Edellisen viikonlopun rökäletappion jälkeen JäHillä oli kasvojenpesun paikka vierasottelussa Ylöjärvellä, jossa vastaan asettui Uplakers Akatemia. Valmennusvastuussa ottelussa toimi kakkosvalmentaja Artturi Koskela, joka viime hetken kokoonpanomuutosten myötä sai käyttöönsä yhtä miestä vajaat neljä hyökkäyskenttää, ja kolme pakkiparia. Maalinsuulle luisteli edellisen pelin tapaan Ville Kivimäki. Kaikki näytti ennen peliä olevan normaalisti, mutta valitettavasti itse ottelusta muodostui painajaismainen kokemus, ainakin JäHin pelaajille.

Valmentaja Koskela esitti ennen peliä toiveen, että jokainen ketju selviytyisi ensimmäisestä vaihdosta ilman takaiskuja, sama toive on jostain syystä esitetty tällä kaudella jo useampaan kertaan. Jokunen kerta toive on tainnut jopa toteutua, mutta ei lauantaina, Uplakers nimittäin iski ensimmäisen osuman nelosketjun laiturien ensimmäisessä vaihdossa ajassa 2.48. Tästä vajaa minuutti ja kotijoukkue teki jo toisen osuman, mikä enteili vierasjoukkueelle pitkää iltaa. Loppuerän JäHi onnistui kuitenkin rämpimään ilman lisätakaiskuja, mutta maalinteko ei kovin lähellä ollut yhdestä ylivoimatilanteesta huolimatta, jonka aikana peli pyöri lähinnä JäHin päässä. Uplakers pelasi JäHin "trapin" rikki joka kerta syöttämällä JäHin hyökkääjien ja puolustajien väliin jääneeseen isoon tyhjään tilaan. Kotijoukkueella oli paremman pelisysteemin lisäksi vielä useita nopeita ja taitavan oloisia pelaajia, jotka varmasti osaltaan selittivät pelitapahtumia kentällä. Tässä voisi joku löytää jonkinlaista piikkiä JäHin pelaajiston suuntaan, mutta vakuutan että toimitus yrittää aina esittää faktat sellaisina kuin se ne havainnoi. Erän torjunnat kuvasivat aika hyvin pelitapahtumia, kotijoukkueen maalivahdille merkittiin kuusi torjuntaa, Ville Kivimäelle 22.

Jos JäHi oli ollut ensimmäisessä erässä ottavana osapuolena, niin toisessa erässä vierasjoukkue teurastettiin totaalisesti. Kotijoukkue mätti erän molemmilla puoliskoilla viisi maalia, eli keskimäärin joka toinen minuutti kiekko kaivettiin Ville Kivimäen takaa. Ville teki sen minkä pystyi, mutta valitettavasti on pakko taas kerran todeta, että aika lailla yksin mies jätettiin hoitamaan tilanteita. Uplakersin 4-0 -osuma kuvasi hyvin tapahtumia, kun vastustaja iski noin kuudennestä reboundista kiekon verkkoon, JäHin pelaajia ei näkynyt mailla halmeilla. Ville kävi tilanteen jälkeen niin kuumana, että olisi todennäköisesti lähtenyt suihkuun ja kotiin saman tien jos paikalla olisi ollut varamaalivahti. JäHikin onnistui erässä kaksi kertaa maalinteossa. Avausosumasta vastasi keskialueen vippauksella Petri Nykänen. Tilanteessa Uplakersin maalivahti taisi kadottaa kiekon näkyvistä tai sitten se otti odottamattoman pompun jäästä, joka tapauksessa maaliin se painui. Toisen osuman iski Onni Aalto maalin edestä erän viimeisellä minuutilla. Maalin syntymisen jälkeen Onni sydämistyi siinä määrin vastustajan puolustajalle, että otti 5+20 minuuttia ja täten passitettiin suihkuun. JäHi joutui siis alivoimalle pitkälle kolmanteen erään.

Toisella erätauolla tunnelma pukukopissa tuskin olisi voinut olla painostavampi. Kolmanteen erään ei tilanteen ollessa 12-2 jäänyt juuri muuta pelattavaa kuin yrittää parantaa katastrofaalisesta toisesta erästä. Erä ei hirveän hyvin liikkeelle lähtenyt, kun heti ensimmäisessä vaihdossa JäHille vihellettiin kahden minuutin rangaistus, ja näin ollen kotijoukkue pääsi kahdeksi minuutiksi 5-3 -ylivoimalle. Uplakersilta ei kestänyt kuin 13 sekuntia maalintekoon, mutta loput viiden minuutin alivoimasta JäHi taisteli ilman takaiskuja. Jäähyn päättymisen jälkeen Esa Mäenpää toi pientä lohtua iskemällä maalin pienestä kulmasta lähteneellä lyöntilaukauksella. Ylipäänsä JäHi sai kolmannessa erässä hieman enemmän painetta vastustajan päätyyn, mutta yhtä maalia enempää joukkue ei pystynyt osumia viimeistelemään. Kotijoukkue iski erään vielä kolme maalia lisää, joten loppulukemat JäHin kannalta murheellisesti 16-3 Uplakersille.

Lauantaina vastustaja oli JäHiä kertaluokkaa parempi, mutta sekään ei mielestäni täysin selitä murskalukemia. JäHin pelaaminen on valitettavasti usein kuritonta, mutta lauantaina se oli myös huolestuttavan löysää ja halutonta. Tulevana lauantaina pelataan Koulukadulla Talviklassikko, jossa vastaan luistelee hyviä otteita jatkosarjassa esittänyt Nokian Pyry M2. Jos JäHi ei onnistu viikossa kaivamaan jostain taistelutahtoa ja jonkinlaista ajatusta pelaamiseen, tullee Pyry M2 mättämään taululle vastaavanlaiset lukemat mitä lauantaina Ylöjärvellä. Haluaisin kuitenkin uskoa että tulevana lauantaina JäHi ei alistu vaan lähtee taistelemaan täysillä voitosta. Viikossa joukkueesta ei kentällä tämän taitavampaa tehdä, mutta henkisellä ja taktisella puolella parannukset ovat mahdollisia. Joukkueen johto reagoi tilanteeseen tekemällä muutoksia valmennusjohtoon. Jere Mäkelä nostettiin päävalmentajaksi Artturi Koskelan toimiessa edelleen kakkosvalmentajana. Sami Niemenmaa ja Riku Backända toimivat valmennusjohtoa konsultoivassa roolissa. Vaikka Jere on JäHissä rookie, niin HiHossa mies toimi vuosia valmennusvastuussa. Työsarkaa Jerellä riittää ja ennen lauantain peliä on vain yhdet treenit, jote toimitus jää jännityksellä odottamaan mitä uusittu valmennusjohto keksii tässä vaikeassa tilanteessa.