Hienoon kotivoittoon syyskautensa päättäneen JäHi-joukkueen pelit ylemmässä jatkosarjassa ovat alkaneet vaisusti. Kahden ensimmäisen pelin jälkeen JäHi on edelleen pisteittä ja pitää sarjaan perää tukevasti Nokian Pyryn ja HPK Ice Dogsien kanssa.

Panthers tyly isäntä

Panthers - JäHi 9-4 (4-1)(3-1)(2-2) - Ottelun tilastot

Pelit ylemmässä jatkosarjassa alkoivat jo joulukuun puolella, kun JäHi matkasi Lahteen Panthersien vieraaksi. Edellisellä kerralla joukkue oli menettänyt 6-1 ja 7-2 johdot, häviten lopulta ottelun maalein 12-10. Tällä kertaa isäntäjoukkue ei antanut siimaa JäHille edes ottelun alkutaipaleella ja niin ensimmäistä erätaukoa lähettiin viettämään Panthersin 4-1 johdossa.

Toisen erän alkuminuuteilla nähtiin taas hyvää sähkötystä JäHi-joukkueen osalta ja joukkue pääsi kaventamaan 4-2:een heti erän alussa. Tämä olikin ottelun harvoja pilkahduksia, jonka jälkeen Panthers löi vettä kiukaalle iskemällä kolme maalia toiseen erään. Päätöserässä molemmat osuivat kahdesti ja näin pisteet jäivät Lahteen lukemin 9-4.

VehU tehokas maalipaikoissaan

VehU - JäHi 7-3 (3-0)(3-0)(1-3) - Ottelun tilastot

Joulukinkkujen ja uudenvuodenrakettien jälkeen oli aika taas laittaa uudet erkat lapaan ja syöksyä Ylöjärven hornankattilaan, jonne vihreät gladiaattorit matkasivat legendaarisen Vehmaisten Urheilijoiden vieraaksi. Perinteisesti VehUa vastaan JäHi on pelannut erittäin tasaisia kohtaamisia, mistä kertoi myös joukkueiden kolme edellistä maalin erolla päättynyttä ottelua.

Ottelu käynnistyi suhteellisen tasaisesti ja molemmilla oli ensimmäisissä vaihdoissaan paikat iskeä avausmaali. Läpi kauden inhimillisiä ja ehkä vähän epäinhimillisiä virheitä tehnyt JäHi sai taas maksaa isoo valuuttaa virheistään, kun VehU latoi avauserässä 3-0 lukemat taululle. Vaikka VehU oli paremmalla jalalla liikkellä ja ansaitusti eteni johtoon, herätti hieman kysymyksiä jäähyjen tasapaino, jossa ottavana osapuolena oli yllättäen jähiläiset.

Erätauolla muutetut taktiikat ja täysin uudistunut joukkue lähti toiseen erään suurta taisteluhenkeä puhkoen. VehU kuitenkin pystyi tuplaamaan johdon ja näin ottelu tuntui olleen ratkenneen ennen toisen erän päättymistä. Kolmanteen erään JäHi löysi pienen piristysruiskeen, mutta kuten moni katsojakin tässä vaiheessa huomasi: tämä oli sellainen deja vu, jota ei tarvitsisi uudelleen kokea. Kuuden maalin etumatka oli aivan liikaa, eikä JäHi päässyt kuin puolittamaan VehUn johdon päätöserässä. Loppunumerot 7-3 iskettiin tyhjään pömpeliin.

Valmentajan kommentti:
 - Ollaan nyt monen vuoden aikana harjoiteltu monella eri tavalla ja peleihin lähdetty eri taktiikoilla. Ollaan koitettu pelata välillä 1. ja 2. erä ja joskus 2. ja 3. erä. Ollaan toisinaan koitettu taktiikkaa, että ollaan pelattu vain 1. erä, joskus vain 2. erä, ja niin kuin tänään, että pelataan vain 3. erä. Joskus ei olla pelattu ollenkaan! Ensi viikonloppuna koitetaan, että jätetään se 2. erä pelaamatta ja keskitytään 1. ja 3. erään. Kyllä kurssi muuttuu nyt!

Seuraava ottelu:
JäHi palaa kotijäällä kahden vaikean vierasottelun jälkeen. Lauantaina Kaukajärvi Garden niin saapuu erittäin legendaarinen Hämeenkyrön Hokkarit, jonka JäHi kohtaa ensimmäistä kertaa liki viiteen vuoteen!