Sami Järvensivu 100 pistettä Jähissä - ja lisää on tulossa

Jähi otti lauantaina hienon voiton aina vaikeasta Parkanosta. Ottelussa saatiin aikaan merkkipaaluja, kun Sami Järvensivu ja Jari Viskari saavuttivat molemmat 100. pisteen Jähin paidassa. Jarilla oli työkiireitä eikä hän vastannut toimittajan faksiin, mutta Sami Järvensivu tavoitettiin haastattelua varten.

Toimitus: Onnittelut 100. pisteen johdosta Jähin paidassa! Kerrotko omin sanoin kuinka juhlamaali syntyi?

Sami: Kiitos Kiitos. Ihan perustilanne yvllä ja sovittiin Koskelan ja Laitisen kans ennen peliä roolit ja ilmoitin et käsiä ei oo joten menen  maskimieheksi. Ville Nemo Nieminen sen sanoi et kun haluat pitsaa mene pitseeriaan ja kun haluat tehä maalin mene maalille. Joten perjantaina menin Evinin kautta ja otin aurarullan ja pitsan mukaan ja Parkanossa menin sit maalille. Pojat liikutti kiekkoo hyvin ja ite otin siinä maalilla poikkaria selkään aikani ja kun tuli veto maalille molari torjui sen takatolpalle ja sitten en tiedä mitä Parkanon halonhakkaajapakki silloin teki mut sain lapioida kiekon tyhjään reppuun ilman estelyjä! Onnittelut myös Viskarille 100. pinnasta! Jari on tehny Jähin eteen paljon hommia myös kaukalon ulkopuolella mitä ei pidä unohtaa! Kova äijä.

Toimitus: Olet pelannut Jähissä lähes yhtäjaksoisesti 10 vuotta. Mitä on näistä vuosista jäänyt sinulle päällimmäiseksi mieleen?

Sami: Joo 2005 tulin sattumalta Jähiin ja ei oo tarvinnut katua! Olin 21-wee ja paljon on hienoja muistoja ja pelikavereita näiltä vuosilta joista moni on vieläkin mukana. Ja esim JäHi-legendat Vähy ja Westerholm jotka on ollut mukana aina viime kevääseen asti. Siinä jäi paljon pois korvaamatonta kokemusta. Peleistä on paljonkin muistoja, mut kyllähän se 2-divariin nousu oli kova suoritus. Ja hikiturnauksen voitto oli kans minkä muistaa hyvin kun kannua nostettiin. Mitä ei tapahdu Jähissä joka kevät. Ja tottakai se edelleen joka viikon puheenaihe eli Pirkkala peli ja mulle harvinaiset 3+3 tehot. Ja tietysti monet saunaillat ja päätösreissut on juttuja mitä ei unohda koskaan.

Toimitus: Sinua pidetään kiekkopiireissä lähes puhdasverisenä sniperina. Oletko tästä luonnehdinnasta samaa mieltä, vai löytyy pelaamisestasi mielestäsi syvempiä ulottuvuuksia?

Sami:  En kyllä yhdy tuohon sniperin hommaan yhtään. Ei kyllä löydy numero 8 yhdeltäkään kaudelta maalipörssin kärkisijoilta. Ite pidän itseäni perusröyhijänä ja joukkuepelaajana joka on tyytyväinen kun joukkue pärjää ja saa välillä tehdä muutaman pisteen siinä kyljessä. Mistään Komun pisteistä on turha haaveilla ja sen tiedän itsekin. Tosin junnuissa asia oli viä toisin päin.

Toimitus: Olet tehnyt urallasi lukemattomia maaleja jopa NHL-tason maalivahdeille. Mikä on ollut omasta mielestäsi urasi makein osuma tähän mennessä?

Sami: Joo onhan niitä jokunen maali tullut 25 vuoden aikana tehtyä ja vaikee sanoo mikä on kaikista makein? Maalinteko on aina hienoo ja niistä muistan moniakin.  Kyllä tää viimesin maali teki tosi nasulia! Mut kyllä tosiaan pari ammattilaista on jäänyt lämärin jälkeen kakkoseksi kun kiekko on painunut räpsälle yläputken kautta sisään! Ei nimistä sen enempää mut toinen on Sami ja pelaa Kärpissä nykyään ja toinen Pelaa Kerhossa numerolla 38. Ja kyllä nää menee mulla listalle nimeltä Nevö foget!

Toimitus: Alat ikäsi puolesta lähestyä kiekkoilijan parhaita vuosia. Mitä terveisiä lähettäisit valmennusjohdolle, eli kuinka sinusta ulosmitataan jatkossakin maksimaalinen suoritus?

Sami:  Kyllä tässä mennään jo päivä kerrallaan ja nautitaan joka hetkestä. Nytkin tuli 5 viikon huili vamman takia ja lauantaiaamuna viä arvoin et pystynkö pelaan? Eli täyteen kuntoon on viä matkaa ja paljon töitä edessä. Niekulle kiitos siitä et sain rinnalle pari hyvää rookieta jolla toisella on jalkaa munkin puolesta ja toisella loistava pelisilmä. Siinä oli helppo pelata! Ja saatiin paljon yvllä vastuuta johon vastattiin ihan hyvin! (3/3 Jähin yv-maaleista on kolmoskentältä kova suoritus).

Toimitus: Maalintekijä tarvitsee aina rinnalleen sentterin, joka osaa tarjota riittävästi kiekkoa laadukkaisiin vetopaikkoihin. Onko Jähin senttereistä tähän?

Sami: No tähän on helppo sanoa et ON! Kyllä meillä on hyvä ja leveä sentteri- sekä hyökkäysrosteri tällä kaudella et kyllä se on itsestä kii pistätkö kiekon reppuun!

Toimitus: Heitä loppuun vielä analyysisi Jähin tämän kauden mahdollisuuksista III-divisioonassa syksyn perusteella?

Sami: Paljon uusia kavereita mukana ja homma näyttää nyt jo siihen nähden tosi hyvältä. Reeneissä on hyvä meininki ja hyvin käynyt jätkiä. Kun saadaan avauspelaaminen ja viisikkopeli kuntoon ja kunnon saunailta viä kylkeen niin uskon et joka peli on voitettavissa! Tullaan leveällä rosterilla viä yllättään moni vastustaja! Ja itsellä on kutina et se AHK-voitto tulee tällä kaudella!