Muutamaa tasapeliä lukuunottamatta voitot ovat kevätkaudella olleet todella kaukaisia. Kauden toiseksi viimeiseen taisteluun Uplakersin kakkosjoukkuetta vastaan oltiin valmiita täydellä rosterilla 18 + 2. Pelipäivän aamuna kokoonpanosta jäi sivuun ykkösparista Jari Viskari ja valmennusjohto joutuikin tekemään kovan ratkaisun pudottamalla hirmuvireessä olleen Harri Pajun hyökkäyksestä puolustajan tontille.


Vastustaja yritti väsyttää latautuneen Hikimiehistön tarjoamalla pitkät alkulämmöt lumisella kentällä, mutta ensimmäiseen erään saatiin säästettyä silti virtaa. Tämä näkyikin jo heti vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen Kimmo Myllysen tintatessa Sami Niemenmaan kovasta laukauksesta tulleen riparin tarkasti verkon perukoille. Uplakers tasoitti ajassa 07:31 tilanteeksi 1-1. Kapteeni Matti Kinnari kuittasi johdon kuitenkin takaisin jälleen riparista, tällä kertaa laukauksen tarjoili Ville Välimäki. JäHi ei saanut ylivoimaansa ykköserässä kuntoon useista mahdollisuuksista huolimatta. Täytyy kuitenkin muistaa, että joukkueen täytyy jättää joitakin kehityskohteita myös ensi kaudelle. Erän puolivälin jälkeen Riku Pulli vei JäHin jo kahden maalin johtoon Onni Aallon ja kokeneen Petri Niemen syötöillä, mutta tauolle lähdettiin kuitenkin 2-3 tilanteessa.


Ensimmäinen erä oli pitkästä aikaa todella vahvaa viisikkopelaamista, josta huokui hyvää mieltä ja tekemistä. Ensimmäisellä erätauolla positiivinen fiilis jäi kuitenkin koppiin ja toisessa erässä huomattiinkin ajoittaista turhautumista. Vaihdot eivät osuneet kohdalleen ja peliin oli hankala lähteä mukaan. Vastustaja huomasi tämän ja osoitti pelihalunsa lyömällä tilanteeksi 3-3. Maalin jälkeen JäHin ylivoimalla oli mahdollisuus jopa viidellä kolmea vastaan näyttää tehokkuutensa, tässä onnistumatta. Erän puolivälin jälkeen alkanut jäähyjen sarja osoitti viimeistään turhautumisen määrän. Poikittainen maila, kiinnipitäminen, koukkaaminen, poikittainen maila. Tasaviisikoin JäHi oli potkun jäljessä, mutta alivoima taisteli urheasti ja uusilta takaiskuilta vältyttiin. Erä päättyi tasatilanteessa ja vasta kolmas erä tulisi näyttämään kumpi haluaa pelistä kaksi sarjapistettä.


Ensimmäisen erätauon Leevi & the Leavings vaihtui Eye of the Tigeriin. Liekö DJ:n pelisilmä toiminut täydellisesti vai valmentaja Niemenmaan ohjeet uponneet paremmin, mutta kolmannen erän aloitti taas voitontahtoinen JäHi. Viiden minuutin pelin jälkeen nähtiin ikävä tilanne, kun vastustaja keihästi vahvasti pelannutta Harri Pajua kylkiluihin. Vastustaja oli tasavajaalla kuitenkin terävämpi ja ryösti johtoaseman ensimmäistä kertaa. Hetken aikaa lisähappea ja kiukkua kerättyään Paju kiskaisi viivasta armottomalla lämärillä pelin tasoihin. Maalista kuultua: Pajun komposiittimaila oli liian jäykkä rannelaukauksiin, joten pakko oli lämätä. Myös Kimmo Myllynen ilmoitti olleensa henkensä kaupalla maskissa. Harvinaiseen ylivoimamaaliin syöttäjinä Niemenmaa sekä Harri Saarinen. Tasoitusmaalin jälkeen peli kääntyi aavistuksen verran vastustajalle kahden rangaistuksen myötä. Alivoima oli kuitenkin sitkeää ja peli pysyi tasoissa. Upea tapahtumasarja kuusi minuuttia ennen loppua kallisti kahden pisteen vaakakupin JäHin suuntaan. Vastustaja pääsi orastavaan 2-0 hyökkäykseen, mutta Harri Pajun uroteot eivät olleet lopussa. Paju luisteli vastustajan kiinni, kiekko pelattiin omille ja Onni Aalto vapautettiin hyökkäykseen. Aalto siirsi JäHin takaisin johtoasemaan. Maalin jälkeen JäHillä oli paikkoja päästä kahden maalin karkumatkalle, mutta maalintekovaikeuksista kärsivän Jouni Anttilan yritys jäi tuplatolppaan. Uplakersin takaa-ajo tyrehtyi hetkellisesti rangaistukseen, mutta viidennen kenttäpelaajan saaminen jäälle aiheutti vaarallisia tilanteita. Vihollismaalin oltua lähes kaksi minuuttia tyhjänä, Onni Aalto sai vihdoin varmistettua voiton kuusi sekuntia ennen loppua.

Voitto oli kovan taistelun takana, mutta tuntui sitäkin paremmalta. JälkiHiki kohtaa kauden viimeisessä pelissään Suolahden Urhon kakkosjoukkueen lauantaina 23.3. Kaiken kokenut ja nähnyt Jussi Nykänen oli jo voittopelin jälkeen valmiina tulevaan koitokseen. Sitaatti: ”Jos kausi alkaa ja päättyy voitolla, on se ison muusin paikka”. Tällaiset kommentit toivottavasti antavat joukkueelle mahdollisuuden voittoon, sillä onhan muusi kuitenkin aina muusi.