +2 tehoistaan. Olkaa hyvät! Pyyteetön Vaari-Väisänen saa päälle vilpittömät kehut ylänurkkalämäristään!

Illan erikoinen

Punainen paholainen Jussi Nykänen pamautti 1-1 tasoitusmaalin alivoimalla läpiajosta tolpan ja maalivahdin selän kautta pömpeliin. Tarkka ja juonikas suoritus!

JäHi – NoPy2 10-4 (5-1,4-1,1-2) Kaukajärven sentteri 27.2.2010

Kun edellistä peliä piti purkaa hieman synkin mielin, nyt ainakin tulos takaa hieman positiivisemman latauksen selittämiseen. Se on tietysti suhteellinen käsite tämä ”positiivinen” puhuttaessa JäHin toiminnasta. Ottelu oli selvästi JäHin heiniä, eikä tällä kertaa korsia syötetty vastustajalle liikaa. Kotijoukkue pysyi koko ottelun ajan tarpeeksi hyvällä jalalla, ettei vastustajalla ollut eväitä haastaa tosissaan taistellakseen pisteistä. JäHin hyvän liikkeen takuumiehenä oli jälleen yllätys yllätys Sami Niemenmaa, jonka nuorista koivista löytyy jokaiseen peliin potkua.

Illan erikoinen

Pelin tiimellyksessä paljastui karulla tavalla sosiaalinen ongelma kahden yksilön välillä. Jukka Laiho kaatui hyökkäysalueella ja kiekko ajautui samassa viivaan Jari Viskarille. Alueksi Jari pidätteli laukaustaan huomatessaan oman miehen kaatuvan eteen, mutta Jukan haroessa käsiään kasvojensa eteen Jarin suupielet kiristyivät ilkeään virneesen ja laukaus lähti kuitenkin. Jukan onneksi Jari on aivan umpisurkea laukaisemaan ja kiekko päätyy yleensä useita metrejä ohi kohteesta! Tapaus aiheutti kuitenkin suurta huolta Jähin henkisestä tilasta! Seuran johto ja sosiaalikuraattori käyvät viikon aikana tilannetta lävitse selvittääkseen ongelmien juuret!

Tavoitin pelin jälkeen hallin yläkerrasta tukun Jähin pelaajia kesken NHL-pelaajakorttien heittelyn.

Aluepäällikkö: Voiko neljään tehtyyn maaliin olla henkilökohtaisella tasolla olla tyytyväinen?
Niemenmaa: Voi!
Aluepäällikkö: Selvä homma...kuulostaa vähän alisuorittamiseen taipumiselta, mutta olkoon.
Niemenmaa: Voi voi!

Aluepäällikkö: Muutama peli takana Jähin luukulla – miltä on meno vaikuttanut?
J. Seppänen: Kyllä tämä vankilan aina voittaa!
Aluepäällikkö: ?? Mitä oikein höpötät?
J. Seppänen: Jäin useita kertoja kiinni bussivarkaudesta ja tuomari antoi valita vankilan ja Jähin väliltä. Eli siis ojasta allikkoon!
Aluepäällikkö: Vai niin, otan osaa! Muutama hyvä koppi tänään kuitenkin, mutta myös 4 maalia lörpsähti myös väkinäisesti sisään. Oliko vaikea peli, kun ajoittain oli melko vähän tekemistä?
J. Seppänen: Emmä tiä...ihan sama kai! Mut hei kiinnostaisko vaihtaa tämmönen Ron Hextall erikoiskortti johki??
Aluepäällikkö: Noi nurkat on ihan rikki seinään heittelystä, joten ei kiitti!

Seuraava ottelu

MHT – JäHi lauantaina 6.3.2010 Ylöjärven jäähallissa klo 13.30. Tällä kertaa pelkästään tulos merkitsee, koska molemmat reportterit ottavat osaa ristiäistoimintaan. Pelaajilla on siis mahdollisuus perseillä kerrankin ilman julkista nöyrytyystä, joka väistämättä aina siitä seuraa.

Merkittävä tapaus

Jähin luottojuhta, Siperian karhu Tero Järvinen pelasi viime lauanaina hyväntekeväisyysottelun Kankaanpäässä, jossa viiletti tukku nykyisiä ja vanhoja liigatähtiä. Järvinen sijoitettiin niinkin surkeaan seuraan kuin Martti Jarkon ja Marko Jantusen ketjuun. Liekö sattumaa, että Herrat(kin) Jarkko ja Jantunen ovat melko tunnettuja ryyppymiehiä...

-Aluepäällikkö, JTT-