Rakas reenipäiväkirja,

Niinkuin hyvin tiedetään (ja olen jo aiemminkin todennut), on JäHin ylipäävalmentaja kaikkivaltias, kaikkitietävä ja kaukaa viisas. Heti Jumalasta seuraava siis - ylöspäin.

Niinpä hän oli aikoinaan tehnyt merkittävän päätöksen eräässä jäähallissa Kaukajärvellä, lähellä Tampereen kaupunkia. Tapansa mukaisesti koettivat muut pelaajat vaikuttaa hänen aatoksiinsa, mutta järkähtämättä hän pysyi päätöksessään niin kuin katsoi tuleviin tarkoituksiinsa sopivaksi. Hän nimittäin nimesi minut vara-vara-valmentajaksi lauantain peliin hänen itsensä ja vara-valmentajan ollessa estyneitä tulemaan meitä kaitsemaan ottelussa HPK Icedogsia vastaan.

En ehkä voi sanoa että ihan täysi kunnia murskavoitosta kuuluu mulle ja mun ilmiömäisille valmentajankyvyilleni, mutta sanon kuitenkin. Oma pelaaminen ei toisaalta sujunu ihan niin kuin olis voinu toivoa, melkoisen hankalalta tuntui taas pelata pakkia pitkästä aikaa. Tein kuiteski mielestäni äärimmäisen tärkeän ja vapauttavan 3-0 osuman, jonka olis suonut olevan myös voittomaali. Ei kuiteskaan ollu, onnistuttiin muutama päästämään omiin näinkin helpossa matsissa. Ois ehkä ollu nollapelin paikka... Noh, eipä tartte ite ainakaan enää jännittää tuleeko se kauden ainoa maali vaiko eikö.

Syksyn merkittävin TV-sarja, Nelosen "Vain elämää" pyörähti käyntiin perjantaina ja oli ehkä virhe katsoa sitä peliä edeltävänä iltana. Tippahan siinä meinas tulla linssiin taas ja yöunet jäivät vähiin ku mieli yritti tasotella tunteita pikkutunneille asti. J8rv8 sanoi itkeneensä käydessään katsomassa uutta Sel8nne-dokumenttia, eli en ollu ihan ainoo vetistelijä perjantaina. Jonkun (perä)ruiskeen J8rv8 dokumentista kuiteski sai, pelin ikimuistoisin hetki tais olla kun se epätyypilliseen tapaansa rynni väkisin pakin ohi läpiajoon - ja epäonnistui maalinteossa.

Toinen säväyttävä kohta oli se kun Juse taiteili itsensä läpiajoon aavemaisella liu'ullaan - ja onnistui maalinteossa. Sivusta päin näytti siltä kun se olis etukenossa "kaatunut" vaihtoaitiosta kentälle, saanu kiekon lapaansa, miettiny melko pitkään että mitä tekis ja kelle syöttäis, ja sitten kun laskin vihdoin totesi muut vaihtoehdot huonoiksi, liukunu kaatumismomentumillaan potkuakaan ottamatta keskeltä läpiajoon. Tämä kaikki siis mieheltä, joka ennen peliä filosofoi että "kaikki mikä on kotiinpäin, on plussaa". Se on meidän ihquoma kaappifilosofi Jusefutse, se.

Paljon muuta tärkeää muistettavaa pelistä ei sitten ookaan. Timo teki kolme maalia. Kato virallisesta otteluraportista lisää, rakas reenipäiväkirja. Ylipäävalmentaja saapui paikalle pelin puolivälin tienoilla, ja sen jälkeen JäHin maalihanat kuivu ku seinään. Mene ja tiedä miks. Ens viikolla on paha vieraskiertue, näillä näkymin saan kotoapoistumislupaa vain toiseen matseista.

Pelin jälkeen hyväntahtoinen ylipäävalmentaja katseli meitä. Se ei missään tapauksessa ollut meille vihainen. Kenties tunsi jonkinlaista myötätuntoakin meitä kohtaan. Aika velikultia.

- Vara-vara-valmentaja

PS. Ai niin, kautta aikain toinen JäHi-palindromi meinasi unohtua. Tällä kertaa Jukka saa tietää mitä poikansa Sisu pohtii sisimmässään:

Ahaa, Jukka! Katso, Sisu hupaisia puhusis: "osta kakku". Jaaha.