Satoja pisteitä ja ruukieiden esiinmarssi

Olen elämäni aikana todistanut monenlaisia purkauksia, osaa niistä ihan elävässä elämässä: geysireitä, tulivuoria, tsunameja, John H. ja Ron J.

Purkaus, joka Parkanossa toteutui pelikellon näyttäessä aikaa 48:21 aiheuttaen pienimuotoisen paniikin Helsingin yliopiston seismologian instituutissa, oli kuitenkin täysin vertaansa vailla. Siinä yhdistyivät taianomaisella tavalla lapsenomainen ilo, paineiden purkautuminen ja kaikkien kiekkouraan ladattujen unelmien täyttymys. Oli suuri kunnia olla jäällä todistamassa tapahtumaa aivan eturivistä - en koskaan unohda tätä syöttöpistettä. Parkanon runsaslukuisella yleisöllä ei puolestaan ollut hajuakaan, mikä moisen räjähdyksen ja sitä seuranneen tuuletuksentapaisen aiheutti. Järkytyksestä toivuttuaan hiipivät vain rauhassa hakemaan uuden tuopin.

Järvensivun sadas piste syntyi juuri niin kuin valmennusjohto kauden alla oli arvellutkin: ylivoimalla rouhimalla maalin edestä. Vai menikö se veikkaus niin, että pakin lämäri takamuksen kautta yläpesään? Enpäs muista tarkasti. Hieman vähemmälle huomiolle valitettavasti jäi se fakta, että eräs toinen pelaaja saavutti maagisen sadan pisteen rajan noin puoli erää Järvensivua aikaisemmin. JäHin tuore puheenjohtaja, Jari Viskari, nakutti kaksi syöttöpistettä ja on näin ollen JäHin kautta aikain ensimmäinen sata pistettä takonut puolustaja! Jarin tuuletus oli pariakin astetta Samin vastaavaa rauhallisempi, eikä Parkanon kiekkopyhätössä monikaan heti ymmärtänyt hetken merkitystä JäHiläiselle kiekkoilulle. Tuopin hakivat silti, ikään kuin vanhasta muistista.

100_pistetta.jpg

Toimitus onnittelee molempia sateenkaarisotureita hienosta saavutuksesta!

Parrasvaloihin tottunut Järvensivu siis meinasi varastaa koko show:n, mutta ei onneksi aivan täysin sentään. Kokeneemman kaartin tuskaillessa tehottomuuttaan, alkoivat JäHin tuoreet täsmähankinnat oikein joukolla lunastaa odotuksia ja lähinnä heidän ansiostaan kaksi pistettä matkasivat Tampereelle. Laitinen (0+3), Koskela (2+0) ja Kuusinen (1+0) olivat kovaa valuuttaa lauantaina. Männistö ja Kreutzer olivat Järvensivun lisäksi ainoat vanhan liiton onnistujat, molemmat Komun esityöstä.

Arto Manninenkin oli lähellä tehdä historiaa olemalla JäHin kautta aikain toinen puolustaja, joka on "siivonnut" limpun komealla sijoituksella oman molarin längistä omaan rysään. Arto sai puhtaan oman pään aloitusvoiton jälkeen kiekon lapaansa ja yritti toimittaa limpun maalin takaa ränniin, mutta hänellepä sattui siinä pieni virhearvio syystä tai toisesta. Ilmeisesti kiekko kävi kuin kävikin viivan väärällä puolella Kivimäen vielä ihmetellessä mitä juuri oikein tapahtui, mutta onneksi kumpikaan ottelun tuomareista ei tätä havainnut. Ottelu olisi muutoin ollut 4-5, kaksi minuuttia peliaikaa jäljellä ja JäHin päässä luonnollisesti täysi paniikki päällä. Loppu hyvin, kaikki hyvin, ja Ricky Tourunen saa edelleen yksin kantaa oman rysän tuskaa leveillä hartioillaan.

Näin siis tuomareiden hienoisella avustuksella JäHi kairasi lopulta selkeän 3-6 voiton. Ottelutapahtumiin nähden lukemat hieman mairittelevat parkanolaisia, sillä melkoinen tukku avopaikkoja onnistuttiin hukkaamaan yli maalin tai suoraan vastustajan molarin räpsään. Ylivoimaakin tarjottiin enemmän kuin reilusti ottelun tuomarilinjan ollessa tiukka, mutta harvinaisen tasapuolinen. Mailahäirintä ja kampitukset otettiin jämäkällä otteella pois ja tämä luonnollisesti oli liukkaammin luistelleen JäHin näkökulmasta hyvä asia. Kerrankin voi kehua ottelun tuomaritoimintaa ihan vilpittömästi.

Toki alivoimaakin päästiin harjoittelemaan, mutta toisin kuin usein aiemmin, pysyi vaihtopenkillä pelaajilla "kuuppa kuosissa" eikä sorruttu perinteiseen tuomareille mussuttamiseen. Senpä vuoksi peli ei missään vaiheessa seonnut, eikä pienistä takaiskuista tehty härkästä. Tästä reportteri on erityisen iloinen ja soisi saman jatkuvan tulevissakin peleissä.

Kivimäen maalivahtipeli jatkui siitä mihin se edellisenä lauantaina jäi ja vastustajan harvat vaaralliset paikat läpiajoineen mies torjui kylmän viileästi. Tältä pohjalta onkin hyvä ponnistaa ensi viikonlopun tositestiin, sillä vastaan luistelee maalijuhlia Hämeenkyröä vastaan juuri viettänyt AHK. Mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, kaksi huippukuntoista joukkuetta tulevat jälleen tarjoamaan taistelevaa viihdettä koko rahan edestä - tervetuloa lehtereille jälleen ensi lauantaina!