JäHi matkusti lauantaina Nokialle pelaamaan myöhäisillan ottelun Sablesia vastaan. Sables ei ole muutamaan vuoteen pelannut mitään sarjaa, mutta ennen taukoa joukkue oli JäHille ylitsepääsemättömän vaikea vastus, pistettäkään ei ole Sablesilta koskaan irronnut. Muutama peli on toki ollut numerollisesti tiukka, ja luonnollisesti lauantain tavoitteena oli ottaa ensimmäiset pisteet Nokialaisilta. Valmentaja Ville Talasoja oli saanut kokoonpanoon täydet kolme kenttää, Ville Kivimäki aloitti maalilla.

Heti ensimmäisen erän alun perusteella illasta pystyi ennustamaan JäHille vaikeaa: Sables painoi kovaa päälle ja JäHi oli pakotettu puolustusasemiin. Sables ei alkurynnistyksestään onnistunut toimittamaan kiekkoa tolppaa lähemmäs maalia, Ville Kivimäki JäHin maalilla oli totutun hyvä. Erän edetessä JäHikin pääsi paremmin peliin mukaan ja onnistui luomaan tilanteita myös hyökkäyspäässä. Yhdestä näistä tilanteista JäHi onnistui hieman yllättäen iskemään johto-osuman, kun Mikko Karhunen luuti Jani Heinosen laukauksen paluukiekon maaliin. Kyseessä oli Mikon ensimmäinen osuma JäHi-paidassa. JäHi pääsi tämän jälkeen kokeilemaan ylivoiman toimivuutta, mutta valitettavasti vanhat yv-ongelmat olivat taas nähtävissä Nokian lauantai-illassa: 10 sekuntia hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen vastustaja oli läpiajossa ja tasoitti numerot 1-1:een. JäHin kuitti oli kuitenkin nopea, kun ykkösketju onnistui iskemään 2-1 -maalin vain 19 sekuntia tasoitusosuman jälkeen. Maalintekijänä viivalaukauksen paluukiekosta toimi Jere Vilmi, syöttöpisteet Esko Perkiölle ja valmentaja Talasojalle. Kyseessä oli myös Jeren uran ensimmäinen osuma JäHin riveissä. JäHin johto kesti muutaman minuutin, kunnes isäntäjoukkue Sables pääsi ylivoimalle ja iski puolen minuutin pakkopelin jälkeen tasoituksen. Kun Sables vielä seuraavassa vaihdossa lisäsi johdon 3-2:een, joutui JäHi erätauolle hieman päät painuksissa. Erän torjunnat 22-12 antaisivat ymmärtää että JäHi oli niskan päällä, mutta kyllä ainakin omissa kirjoissani erä meni kotijoukkueelle. Ainakin henkilökohtaisesti tuntui että tuli pyörittyä omassa päässä lähes joka vaihdossa.

Valmentaja Talasoja etsintäkuulutti erätauolla taisteluilmettä ja kaksinkamppailuvoittoja, mutta toinen erä oli ensimmäisen tavoin pääosin Sablesin hallintaa. Toki JäHilläkin oli useita erinomaisia maalintekopaikkoja, mm Nykäset Petri ja Jussi pääsivät kokeilemaan viimeistelyä paraatipaikoilta, mutta Sablesin maalivahti nollasi konkarit tylysti. Sables iski erässä kolme maalia, JäHin ainokaisesta vastasi Jere Vilmi illan toisella maalillaan maalin edestä komean syöttökuvion jälkeen, syöttäjinä Talasoja ja Jouni Anttila. Jo ensimmäisessä erässä itseään loukannut Jonatan Lukkarinen joutui jättämään leikin kesken toisen erän alussa, jonka jälkeen valmennus nosti puolustuksesta Samuel Oikaraisen hyökkääjän paikalle. Kotiyleisössä oltiin hyvässä lauantai-illan nosteessa, ja varsinkin JäHin vaihtopenkin takana olleet katsojat muistuttivat useasti kuinka huono joukkue valkoinen oli. JäHiläiset eivät lähteneet asiaa kiistämään, ainakin Sablesiin verrattuna paremmasta joukkueesta ei toisessa erässä ollut epäselvyyttä. Kolmanteen erään lähdettiin siis kotijoukkueen 6-3 -johtoasemassa.

Kolmannessa erässä JäHi ei onnistunut enää nousemaan voittokamppailuun, joukkue tyytyi lähinnä räpistelemään pelin loppuun asti. Eränumerot kolmannessa erässä olivat samat kuin toisessa, eli 3-1 kotijoukkueelle. JäHin erän ainoan osuman hakkasi sisään Jouni Anttila maalin edestä Ville Talasojan viivakudin karoista. Jouni totesi pelin jälkeen että tuollaista yksinkertaista reseptiä voisi yrittää useamminkin. Jounin tokaisussa on uskoakseni totuuden siemen: rajallisella taitotasolla ei kannata yrittää liian hienoja kuvioita, kun yksinkertaisella 'toimita kiekko maalille ja lyö karat sisään'-reseptillä menestys voisi olla parempaa. Tuokaan taktiikka ei toki ole mikään ihmelääke, siinäkin pitää maalin edessä olla hereillä ja voimakas kaksinkamppailuissa. Lauantaina Sables oli kyllä JäHi edellä lähes pelin joka osa-alueelle, kuten loppunumeroista 9-4 voi päätellä. Kahden vuoden pelitauko ei joukkueen otteista valitettavasti juuri ainakaan JäHin eduksi näkynyt.

Hyvän avauspeliesityksen jälkeen JäHi on nyt hävinnyt kaksi peliä putkeen. Ruovettä vastaan pisteisiin olisi ollut kyllä kaikki edellytykset, mutta Sables sen sijaan oli kyllä selvästi parempi joukkue. Kausi on kuitenkin vielä nuori, joten vielä ei liene suurta syytä vaipua masennuksen alhoon. Siinä valmentaja Talasoja oli kyllä oikeassa että taistelutahtoa pitää jatkossa löytyä enemmän. Se on ok ja sille ei voi mitään jos JäHi häviää taidossa ja liikkeessä vastustajille, mutta asenteessa ei saa kyllä antaa yhtään periksi, silloin ei ole mitään mahdollisuutta ottaa pisteitä tässä sarjassa. JäHi jatkaa avausvoiton metsästystä tulevana lauantaina Tampere Sentterissä, kun vieraisille saapuu Urjalan Sisukiekko.