Voitetun Pyry M2-pelin jälkeen edessä kohosi kauden ensimmäinen härkäviikonloppu suuren vuoren lailla. Huipulle saapuisi kirittämään Tampereen kupeesta Nokia kahden joukkueen voimin. Torstaina joukkuetta piiskasi vetovastuun harteilleen saanut Riku Backända. Kauden aikaisempien pelien perusteella joukkueella oli satsattavaa etenkin maalinteossa, kaksi maalia, kun ei tunnu riittävän alkuunkaan. Treeneissä painettiinkin maalintekoharjoitusta kovalla intensiteetillä. Lauantain kotipeliin asettui vastaan nuorempi ja hyvin liikkuva Sables. Kylpytynnyrien ja loukkaantumisten runtelema JäHi sai kasaan kolme hyökkäyskenttää sekä kaksi väkevää pakkiparia.

Peli alkoi vauhdikkaasti ja kiekko pyöri pääsääntöisesti koko ajan JäHin puolustusalueella. Vastustajalla ei koko pelin aikana ollut aikeita päästää kotijoukkuetta peliin mukaan. Alle viidessä minuutissa peli lyötiin tilanteeseen 0-2. Ensimmäinen hyvä tilanne saatiin kuitenkin jo takaiskujen jälkeen seuraavasta hyökkäyksestä, kun Ville Välimäki väänsi vahvasti kiekon maalin perukoille. Tilanteessa avustivat sähäkästi kapteeni Matti Kinnari sekä hyvää kautta pelaava Jere Mäkelä. Tasoitusmaali jäi kuitenkin haaveeksi. Erän puolivälin jälkeen Sables hyödynsi ensin ylivoimansa ja erän lopulla vastustaja karkasi jo 1-4 johtoon.

Jo ennen pelin alkua koettiin takaiskuja, kun luotto-DJ Jussi Nykänen viihdytti vieraita jossakin galaksin toisella puolen. Kisällinä toimivan Jouni Anttilan ensimmäinen tunnelman nostattamisvuoro sai pahan käänteen soittomasiinan hyydyttyä alkuverryttelyyn. Täten erätauolla ei soinut Kirka, Eye of the Tiger saatika sitten Hector. Valmennusvastuun peliin saanut Kinnari latoi faktoja tiskiin taistelusta ja pyrki keskeyttämään joukkueen kauneusunet.

Kuola poskella lähdettiin toiseen erään, vaikka tilanne olisi vaatinut hartiavoimia, luistelua sekä sitä kuuluisaa kookospähkinää jalkojen väliin. Vastustaja jatkoi samalla intensiteetillä ja sen pidemmin maalien syntyyn puuttumatta painoi kymmenessä minuutissa neljä maalia siirtyen 1-8 johtotilanteeseen. Ajassa 31:59 Harri Saarinen taisteli itsensä väkisin vetopaikkaan vahvan kiekonriiston voimin hyökkäyssinisellä. Maali syntyi ylivoimalla, vaikkakaan viime peleissä nähtyä hyvää pyöritystä ei saatu aikaiseksi. Syötöt jälleen Jere Mäkelälle sekä puolustuspään ikihonka Jari Viskarille. Vaikka tulostaulu näytti brutaalilta, niin jotakin ikimuistoista saatiin kuitenkin aikaiseksi. Puolustuspään blokkauksen ansiosta Onni Aalto sai vapautettua Jouni Anttilan läpiajoon. Kirikilpailun ja tuhnun vedon päätteeksi tilanteesta tuomittiin rangaistuslaukaus kiinnipitämisen seuraksena. Aikoinaan New Jersey Devilsin takalinjoilta hankittu Marek Zidlickyn -tyyppinen Anttila on kantanut selässään norsuja, orankeja ja muitakin Tarzanin tyyppisiä otuksia ja maalisarake näytti huolestuttavasti nollaa. Mies sekä kiekko keskiympyrään, sohaisu alakulmaan ja helpotuksen huokaus. Erässä ei muita tapahtumia.

JäHin kuohkeinta kermaa
Onnellinen rankkarispesialisti

Kolmanteen erään lähdettäessä joukkueen peliin syntyi edes jonkinlaista tahtoa. Sunnuntaina odottaisi toinen peli ja siihen piti saada hyvä fiilis päälle. Loppuun asti pyrittiin välttämään kaksinumeroisia lukuja tulostaululla. Alivoimaa oli runsaasti ja niistä osa saatiinkin tapettua puhtain paperein. Sables ei kuitenkaan ollut vielä valmis maalintekoharjoituksissaan ja lopulta summerin soidessa lukemissa ei ollut seliteltävää, 3-11 ja tappio niskassa kohti seuraavaa koitosta.

