JäHi - PK 83 9-5 (2-2)(4-2)(3-1) - Ottelun tilastot

PK 83 ja JäHi kohtasivat aiemmin tällä kaudella Parkanossa. Tuolloin ottelun, johon järjestettiin myös JäHin historiallinen ensimmäinen fanimatka, voitti isäntäjoukkue. Nyt oli kuitenkin JäHin vuoro nauttia voitosta.

Ottelu alkoi vauhdikkaissa merkeissä parkanolaisten pienoisella painostuksella. Vierasjoukkue pystyikin tekemään ottelun avausmaalin ensimmäisen viiden minuutin aikana. JäHi kuitenkin tuli tasoihin pari vaihtoa myöhemmin, kun Antti Tuomisto iski kiekon reppuun aloituksesta. Taistelu jatkui kiivaana ja erän puolivälissä oli vierailijoiden aika tehdä maali. Parkanolaisten vielä juhliessa 2-1 johtomaalia, toi hirveessä iskussa oleva Timo Komu kotijoukkueen tasoihin.


Toiseen erään lähdettiin 2-2 tilanteesta JäHin pelatessa alivoimaa. PK 83 ei kuitenkaan onnistunut käyttämään ylivoimatilannetta hyödyksi, vaan JäHi siirtyi alivoiman aikana johtoon: Jukka Laiho antoi hienon paineen kiekkoa ylöstuoneelle parkanolais-puolustajalle, joka hädissään heitti kiekon suoraan Antti Tuomiston lapaan, joka käveli maalintekoon. Maalista JäHi sai hirveän virtapiikin ja seuraavan minuutin aikana Timo Komu ja viime ottelussa neljä häkkiä tehnyt Tuomas Männistö iskivät JäHin 5-2 johtoon 17 sekunnin välein. Parkanolle tuli paikka päästä otteluun mukaan hetkeä myöhemmin, kun joukkue pääsi pelaamaan 5-3 ylivoimaa. JäHi gladiaattorit vetivät munakupit kireelle ja heittäytyivät epäitsekkäästi kiekon eteen kerta toisensa jälkeen. Ylivoimien jälkeen parkanolaisilla oli pieni ote ottelusta ja vierailijat saivatkin tehtyä pari kavennus maalia. Erätauolle lähdettiin kuitenkin 6-4 tilanteesta, kun Timo Komu iski toisen erän loppupuolella illan kolmannen maalin ylivoimalla todella hienon tic-tac-toe kuvion päätteksi.

Kolmas erä lähti käyntiin ja JäHi jaksoi edelleen painaa. Tuomas "Tume-Tume-Tume" Männistö iski illan toisen ja kolmannen maalin erän alkuun. PK 83 koitti herätellä peliä vielä kuolleista iskemällä tilanteeksi 8-5. Kannen kuitenkin kiinni naulasi Timo Komu, joka iski illan neljännen maalin tyhjään reppuun. Erikoista tilanteessa oli se, että kiekko ei koskaan mennyt maaliin, mutta sääntöjen mukaan maali hyväksytään, jos pelaajaa rikotaan maalintekotilanteessa maalin ollessa tyhjänä.

Illan sankari oli ehdottomasti Timo Komu, joka iski 4 maalia parkanolaisten uuniin. Myös Tuomas Männistö iski hattutempun. Tinkellä ja Tumella on nyt molemmilla 7 maalia edellisestä kahdesta ottelusta. Kova temppu!

Seuraava peli on ensi sunnuntaina, jolloin JäHi matkaa HT Tesoman vieraaksi. Tuo otteluhan on vain yksi ottelu muiden joukossa, joten fanimatkaa suunnitteleville faneille vielä muistukseksi, että ensi viikon lauantaina pelataan perinteinen Talviklassikko, jossa kohtaavat viime vuotiseen tapaan JäHi ja HiHo.