JäHi statistin roolissa Nokialla

NoPy 2 -tappion jälkeen JäHi lähti kirkastamaan kilpeään Nokialle, jossa vastaan asettui NoPy 3. Ottelussa JäHillä ei ollut juuri sanansijaa voitosta taisteltaessa, tuloksena hengettömän esityksen jälkeen 1-5 -tappio.

Ensimmäinen erä oli vielä tuloksellisesti tasainen, kun kotijoukkue voitti sen ainoastaan lukemin 2-1. NoPy 3:n johto-osuman jälkeen iski jo edellisessä pelissä hyvin yhteen pelannut kaksikko Joose Kreutzer - Ville Kuusinen. Joose hassutti hyökkäyspään aloituksen jälkeen vastustajan puolustajat ja tarjoili kiekon maalin eteen hiipineelle Ville Kuusiselle, joka nosti pelivälineen varmasti maalin kattoon. Olen reilun 28 vuoden peliurani aikana todistanut lähietäisyydeltä todennäköisesti tuhansia maaleja, lähinnä toki omassa päässä, joten uskoisin tunnistavani laadukkaan viimeistelyn kun sellaisen näen. Villen neljäs maali kahteen peli oli sitä osastoa jossa ihmisrotuun kuuluvalla elävällä maalivahdilla ei ole sanaa eikä sijaa, ainoaksi tehtäväksi jää kiekon kaivaminen rysästä. Niin hieno kuin tuo maali olikin, niin se jäi JäHille ikävä kyllä illan ainoaksi. Erän lopulla kotijoukkue teki voittomaaliksi jääneen osuman ylivoimalla, kun jäähyaitiossa istui mielestäni heppoisin perustein sinne vihelletty Joose Kreutzer.

Olin erätauolla kuulevinani jonkun JäHi-pelaajan toteavan "kyllä tää ratkeaa toisessa erässä". En tiedä mistä puhuttiin tai oliko siellä jotain vetoa sisällä, mutta NoPy 3 oli toisessa erässä ylivoimainen, tehden kuitenkin vain kaksi maalia. Pääsyy vähäiselle maalimäärälle oli jälleen kerran JäHin luottovahti Ville Kivimäki. Ville otti erässä useita paraatipelastuksia ja muutaman mahdottoman kopin, kun NoPy 3 vyöryi kerta toisensa maalintekosektorille. Ville oli taas kerran JäHin ehdotonta parhaimmistoa, johon tosin lauantaina ei olisi ihan kauheasti vaadittu. Joukkueen esitys oli jollain lailla hengetön, ainoa joka tuntui syttyvän peliin oli JäHin nuoriso-osaston Don Juan, Heikki Vaajasaari. Heikki hämmensi kentällä ihailtavalla työmoraalilla keräten vastustajien riveistä itselleen muutaman hyvän ystävän jonka kanssa turista mukavia.

Peli oli siis kahden erän jälkeen kolmosdivisioonapeliksi käytännössä tasan tilanteen ollessa 4-1, mutta minkäänlaista kirivaihdetta JäHi ei enää kolmannessa erässä saanut aikaiseksi. NoPy 3 kävi tekemässä sen yhden pakollisen alivoimamaalin JäHin yv-kentän sekoillessa niin kuin vain JäHi parhaimmillaan sen tekee. Vastustaja taisi päästä 3-1 -hyökkäykseen joka on kohtuu vaikea hyväksyä mahdolliseksi, jos en olisi sitä omin silmin nähnyt. JäHillä oli omalla ylivoimallaan hyvä paikka tehdä lohdutusosuma, mutta Jussi Nykänen epäonnistui käsittämättömästi Arto Mannisen tyhjälle takatolpalle toimittamasta tarjoilusta. Loppunumerot siis NoPy 3:lle 5-1.

JäHillä on kaudesta jäljellä enää yksi peli, kun sarjakärki Pirkkalan Pingviinit saapuu lauantaina Kaukajärvelle. Katastrofaalisen heikkoa kautta ei oikein enää voi pelastaa, mutta toivoa sopii että JäHi kaivaa jostain taisteluasenteen lauantaille ja ainakin yrittää taistella voitosta.

Oliver ja leuanveto
Suomalais-sveitsiläinen atleettivartalo täydessä touhussa