 

 

Sunnuntaina kohteena Nokian Jäähalli, jossa Pyry M2 janosi revanssia viikko takaperin JäHin hyväksi päättyneestä pelistä. Kylpytynnyrin pohjalta mukaan saatiin naarattua taidokas Esa Mäenpää sekä myös Riku Backända. Pakeille oli luvassa kevyempi peluutus lauantaisen tuntuessa jaloissa ja ketjukoostumuksilla pyrittiin palaamaan takaisin voittojen tielle. Pelin alku oli tunnustelua ja vastustaja sai luotua vaarallisia tilanteita hyökkäyspäässä. Maalissa Ville Kivimäki oli kuitenkin levänneen oloisena ja napsi kiekkoja varmoin elein. Erän lopulla alkoikin sitten tapahtumaan. Onni Aalto pääsi lataamaan kiekon hyvältä tontilta maalin perukoille. Pistepörssin voitosta taisteleva Mäenpää maaliin syöttäjäksi. Hyvänolon tunne vaihtui kahdeksi takaiskuksi, kun Pyry kiskoi tarkoilla kudeilla itsensä 2-1 johtoasemaan.

Peli ei missään nimessä ratkennut vielä ensimmäisessä erässä ja kopissa haettiin uutta latausta toiseen erään. Välittömästi erän alkuun Jere Mäkelä taikoi itselleen maalipaikan ja tasoitti pelin Jari Viskarin syötöstä. Hallinta siirtyi JäHille ja Pyry pakotettiin rikkomaan jäähyn arvoisesti. Ylivoima oli lyhyt, ytimekäs ja kaunis. Tyylikäs aloitusvoitto, Mäkelä syötti viivaan Arto Manniselle ja tutulla liikeradalla kiekko pakkipari Viskarille. Ajoitus oli todellakin kohdallaan ja Jarin väkevän lämärin edessä maalivahti oli voimaton. Kaikki tämä vain kolmessa sekunnissa, vertailun vuoksi lauseen lukeminen kestää todennäköisesti pidempään. Erän loppupuolisko mentiin vauhdikkaasti päästä päähän ja tilanteita olisi ollut useampaankin maaliin. Pyry tasoitti pelin vastahyökkäksestä, jossa hyökkääjän kova rannelaukaus oman pelaajan maskin takaa yllätti Kivimäen. Erässä ei muita osumia. Kolmas erä tarjoiltiin JäHille avaimet käteen periaatteella, sillä tasatilanteen voi kääntää kumpaankin suuntaan. Pyry oli kovasti nälkäisempi ja jälleen vastahyökkäykset olivat myrkkyä. Johtomaali ajassa 44:25 ja vajaat kaksi minuuttia myöhemmin syntynyt maali vapautti Pyryn jo 5-3 -karkumatkalle. Aikaa kellossa oli runsaasti eikä vaihtopenkillä vaivuttu synkkyyteen. Tuloksettoman ylivoiman jälkimainingeissa Riku Backända kavensi tilanteeksi 5-4 hyvällä etukulmavedolla nälkäisen Mäenpään tarjoilusta. Kahden maalin etumatka vastustajan eduksi palautui alle minuutissa ja pelikellokin alkoi valumaan viimeiselle vitoselle. Tilanteita oli paljon ja johto näytti pysyvän loppuun asti. Ajassa 58:59 Onni Aalto taiteli kauniin kavennusmaalin puhkoessaan vastustajan pakkeja kuin kuplamuovia. Hyvän hyökkäykseenlähdön takuumiehinä toimivat Backända sekä kiekkosateessa ollut Kivimäki. Viimeisellä minuutilla JäHi otti kuudennen kenttäpelaajan jäälle hakien vimmatusti tasoittavaa maalia. Kiekkoa ei saatu reppuun millään ja Pyry puttasi tyhjään maaliin loppulukemat 7-5 saaden revanssinsa.

Ensi viikon lauantaina joukkue pakkaa kassinsa ja suuntaa kohti Urjalaa Sisu-Kiekon vieraaksi. Toivottavasti kasaan saadaan hyvä nippu, jotta vihreäpaitainen joukkue saadaan takaisin voittojen tielle.