Rakas reenipäiväkirja,

Alasarjakiekkoilija ku tulee tiettyyn ikään, sitä luulee jo nähneensä kaiken: fanien fanaattisuuden Parkanon vieraspelissä; komealla kääntölämärillä tehdyt omat maalit; kahden metrin syötöt, jotka menevät kolme metriä ohi kohteen. Reenipäiväkirja on saanu sivuilleen monenlaista vuodatusta näistä iloista ja suruista. Mut ei mikään - siis EI MIKÄÄN - voi valmistaa ihmistä siihen järkytykseen, jonka koin pari viikkoo sitten reeneissä. Tsiisus vie, usot sie, siellähän oli lehmä jäällä! Linkitän videotodisteet muistiin tonne tän raapustuksen loppuun, niin uskot, oi rakas reenipäiväkirja.

Ensijärkytyksestä toivuttuani tajusin, et sehän oliki vaan Sami hassut vaatteet päällä. Ihan tyypillistä Samia, harmiton tapaus, ajattelin. Vähän kyllä tuli paha mieli siitä, että interventio ei näköjään sittenkään tullu ajoissa. Ville yritti kovasti kyllä selittää, että kaikki on ihan okei, et tää liittyy siihen radio-ohjelmaan, jossa ne hassut sedät ja se täti lypsää aamuisin. En siltikään ollu vielä vakuuttunut. Selvisi myös, että tällä yritetään saada rahaa. Kuka ny muka maksais siitä, että näkee lehmän jäällä? En tajunnu. Miten alas sitä ihminen vajoaa rahasta, kysyn vaan.

Kyseinen aamuhupailu on kovassa suosiossa JäHiläisten keskuudessa. Myönnän kyllä itekin kuuntelevani ohjelmaa melko usein, mutta valitettavasti huumori siinä on niin älykästä, että menee välillä yli oman rajallisen ymmärrykseni. Mutta sitten ku pojat "suomentavat" vitsit mulle pukukopissa, niin ovathan ne ihan hekotuttavia, ei käy kieltäminen. Edellisessä työssäni jouduin ajelemaan paljon Tampereen ja Helsingin väliä ja aamuisin oli aina tiukka mietintä sen suhteen, että kuuntelenko radiota, vai jotain Agatha Christien äänikirjaa CD:ltä. Tais mennä aika fifty-sixty yleensä. Varsinkin Hercule Poirot -tarinat on niin mukaansatempaavia, että niitä vastaan on paha taistella vaikka kuinka olis Suomen suosituin radio-ohjelma.

Oma suosikkini juontajista on ehdottomasti se Anni, siitä kyllä huokuu karismaa vaikka niille muille jakaa. Niitä poikia aina kovasti hehkutetaan joka paikassa, mutta mun mielestäni ne pääsevät aika helpolla, ku Anni kannattelee ohjelmaa. Lisäksi tykkään kovasti siitä lauleskelijasta, tällainen (tällä hetkellä työtön) amatöörisanoittaja/tuottaja ku olen itsekin. Eikös se ole se Ilkka siitä Idolsista muutaman vuoden takaa? Paha olla varma, ku en ole miestä koskaan nähnyt. Jos se ei ole sama Ilkka, niin äänen perusteella veikkaisin jotain Michael Bublé -tyyppistä lurittelijaa. Tai ehkä sittenkin joku vähän pulskempi kaveri?

Tarviipa joskus tarjota Ilkalle noita omia tuotoksianikin, tuntuu että se tarttis ehkä vähän apua silloin tällöin (laatikosta löytyy sentään mm. sellaisia klassikoita kuin "Puolustajan elämää" (Kaksoiselämää), "JäHin kesä" (Lapin kesä), "Mikä strategia on" (Missä muruseni on) ja "Oodi pienelle puolustajalle" (Lentäjän poika)).

Sellaista tällä kertaa, rakas päiväkirja. Illalla taas reenit, jee!