Iso kala ui Jähin haaviin

Jähi aktivoitui siirtomarkkinoilla heti vuoden aluksi ja poimi komean uran Hiki-Hockeyssa pelanneen Heikki Vaajasaaren riveihinsä. Toimitus päätti ottaa selvää minkälainen hankinta on kyseessä.

Jähin skouttausosasto koostuu äärimmäisen kokeneista yksilöistä, kenellä on erittäin tarkka silmä lahjakkuuksien löytämiseksi. Saamieni tietojen mukaan Jähi tekee ostopäätökset pelaajasta otettujen kuvien perusteella. Tämä on ymmärrettävää, koska agentit tarjoavat jatkuvasti pelaajia Jähin riveihin, ja videoiden katseluun tai live-skouttaukseen ei ole mitenkään aikaa, ja se ei ole edes tarpeen sillä ammattisilmä näkee kyllä pelkästä kuvasta minkälainen pelaaja on kyseessä.

Onnistuin saamaan käsiini kuvan jonka Heikin agentti oli lähettänyt Jähille.

vajari2.jpg

Ensimmäiseksi kuvassa huomio kiinnittyy treenattuun vartaloon, mikä paljastaa kyseessä olevan kovan tason kiekkoilijan. Välittömästi tämän jälkeen katsojan huomio kohdistuu komeaan ja kevyesti kiharaan takapiiskaan. Tämä kertoo ammattilaiselle että pelaajalta löytyy taitoa ja juonikkuutta. Tässä kohden moni saattaa ihmetellä tätä, koska mitä tekemistä hiuksilla on muka jääkiekon kanssa? Pikkuleijonien tuoreessa maailmamestaruusjoukkueessa oli suomalaisella mittapuulla ennennäkemättömän paljon pitkää takatukkaa, ja joukkue dominoi niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Sattumaako? En usko. Jos olet silti vielä skeptinen pitkän tukan merkityksestä, kehotan katsomaan alla olevan videon.

Isaac Haxton on ajautunut tukalaan tilanteeseen. Mies on lähtenyt herkuttelemaan aikamoisilla hempuloilla, ja on onnistunut saamaan aikaan huonoimman mahdollisen käden, kun kaikki kortit on jaettu. Vastustajana pelaava Ryan Daut näyttää myöskin pitelevän käsissään melkoista roskaa,  joka jättää kaverille käytännössä yhden mahdollisuuden: Isaac Haxton on saatava luopumaan. Ryan nostaa Isaacin 700k lyönnin 2M:aan. Tässä tilanteessa moni heikompi mies luovuttaisi, mutta katsokaa mitä Isaac tekee: hän heilauttaa kiharaa hiuskuontaloaan, ja menee all-in. Ryan ei tässä tilanteessa voi muuta kuin luovuttaa. Tässä moni ajattelisi että Isaac vaistoaa Ryanin olevan bluffilla liikkeellä, ja pakottaa miehen luovuttamaan. Itse olen kuitenkin vakuuttunut siitä, että ilman vaarallisen seksikästä ulkonäköään pitkine, kiharine hiuksineen, ei Haxton olisi uskaltautunut vastaavaan temppuun.

Analyysini johtopäätelmänä ymmärrän täydellisesti Heikki Vaajasaaren hankinnan. Jähi osti joukkueeseen aimo annoksen urheilullisuutta ja uskottavuutta. Heikki on mahdollisesti joukkueen kokoonpanossa jo huomenna lauantaina Jämsässä.