PK 83 - JäHi 9-3 (2-0)(5-2)(2-1) - Ottelun tilastot

JäHi järjesti lauantaina historiallisen fanimatkan Parkanoon. 20-henkinen fanijoukko jaksoi pitää ääntä ja kannustaa omiaan läpi ottelun. Suhteellisen tasapaksu, mutta kuuma ottelu päättyi lopulta isäntien 9-3 murskavoittoon.

Pika-analyysi:
JäHi jatkoi tämän kauden trendiä ja aloitti ensimmäiset peliminuutit vahvasti. Vierasjoukkueen maali leijui ilmassa, kun joukkue pääsi ylivoimalle heti toisella minuutilla. Tuttu trendi kuitenkin jatkui ja vastustaja pääsi iskemään ottelun avausmaalin ottelun viidennellä peliminuutilla. Tasoitusmaalia hanakkaasti hakeneet tamperelaiset joutuivat pettymään avauserän loppupuolella, kun isännät siirtyivät siniviivaroiskaisulla 2-0 johtoon juuri ennen erän päättymistä.

Toisen erän alussa piti nähdä taisteleva JäHi, joka lähtisi kavennusmaalia hakemaan. Kuitenkin kaukalossa nähtiin joukkue, joka teki valitettavan määrän virheitä. Näin ottelun ratkaisu nähtiin jo 2. erän alussa, kun parkanolaiset tekivät saman alivoimansa aikana 4-0 ja 5-0 johto-osumat. JäHin koutsi Petri Väisänen otti tässä vaiheessa aikalisän, mutta kun minuuttia myöhemmin PK siirtyi jo 6-0 johtoon, oli ottelu aikalailla paketissa. Toisen erän loppupuolella paluun tehnyt Timo Komu ampui kaksi maalia ja erätauolla siirryttiin 7-2 tilanteessa.

JäHin fanijoukon hurja kannustus surkeasta tilanteesta huolimatta oli todella hienoa ja edellisessä ottelussa nousu päätöserässä 6-1 tappioasemasta aina maalin päähän antoi joukkueelle uskoa tulla vielä peliin mukaan päätöserässä. Maalintekeminen kuitenkin tuntui olevan Parkanossa todella vaikeaa ja niinpä Jussi Nykäsen tekemä hieno 7-3 kavennus tuli hiukan liian myöhään. Läpi ottelun ollut sähköinen ilmapiiri alkoi purkaantua ottelun loppupuolella ja varsinkin isäntien puolelta erään kaverin kuumeilu oli yllättävää joukkueen kuitenkin johtaessa peliä selvästi. Lopputulokseksi kirjattiin värikkäiden vaiheiden jälkeen 9-3. Tappio oli JäHille toinen peräkkäinen ja neljäs viiden pelatun ottelun jälkeen.

Seuraava peli:
Kautensa alavireisesti aloittanut JäHi pelaa ensi viikonloppuna kauden ensimmäisen tuplaviikonlopun. Lauantain kotiotteluun vastustajaksi saapuu HPK IceDogs ja sunnuntaina joukkue matkaa Nokialle Pyryn 2-joukkueen vieraaksi.

Lopuksi:
Fanijoukon saaminen mukaan Parkanoon oli todella upea juttu ja tuskin moni jähiläinen unohtaa hetkeen tuota kannustusta, vaikka peli itsessään ei ollut loistokasta. Ottelun jälkeen JäHi ja kannattajat lähtivät samalla bussilla kohti Tamperetta ja ilta huipentui tuttuun paikkaan Irish Bar O'Connell'siin, jossa parannettiin maailmaa, muisteltiin menneitä ja suunniteltiin tulevaisuutta.

Kiitokset kaikille kannattajille, jotka lähtivät mukaan Parkanoon: teitte illasta ikimuistoisen!