JäHi - HC Nokia 5-6 (3-1)(2-4)(0-1) - Ottelun tilastot

JäHi jatkoi pirteitä esityksiä HC Nokiaa vastaan. Aiemmin tällä kaudella JäHiä 13-5 ryöpyttäneet nokialaiset nousivat heikon avauserän jälkeen voittoon päätöserässä komealla koulumaalilla.

JäHin ja HC Nokian ottelu oli viihdyttävä taisto. Ainoastaan NHL-kauden avauksen sattuminen samalle päivälle verotti ottelun arvoa. Paikallekin oli raahautunut vain muutama katsoja ja ilmeisesti nokialaisten sinnikäs fanijoukko. JäHi aloitti avauserän mallikkaasti ja edellisessä kohtaamisessa varjojen alamailla esiintynyt JäHi oli kuin uudestisyntynyt tuhkasta noussut feenix-lintu. JäHin terämies Jari Viskari vei kotijoukkueen hienosti johtoon Timo Komun syötöstä. HC Nokia tuli ylivoimalla tasoihin erän puolivälin paikkeilla. Laulu raikasi jälleen seuraavassa vaihdossa, kun Jussi Nykänen iski vesaviitakoskimaisesti kiekon pömpeliin. Vielä erän loppuun Valtteri Siren teki 3-1 komealla lämärillä.

Toiseen erään tuli nälkäinen HC Nokia, joka oli päättänyt, että tänään heitä ei nöyryytetä. Jähiläisten kropat oli Sentterin kaukalossa, mutta mieli New Yorkissa ja niinpä nokialaiset käyttivät tämän hyödyksi tulemalla ensin tasoihin ja heti kuudennella minuutilla tehden johtomaalin siirretyn rangaistuksen aikana. Maalin jälkeen Joose Kreutzer otti jäähyn väkivaltaisuudesta ja Nokialle annettiin avaimet käteen pisti kansi kiinni ja lukkoon. Kaikkien yllätykseksi JäHi kuitenkin siirtyi alivoiman aikana johtoon! Sami Niemenmaa otti viitan selkäänsä, laittoi narut kiinni ja lähetti matkalle Tatu Sirkkolan, jonka bravuurikikka meni läpiajon päätteeksi maaliin. Niemenmaa itse oli asialla, kun joukkue siirtyi johtoon. Hetkeksi aikaa momenttumi siirtyi JäHille ja pian oli ensimmäisen nokialaisjäähyn vuoro. JäHi ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään ylivoimatilannetta - ei edes vaikka joukkue pääsi lähes minuutin verran jauhamaan 5-3 ylivoimaa. Kulunut sanonut "tee itse, tai kaveri tekee" piti jälleen paikkaansa ja erän viimeisellä minuutilla HC Nokia pääsi ikävästi tasoittamaan ottelun.

Kolmanteen erään lähdettiin taistelemaan pisteistä. Hienosti taistellut JäHi oli lähellä tehdä johtomaalin pariinkin otteeseen. Päätöserän puolivälissä joukkueelle tarjoiltiin jälleen paikka mennä johtoon, kun HC Nokian pelaajat lähetettiin minuutin välein istumaan vierasjoukkueen kylmälle jäähypenkille. Tätä tilaisuutta JäHi-gladiaattorit eivät kuitenkaan pystyneet hyödyntämään. Viimeisen nokialaisen poistuttua jäähypenkiltä HC Nokia karkasi ylivoimahyökkäykseen, jonka tuloksena äärimmäisen kaunis voittomaali. Klap, klap ja maali. Lopussa JäHi koitti tulla rinnalle, mutta edes ilman maalivahtia tarvittavaa tasoitusta ei saatu tehtyä.

Huolimatta tappiosta, JäHin peliesitys oli varsin mainio. Joukkue taisteli fiksusti ja verrattuna edelliseen kohtaamiseen, peli-ilme oli täysin erilainen. Liekö sitten parantuneesta peli-ilmeestä ja JäHin hyvästä taistelusta, kun HC Nokian raportti ottelusta oli hieman erilainen kuin me itse sen näimme.