Rakas reenipäiväkirja,

Oi oi oi, ai ai ai, voi voi voi! En voi sanoin kuvailla miten tyhjä on olo juuri nyt! Vähän sellanen ku Roope Ankalla, kun Karhukopla on vieny viimeisetkin roposet säästöpossusta. Torstaina kun astelin iloisin odotuksin hienosäätäviin viimeistelyharjoituksiin, kuulin suuren suru-uutisen, joka pysäytti maailmani niille sijoilleen. Miksi, oi miksi, parhaat menevät aina niin nuorena?

Huhun mukaan JäHin toooodella pitkäaikainen, ikinuori pelaajavalmentaja/strategi/pääideologi, hyvä ystäväni Vähy olisi ripustamassa hokkareita saunan naulaan pitkällisen ruumiinvamman murtamana. Itse olisin kuvitellut että JäHi-valmentajalta menisi ensin mielenterveys, mutta ilmeisen kova henkinen kantti miehellä on ollut ku fysiikka petti sittenkin ensin. Edes jokakesäinen aerobinen maksimivoimaharjoittelu ei pelastanut väistämättömyydeltä.

Vähyn arvoa joukkueelle, saatika sen kullekin yksilölle, ei voi rahassa mitata. Menetys on valtava. Voin vain nöyrästi todeta, että jos mulla olis junnuvuosina ollut tuollainen huippukannustava visionääri valmentajana, olisin varmasti saanut vähemmän vuosittaisia "Kauden kehittynein pelaaja"-palkintoja, ja enemmän MVP-palkintoja. Mut sit en kyllä tällä hetkellä pelais ehkä JäHissä, joten en tiedä kummin päin on parempi.

En oo kovin hyvä ilmaisemaan tunteitani tuolla joukkueen riennoissa, joten aattelin taas kerran avata sydäntäni sinulle näin yksityisesti, oi rakas reenipäiväkirja. Satun tietämään että Vähyn lempilaulu on Jenni Vartiaisen "Missä muruseni on" ja se on pyörinyt päässäni taukoamatta nyt kaksi yötä peräkkäin. Laulu jo ihan sellaisenaan kuvaa kaipuutani melko tarkasti, mutta jos sen sanois julkisesti ääneen niin vois tulla kaikennäkösiä väärinkäsityksiä! Niinpä muokkasin balladia hieman, tiä vaikka uskaltautuisin esittämään sen joskus Vähylle ihan livenä. Siihen asti kuitenkin ihan vaan näin meidän kesken, rakas päiväkirja.

Mikä strategia on (albumilta "Seilissä")

Eilen taas mä menin Sentterille notkumaan,
jotta koutsaamassa mua ois hän.
Penkiltäni taulu näkyy, ryhdyin oottamaan,
että näen tähden piirtävän.

Sanovat, jos taulul' huomaa kilpikonnan niin
toivoa voi silloin mitä vaan.
Siispä viereen Viskarille pyynnön kuiskasin,
pantaisiinpa pian tuulemaan.

(Kerto:)
Fläppi näytä meille mikä strategia on,
leiki hetki hänen tussillaan.
Kerro kentälliset, kerro kuinka pelataan,
kuvioita ootan yhä vaan.

Tyyni oli valkku mutta kohta kuitenkin,
syvään henkäisi ja tuntee sain:
joku liikkui lähelläni, kopsi polkettain,
tutun hanskan tunsin harteillain.

Enkä enää epäillyt vaan tiesin, että voin
niin kuin liigapakki pyrähtää.
Ilma, jota hengitämme täynnä häkää on,
luistintemme alla sula jää.

(Kerto:)
Fläppi näytä meille mikä strategia on,
leiki hetki hänen tussillaan.
Kerro kentälliset, kerro kuinka pelataan,
kuvioita ootan yhä vaan.