JäHille jälleen niukka tappio

JäHin tuloksellisesti vaikea syksy päättyi maalin tappioon Pirkkalassa Pingviinejä vastaan pelatussa ottelussa. Numerollisesti peli oli kohtuu tasainen, mutta vierasjoukkue ei viimeisen minuutin tilanteita lukuunottamatta ollut kovin lähellä pisteitä.

Kotijoukkueella panoksena oli alkulohkovoitto, JäHi pelasi lähinnä kunniasta mutta toki aina kun pelataan niin yritetään voittaa. Valmentaja Sami Niemenmaa ei päässyt paikalle, joten valmennusvastuu oli taas kerran Joose Kreutzerin harteilla. Taktiikkapalaverin järjesti kuitenkin Joosen sijasta joukkueen takalinjojen viimeinen lukko, Petri Niemi. Petri kävi fläppitaululla läpi karvauksen, sekä yv-haun ja mahdolliset yv-kuviot. Petrillä oli varmasti ihan hyvä idea ja kuviot olivat laadukkaita, mutta jos JäHiä ei ole sen olemassaolon 14 vuotena saanut kukaan pelaamaan kurinalaisesti kuvioita noudattaen, ja yrittäjiä on kyllä ollut, niin ei siihen kyllä millään pystyisi edes Viktor Tihonov vartissa juuri ennen pelin alkua. No, Petrin matalaa baritonia oli ihan viihdyttävä kuunnella matsin alkua odotellessa.

Vaikka pelaajistolla oli varmasti tiedossa että kotijoukkue Pingviinit tulee Pirkkalassa iskemään nuorella joukkueella kovaa pappojen päälle, niin hieman taas kuitenkin JäHi yllätettiin housut kintuissa ja käsi hillopurkilla. Pingviinit menivät johtoon pelin toisella minuutilla, ja tilanne oli 2-0 jo ennen erän puoliväliä. Hieman tämän jälkeen JäHin Ville Kuusinen kaadettiin läpiajossa, ja mies pääsi kokeilemaan kuparisen rikkomista rangaistuslaukauksella. Pingviinien maalivahti veti kuitenkin pidemmän korren. JäHin ykkösketju ei sen sijaan missannut mahdollisuuttaan, kun Jussi Nykänen pääsi tuikkaamaan kiekon sisään maalin kulmalta Tuomas Männistön ja Juho Pohjoismäen syötöistä. Kun dynaamisen trion takalinjoilla luuti vielä väkivahva kaksikko Arto Manninen ja Jari Viskari, niin ykköskentän yhteenlaskettu elopaino jäi vain karvan alle 500 kilogramman. En ikinä tunnusta jos joku kysyy, mutta salaisena haaveenani olisi koota JäHiin ketju jonka elopaino olisi se 500 kilogrammaa, eikä yksikään pelaajista olisi yli 170 senttimetriä pitkä. Pakko myöntää että sellaisen ketjun kokoaminen vaatisi kyllä fysiikaltaan poikkeuksellisia pelaajia, ja hintalappukin voisi olla sen mukainen. No, olen laittanut tämän idean JäHin rekrytointiosaston palautelaatikkoon, joten jään odottamaan mitä pojat saavat aikaiseksi. JäHi tappoi erän loppuun yli minuutin kestäneen 5-3 -alivoiman, mutta pian jäähyjen päättymisen jälkeen Pingviinit lisäsi johtonsa tasakentällisin 3-1:een.

Toisessa erässä tuomaristo passitti pelaajia urakalla jäähyaitioon, erässä vihellettiin yhteensä kahdeksan kaksiminuuttista. Kotijoukkue pelasi jo toistamiseen hetken jopa 5-3 -ylivoimaa, mutta tästä huolimatta erässä ei, niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, syntynyt yhtään erikoistilannemaalia. Erän ainoan maalin iski JäHi, kun ykkösketju värkkäsi nopeasta vastahyökkäyksestä maalin. Jussi Nykänen lähetti Juho Pohjoismäen laidalta irti. Juho heitti oikea-aikaisen ja tarkan rystylätyn Tuomas Männistön lapaan, ja loput voitte varmasti arvata. Mielikuvituksettomille voin tarkentaa, että Tuomas teki maalintekijän maalin. Sinänsä termi 'maalintekijän maali' on erikoinen, koska kai se maali nyt aina jonkun tekemä on, eli maalintekijän, mutta ei nyt takerruta siihen. Tilanteessa Tuomas liikkui isoksi mieheksi kissamaisen pehmeästi, ja ujutti kiekon rystyllä Pingviini-vahdin längistä sisään. Toiveita herättänyt toinen erä, mutta en olisi silti välttämättä pistänyt erätauolla kivitaloa panokseksi JäHin voiton puolesta.

Päätöserän alkupuolella Pingviinit siirtyi taas kahden maalin johtoon, mutta kavennusosuma tuli välittömästi Juho Pohjoismäen toimesta. Artturi Koskela sai tilanteessa syöttöpisteen. En totuuden nimissä nähnyt yhtään miten maali syntyi, mutta kaikki Juho Pohjoismäen paremmin tuntevat tietänevät sydämessään vastauksen. Heti seuraavassa vaihdossa JäHin toiseksi komeimman hiuslaitteen omistava Heikki Vaajasaari passitettiin istunnolle, jonka aikana kotijoukkue iski voittomaaliksi jääneen osuman kovalla viivapommilla. JäHi onnistui vielä kaventamaan 5-4:ään, kun kiekko tuli Tuomas Männistön lapaan tyhjälle maalin kulmalle kiekon ottaessa muutaman erikoisen kimmokkeen. En tiedä oliko tilanteessa syötön tarjonnut Juho Pohjoismäki hämmästyneempi kuin Tuomas, mutta molempia maalin syntyminen ainakin tuntui naurattavan. Lopussa JäHi otti maalivahdin pois ja yritti kavennusta kuudella pelaajalla, mutta hyvistä yrityksistä huolimatta maaliin asti kiekkoa ei saatu. Juho Pohjoismäellä oli kenties se kaikkein paras paikka pistää peli tasoihin, mutta Pingviinien maalivahti oli tällä kertaa tilanteessa parempi. Näin ollen peli päättyi kotijoukkueen 5-4 -voittoon, ja samalla alkusarjavoitto varmistui Pingviineille.

JäHin pelissä oli hyviäkin elementtejä, mutta lauantaina Pingviinit olivat kyllä lähes koko ajan askeleen edellä. Yhdistelmä hyvin valmennettu joukkue ja riittävän taitavat pelaajat on aina ollut melkoista myrkkyä JäHille. Maalissa Ville Kivimäki torjui peräti 55 kertaa, kun vastustajan maalivahti selvisi 31 torjunnalla. Ykkösketju oli tuloksellisesti vahva, mutta olisi kaivannut tulitukea muilta kentiltä. Vuosi 2016 päättyi siis kentällä hieman mollivoittoisesti, mutta voittoja on tarkoitus lähteä metsästämään ensi vuonna kun sarja jatkuu sunnuntaina 8.1.2017 Hämeenlinnassa, jossa vastaan luistelee HPK Icedogs. JäHi toivottaa kaikille tasapuolisesti rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta.