JäHin kauden avauksesta mahalasku

JäHi avasi kauden 2017-2018 lauantaina Nokialla paikallisen Sablesin vieraana. Nuori kotijoukkue pyöritteli JäHiä mennen tullen ja takoi taululle hämäläislukemat, 10-3.

JäHi oli kesän aikana pakon edestä uudistunut voimakkaasti, kun moni joukkueen runkopelaajista ja kaikkien aikojen pistepörssin kärkikymmeniköstä päätti lopettaa. Lähtijöiden nimet, mm. Tuomas Männistö, Timo Komu, Jarno Laitinen, Sami Niemenmaa ja Sami Järvensivu edustavat sen kaliiberin pelimiesten tasoa, ettei luultavasti kenenkään ihmisen mieli riitä sitä ymmärtämään, sen enempää kuin nanosekuntia. Nanosekunti on sekunnin miljardisosa, joka on niin lyhyt aika että valo ehtii siinä ajassa kulkemaan vain 30 senttimetriä. Jokainen joka on elämässään sytyttänyt jonkinlaisen valon tietää ettei ihmisen silmä kykene havaitsemaan valonlähteestä saapuvan säteen liikettä. Ihminen ei toki ole maapallolla ainoa olento jonka on vaikea ymmärtää nanosekuntia, itse asiassa sellaista elävää organismia ei maapallolla olekaan joka sen pystyy tekemään. Pystyi nanosekunnin ymmärtämään tai ei, niin fakta on että kivikovat miehet ripustivat luistimet naulaan viime kauden päätteeksi. Tästä huolimatta lauantaina koppiin astellessani nyökäytin päätäni edelleen monille koville nimille, joiden kanssa olen voittanut ja hävinnyt paljon pelejä. Ehkä tosin lähinnä hävinnyt, jos ihan rehellisiä ollaan.

JäHi oli kesän aikana nuorentunut jonkin verran, koska moni uusista pelimiehistä on alle kolmekymppisiä. Kotijoukkueeseen verrattuna JäHi oli kuitenkin aikamoinen pappajoukkue, ilmeisesti vastustajan vanhin pelaaja on syntynyt vuonna 1990. Olin ennen ottelua kohtuullisen positiivisella mielellä JäHin mahdollisuuksien suhteen, mutta valitettavasti lauantaina kotijoukkue Sables oli kentällä lähes kaikessa JäHiä edellä. Vierasjoukkueen maalilla aloittanut Jussi Seppänen sai todeta kerran toisensa jälkeen JäHin kenttäpelaajien puolustaitojen tai -asenteen vajavaisuuden ja kaivamaan kiekon selkänsä takaa ylivoimahyökkäyksen tai läpiajon päätteeksi. Jussi sai tarpeekseen toisessa erässä tilanteen ollessa 6-2, ja Ville Kivimäki siirtyi maalin suulle. Jussia ja Villeä ei voi millään maaleista syyttää, niin vapaasti Sables pääsi huseeraamaan JäHin kenttäpuoliskolla. Sen verran monta vuotta kaverit ovat tosin JäHin rysää varjelleet, ettei tämä avointen ovien päivä varmaan enää millään tavalla kokeneita kavereita päässyt yllättämään. Toisessa päässä Jähi onnistui maalinteossa kolmesti. Juho Pohjoismäki, Matias Jääskeläinen ja Heikki Vaajasaari iskivät osumat mieheen. Niin komeita kuin maalit olivatkin, niin tuskin ne ketään JäHiläistä hirveästi lämmittivät kun vastustaja samalla takoi kympit taululle.

Hesuli ja pyssy
Heikki runnoi tahtomaalin
Jässi
Matias herkutteli 1+1

Sami Niemenmaan lopetettua JäHin valmennusvastuu siirtyi Ville Kuusiselle. JäHin menestysjanoinen johtoporras ja fanaattinen kannattajakunta asettaa valmennuksen äärettömään kovaan paikkaan, mutta ainakin lauantaina Ville pysyi viileänä ja analyyttisenä. Kausi on nuori ja yhteisiä harjoituksia ei ole vielä kovin montaa takana. Joukkue uusiutui rajusti ja vaikka uudet kaverit ovatkin erittäin lupaavan oloisia, niin aina se uuteen joukkueeseen hitsautuminen kestää aikansa. Jokainen uusi tulokas osasi kuitenkin solmia omat luistimennauhansa ja piti mailaa oikeinpäin käsissä ainakin suurimman osan aikaa. Enempää ei keneltäkään JäHiläiseltä ole ikinä vaadittu, ja tuskin tullaan koskaan vaatimaankaan. Olen varma että kauden vanhetessa ja yhteisten kokemusten karttuessa joukkueen iskukyky nousee totutulle tasolle.

Joukkue ja kannattajat yrittävät varmasti unohtaa lauantain nöyryytyksen nopeasti ja suuntaavat katseensa jo tämän viikon lauantain kotiavaukseen, jossa vastaan luistelee Ylöjärven Uplakers 2.