Rakas reenipäiväkirja,

Kyl tää syksy on niin maar hienoa aikaa! Hiki tuoksuu taas vienosti kopilla, ku äijät ryömii grilliensä vierestä esiin ja ettii kuka mitäkin munariaan varustekopin sekamelskasta (saa nähä kenen polvareilla tän kauden pelaan, omiani en oo nähny sitten vuoden 2007). Auringon parkkiinnuttama nahka narisee ja vitsit kukkii ennen jäille menoa. Here we go again!

Eilen piti olla kuntopiikin hiomista (tylsemmäksi) Pirkkahallin kentällä JäHin puistofutiksen merkeissä, mutta vastustajapa ei uskaltanu tulla paikalle olleskaan. Ihmekö tuo, sen verta kovassa kunnossa Juse olis ollu maalilla ettei sinne olis menny yhtäkään. Harjoitusrankkukisassa mä tein 7/7, mutta muut sai korkeintaan 3 sisään keskimäärin. Sinänsä hyvä että peli peruuntu, jaksaa sit paremmin tänään viilettää toiseksi viimeisissä vapaissa harjoituksissa ennen ekaa ja ainoaa harkkapeliä. Alkaaks tää touhu joka vuosi vähän aiemmin, vai tuntuuko se vaan siltä?

Kumpikin valkku vuorotellen lupailee mulle hyökkijän paikkaa rosteriin, kunhan vain äänestän ylihuomenna saunalla "oikein" valmentajavaaleissa. Tietty sillä ehdolla kuulemma, että löytyy vähintään mun tasoinen pakki tilalle. Miten niin "vähintään"? Paha on priimasta parantaa, sanon mä. Ostin parikin uutta varsi-lapa-yhdistelmää ku halvalla sain, molemmat on myyjän mukaan erityisen hyviä laukausten voiman ja tarkkuuden suhteen. Lapamallikin on "Zach Parise", liekö sattumaa? Hyökkijänä ranarin pitää lähtee vihaisesti ja pienestä tilasta. Puitteet verkkojen venymiselle on nyt siis ainaki kunnossa! Jos ei viiden euron kirpparivarrella lähde, niin ei kait sit millään.

Enivei, niin sitä tässä kauden alussa aina iskee joku ihme tsykoosi ja sitä kuvittelee taas kerran olevansa ikään kuin vuoden nuorempi ja ketterämpi jäällä, eikä suinkaan vanhempi ja hitaampi. Viime keväänä itselle luvattu ankara, mutta toteuttamatta jäänyt kesätreeni pyörii filminauhana päässä. Mielikuvaharjoitteita, nääs. Niin kovaan mielikuvakuntoon ja nuoruuden intoon pääsin, että tuli jopa ihan rippileiriajat mieleen ja lurittelin siitä inspiroituneena pienen laulunpätkän näin uuden kauden kunniaksi:

Uusi kausi -laulu (Jaakko Löytty: Aamulaulu)

Taas on uusi kausi koittanut
Valkku kiitos sinä muistit mut
Olet kanssain yhä tänäänkin
Vaikka kuinka paljon munisin

(Kerto:)
Tämä pieni laituri kiittää
Ykkösketjuun nousta sain
Vielä tänään vauhtia riittää
Siksi smirglaan putkiain

Fanit laulaa: "Uusi kausi on!"
Vanha väistyi, synkkä lohduton
Nyt taas jaksan jatkaa uraani
Vaikk' on pitkä kausi tämäkin

(Kerto)

Päivä paistaa, kiitollinen oon
Merkiks siitä verkot siis soikoon
Valkku kiittää sua uusi ihminen
Tämän pienen laulun laulaen

(Kerto)