Lauantaina härkäviikonlopusta vetreynyt JälkiHiki -miehistö matkasi Urjalaan Sisukiekon vieraaksi. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa USiKi pääsi jo pelin alkupuoliskolla vankkaan johtoasemaan ja JäHin raivoisa kahden erän kiri ei riittänyt tuomaan ottelusta pisteitä. Revanssia lähti jahtaamaan taitava nippu 14 kenttäpelaajan voimin. Oli ilo huomata, että pelillinen primus motor Matias Jääskeläinen oli saatu jalkeille. Jässi istutettiinkin kuuman Esa Mäenpään vierelle. Ennakkoasetelmat JäHin kannalta olivat siis mitä parhaimmassa kuosissa. Maalinsuulla Nokian kiekkosateen torjunut Ville Kivimäki jatkoi ykkösveskarin asemansa vankistamista.

Kotijoukkueen saatua strobovalonsa sammuksiin, tippui kiekko jäähän kotiyleisön ollessa lähes satapäinen. Heti pelin alettua huomasi latauksen olevan täynnä. Molemmat joukkueet halusivat ahnaasti avata maalitilin ja saada näin ratkottua pelin lopputulosta. JäHin ensimmäistä kaunokaista ei tarvinnut odotella kuin reilu kolme minuuttia, kun jo ennakkoon hehkutetut Veljekset taiteilivat kiekon reppuun. Jääskeläinen passasi kiekon ihanasti yhdellä kädellä takatolpalle liukuneelle Mäenpäälle ja siihen takuuvarma viimeistely. Tuntuu siltä, että Jääskeläinen on jälleen 36 pisteen vauhdissa, mutta kysymys kuuluu, riittääkö loppukauden pelimäärä siihen? Aika näyttää. Otteluseurannan puolesta loppuerässä ei muita tapahtumia, molemmat joukkueet kuitenkin saivat luotua hyviä tilanteita. Maalivahdeilta hyviä koppeja, etenkin vastustajan päässä, jossa kassari pääsi nollaamaan muun muassa alati vaarallisen Kimmo Myllysen lähivedon.

Molemmilta joukkueilta ensimmäisessä erässä siistiä peliä. Ei tapahtunut ylilyöntejä vaan vauhdikasta ja rattoisaa lauantai-illan kolmosdivarikiekkoa. Toisen erän alkupuoliskolla rangaistuksia jaettiin molemmille joukkueille. Kummankaan ylivoima ei tuottanut tässä kohtaa vielä tuloksia. Ajassa 29:28 JäHi siirtyi jo kahden maalin etumatkalle, kun maalintekijä Mäenpää löysi tällä kertaa syötöllä tulokas Jani Heinosen, joka pyssytti voimakkaan kudin ohi hölmistyneen maalivahdin. Maali oli hyvä esimerkki siitä, mitä saadaan kovalla työnteolla. Heinonen pelasi koko pelin vahvaa karvauspeliä ja viritteli hyvää laukaustaan. Ottelun sankarinviitat oli kuitenkin jaettu jo ennen peliä. Aivan niin, Mäenpää ja Jääskeläinen eivät olleet vielä lopettaneet tältä illalta. Vastustaja sortui erän loppupuolella ottamaan jäähyn ja sitten vaan kuumat miehet kentälle. Jääskeläinen hallitsi kiekollista peliä tutussa paikassaan, hyökkäysalueen oikeassa kulmassa sijaitsevassa toimistossa. Kiekko liikkui välillä viivaan ja taas takaisin. Koko pyörityksen ajan oli nähtävissä, kenelle sitä syöttöä oikeasti haettiin. Mäenpää tarjosi syöttöpaikan maalin taakse ja Jässihän jakoi kiekon lapaan kuin uunituoreen limpun. Mäenpää otti muutaman räjähtävän potkun samalla voimalla kuin Falcon 9 syöksyi ulos maapallon ilmakehästä. Maalivahti oli täysin väärällä kulmalla eikä päässyt tilanteeseen mukaan. Jälleen kaunis viimeistely etukulmalta ja tilanteeksi 0-3. Allekirjoittanut tirautti yhden onnen kyyneleen, sillä harvoin näkee mitään näin kaunista.

Mutta eteenpäin, vielä oli yksi erä pelattavana. Ja nimenomaan se puoli unohtui jossakin erän puolivälin paikkeilla. Ensimmäiset kymmenen minuuttia peliä pelattiin samalla intensiteetillä kuin ensimmäiset neljäkymmentä minuuttia. Sitten vastustaja otti Kärcherin esiin ja aloitti painepesun. Maalivahti Kivimäki oli jo ensimmäisessä erässä ottanut vakuuttavat 15 koppia ja myös kolmannessa esitti vahvoja otteita. USiKin ensimmäiseen maaliin vaadittiinkin todella terävä laukaus hyvältä tontilta. Ensimmäisestä maalista ei ehditty edes toipua, kun vastustaja paukautti jo samalla minuutilla tilanteeksi 2-3. 30 sekuntia myöhemmin JäHi joutui rikkomaan ja mies boxiin. USiKi hyödynsi ylivoimansa ja momentuminsa ja kiekko lipui jälleen maaliin tasoittaen pelin kolmeen kolmeen. Vasta tasoitusmaalin jälkeen JäHi sai kerättyä itsensä ja taisteli pelin loppuun hakien johtoasemaa takaisin. Kumpikaan joukkue ei kuitenkaan onnistunut tuikkimaan lisäosumia, joten tällä kertaa pisteet molemmille.

Kaiken kaikkiaan pelissä nähtiin paljon niitä hyviä ominaisuuksia, joita syyskauden harjoituksissa on painotettu. Hyökkäyksiin päästiin hyvin syötöin, ylivoima osoitti jälleen tehokkuutensa ja myös keskialueen trappi oli ajoittain lähes läpitunkematon. Vastustajan huolto osoitti hienoa urheiluhenkeä tarjoillen makkarat koppiin ja taisi Kivimäkikin saada muutaman selkääntaputuksen hyvästä venymisestä maalilla. Ensi lauantaina vastaan asettuu tuttuakin tutumpi AHK. Mikäli tästä ottelusta mielitään hankkia pisteitä, niin kentälle täytyy saada vähintään Conan Barbaari, Terminaattori ja Rambo. Tulitukea ja väkivahvoja otteita siis kaivataan. Tervetuloa Sentterille seuraamaan tätä spektaakkelia!