Rakas reenipäiväkirja,

Neljä voittoa putkeen, ens lauantaina vielä KaVon kaadosta viides ja hyvillä mielin joulutauolle! KaVoa vastaan tosin tarttis pelata vähä paremmin ku nyt lauantaina pelattiin, muuten ei välttämättä pisteitä ropise. KaPaa vastaan lähdettiin vähän takki auki ja sen kyllä huomas. Oltais hyvinkin voitu pelata Jussille nollapeli, mutta ajoittain meni ylihyökkäämiseksi ja kaveri pääsi rankaseen ylivoimahyökkäyksistä tai muista lapsuksista peräti kuus häkkiä. Ei ollu helppoo Jussilla kylmillään siellä luukulla seisoskella ja sit yrittää vetää haamupelastuksia pari kertaa erässä. Mut sallittakoon tällainen virkamieskiekko, tarvii kait sitä välillä naatiskellakin.

Kasaan saatiin peräti 13 kenttäpeluria, mikä on kyllä säälittävän vähän kotipeliin. Itekin pääsin paikalle just ja just. Pojille kerroin kopissa että olin sanonu muijalle, että "mä lähden nyt ja sillä selvä". Ei kerrota niille, rakas päiväkirja, että pääsin mukaan koska emännän illan menot peruuntu. Eniwei, tällä kertaa pelurimäärä riitti, mutta jossain tiukemmassa matsissa olis ollu tukalat oltavat. Reeneihinkään ei oo meinannu porukkaa riittää viime aikoina, toivottavasti tahti muuttuu keväällä.

Ennen peliä kopissa juteltiin oikeastaan kaikesta muusta, paitti ite pelistä. Se on yleensä huono merkki se. Erityisesti harmitusta ja jutun juurta tuntu aiheuttaneen se, että eräs peluri oli kylmästi luistanut omasta vuorostaan hommata toimitsija peliin. Ei kuulemma ollu viittiny edes yrittää tai vaihtaa vuoroa kenenkään kanssa, otti mieluummin sakot. En varmaan tiedä kaikkia faktoja, mutta jos tilanne tosiaan meni noin, niin onhan se aika tökeröä joukkuekavereita kohtaan. Mitäs jos ketään muutakaan ei kiinnosta hoitaa toimitsijavuorojaan? Pistetäänkö 13 kenttäpelaajasta yks tai kaks vielä toimitsija-aitioonkin? Mua pyydettiin kirjottaan asiasta muistutus meililistalle, mutta en taida jaksaa. En haluu olla aina se joka valittaa vaan kaikesta, siispä marisen yksityisesti tänne sinun sivuillesi, rakas reenipäiväkirja.

Jaa nii, pitäiskö siitä pelistäki kirjotella jotain muistiin... Noh, tilanne oli kyllä JäHin hallussa alusta loppuun, vaikka tokassa erässä kaveri pääsikin JäHin ekan erän 3-0 -johdon jälkeen maalin päähän vielä. Tutut nimet heilutteli maaliverkkoa JäHin osalta, tilastoista ne näkee. Nostetaan nyt kuitenkin erityismainintana esiin Juuso tehoin 1+4, Niko tehoin 2+2, sekä Filippiineiltä kolmen viikon "humanitääriseltä avustusreissulta" palannut pj-Tuomas, joka hyörähteli ja pyörähteli, syöksähteli ja singahteli kuin kevätkananpoika ja iski siinä sivussa pari häkkiäkin. Edellisten pelien ratkaisija Juse kertoi murheen murtamana olleensa jäällä kaikkien kuuden takaiskun aikana. Näin se ruletti joskus osuu nollalle, ei voi mitään. Onneksi Jusen henkinen olemus on sitä luokkaa, että pieni vastoinkäyminen ei miestä latista! Oon ihan varma että ens pelissä se taas iskee yhden tai pari.

Ite pääsin pelaamaan taas hyökijänä ja vieläpä paperilla ehkäpä kaikkein vaarallisimmassa vitjassa (en sano tarkemmin kumpaan suuntaan). Valkku-Petri ja Tatu vaan ei osannu hyödyntää mun tarjoiluja, joten jäin tehoihin 1+1 - mistä siis normaalisti olisin erittäin innoissani, mutku nyt oli paikat tyyliin 3+3 tehoihin, niin harmittaahan se. Se mun ainokainen maali ei ehkä ollu niitä kaikkein kauneimpia, mutta joskus likaisellakin työllä osuu. Kuoletin Tatun ranarin vasemmalla kivekselläni takatolpalle molarin viereen ja puttasin siitä rystyllä tyhjiin. Kaikki lasketaan, rakas reenipäiväkirja. Plussallekin päästiin, meille ei menny yhtään omiin.

Petri sanoi muutenkin olleensa ihan hukassa välillä kentällä - mikä on siis vain hyvä, koska ku mäkin olin ihan hukassa, niin jollain todennäköisyydellä jossain kohtaa aika-avaruutta oltiin väkisinkin kumpikin oikeassa paikassa (siis ainakin silleen ristiin, u know). Ja vielä lisää avaruusaiheesta kun sille alueelle eksyttiin: eräs Albertti Ykskiven joskus aikanaan määrittämä kosminen vakio määrää, että pelissä, jossa Joose osuu kahdesti, pitäis kaikkien muitten osua ainakin kolmesti. Ei ihme kyllä menny ihan niin tässä pelissä. 

Yks matsi vielä ja sit saa syödä kinkkua, rosollia ja rusinallista maksalaatikkoa masun täydeltä! Lipeäkalasta en tykkää.

- Laituri