Kivimäen juhlaa

Viikonlopun ehdoton ykkösmies oli lauantaina 30-vuotispäiviään viettänyt maalivahti Ville Kivimäki. Ville pelasi jo lauantaina Hämeenkyrössä ilmiömäiset ensimmäiset 40 minuuttia torjuessaan rapiat 600 laukausta päästäen sisään vain yhden. Jähin oman pään peli oli koko ottelun ajan hieman vapputunnelmissa ja oman maalin edessä huseerasi vapaita miehiä kuin Laitilan poikamiesyhdistyksen kevätristeilyllä. Ilman Villen huipputorjuntoja taululla olisi ollut käsipallolukemat jo ekassa erässä. Vasta kolmannessa erässä Jähin pakan lahotessa lopullisesti Villenkin muuri rapisi ja Hokkarit pääsi viimeistelemään peräti viidesti.  Pisteiden lisäksi Jähi menetti ottelussa luottopuolustaja Arto Mannisen, päätypleksin osoittauduttua vielä Arton luitakin vahvemmaksi materiaaliksi.

Parkanossakin on kaiken järjen mukaan vapaita miehiä satapäin. Vaan Jähin maalilla tuota maaseudun ehtymätöntä luonnonvaraa ei ollut sunnuntaina läheskään samaan malliin kuin Hämeenkyrössä.  Tiivistetty puolustuspeli yhdistettynä Kivimäen huikeaan torjuntavireeseen piti Parkanolaiset tylysti nollilla täydet 60 minuuttia. Helpolla Ville ei päässyt, sillä mies loukkasi polvensa pahannäköisesti jo avauserän puolivälissä. Yksi vanttera Jähi-pakki ja yksi pullukka vieraspelaaja istahtivat Kivimäen syliin kesken torjunnan ja polven sivusiteet saivat kyytiä. Varamaalivahtia ei tietystikään juuri tässä pelissä ollut mukana, joten asiasta päätettiin olla mölyämättä vastustajan kuullen. Sovittiin vain, että oikealta puolelta ei saa päästää vetämään suoraan syötöstä – vasemmalta sai tietysti vedellä vapaasti niin kuin ennenkin. Edes päätöserän 5-3 alivoimat eivät saaneet jäätävän viileästi pelannutta Kivimäkeä antautumaan. Näin ollen Villen ansioluetteloon hakattiin uran ensimmäinen nollapeli Jähin paidassa. Onnea Ville!

Täydellinen vieraspeli

Tilastojen mukaan härmäläinen mies on onnellisimmillaan paikoissa, joissa liha pyörii tangon ympäri. Jähiläinen ei ole poikkeus. Parin (tusinan) Connelsissa nautitun palautusjuoman jälkeen Jähin mies hyvin mielellään siirtyy seuraamaan lihan pyörähtelyä läheiseen Kebab-kioskiin. Toki Kaijakan kaltaiset tanssi- ja taideravintolat tarjoaisivat samankaltaista viihdettä, mutta vyötäröistä päätellen ruokahalu menee jähiläisellä kaiken muun edelle. Aamulehden ”meille soitettiin” –palstan mukaan näin toimitaan joka lauantai, eikä viime viikonloppu ilmeisesti ollut poikkeus.

Tästä huolimatta – tai sen ansioista – Jähin peli pyörähti Parkanossa liikkeelle kuin Massikan vauhtipyörä kesäaamuna. Ottelu oli runsaiden jäähyjen myötä äärettömän rikkonainen ja ensimmäisessä erässä joukkueille tuomittiin suht tasapuolisesti peräti 13 kaksiminuuttista. Tästä ottelun tuomaristolle täydet pisteet: linja oli tiukka, mutta ilman sitä homma olisi karannut näpeistä heti alkumetreillä.  Muutamaa alivoimaa lukuun ottamatta peli pyöri erän aikana vahvasti parkanolaisten kenttäpäädyssä, etenkin ykköskentän Mansikka-Lehtonen-Komu toimesta. Kyseinen vitja veikin Jähin ensimmäiselle tauolle Mansikan ja Komun maaleilla 0-2 johtoasemassa.

Toisessa erässä jäähyjen määrä puolittui ja päästiin pelaamaan välillä tasakentällisinkin. Tarjotut ylivoimat Jähi hyödynsi tehokkaasti. Ottelun suvereeni maalikunkku Oliver Schärer niittasi toisessa erässä Tuomas Pärssisen tarjoiluista kaksi komeaa ylivoimaosumaa. Toiselle erätauolle mentiin siis Jähin johtaessa jo 0-4. Sikakatsomon makkarajonossa alkoi tässä vaiheessa olla jo kovin hiljaista, vaikka paikkakunnan ykkösviihdetapahtumaa oli saapunut tuohon kiekkonavettaan seuraamaan peräti 150 nälkäistä silmäparia.

Kolmas erä jatkui edellisen tahtiin. Tuskin oli sikakatsomossa sinapit pyyhitty viiksistä, kun Jähi jo latoi Väisäsen ja Lahtisen toimesta kaksi komeaa ylivoimaosumaa puoleen minuuttiin. Taululla oli lukemat 0-6 ja ottelu oli sitä myötä taputeltu. Ainoa jännityksen aihe oli enää pysyisikö Kivimäki rikkinäisen polvensa kanssa tolpillaan ottelun loppuun saakka ja onnistuisiko mies siinä samalla pitämään vielä nollansa. Jännitystä lisäsi mukavasti kaksi minuutin mittaista 5-3 alivoimajaksoa, joiden aikana kotijoukkue ei kuitenkaan saanut aikaan leukojen louskutusta kummempaa. Sen sijaan oman 5-3 tilanteensa Jähi hyödynsi näyttävästi Tuomas Pärssisen tuikatessa laatan hienon kuvion päätteeksi lähes tyhjään pömpeliin. Kruunun täydelliselle vieraspelille niittasi lopuksi Oliver Schärer töräyttäessään alivoimalla laatan yläpesään ja viimeistellen samalla hattutemppunsa. Hyvä Olli!

 

Paljon hyvää

Kaikenkaikkiaan toimittaja on hyvin tyytyväinen näkemäänsä viikonloppuna. Erityisesti lämmitti Ville Kivimäen loistokkaat otteet koko juhlaviikonlopun ajan, kuin myös Ollin hattutemppu - sekä tietysti Komun pisteputki, joka vaan jatkuu ja jatkuu….

Seuraava ottelu Jähin kotiareenalla lauantaina 19. lokakuuta kello 19.45. Parempaa makkaraa, parempaa kiekkoa! Sinne siis!

 

Speedy Gonzalez, JTT