JäHi avasi kautensa Valkeakoskella

JäHin kausi alkoi eilen Valkeakoskella, Kiekko-Ahmojen kakkosjoukkueen toimiessa isäntänä. JäHin kauden piti tosin alkaa jo viikko sitten kotipelillä KaVoa vastaan, mutta jonkin sortin lisenssikömmähdyksen takia peli piti siirtää. JäHin kauteen valmistautuminen ei ollut sujunut optimaalisesti: alla oli vain muutama jääharjoitus ja joukkueen kokoaminen oli vielä osittain kesken. Siirtomarkkinoilta oltiin saatu kuitenkin tähän peliin naarattua kohtalaisen muhkea vonkale Juho Pohjoismäen muodossa. Muuten materiaali oli kapea, erinäisten loukkaantumisten ja poissaolojen johdosta kasassa oli maalivahti, kaksi pakkiparia, sekä yhtä laituria vajaa kolme hyökkäysketjua. Tämä nyt ei rautaisen kunnon ja itseluottamuksen omaavaa perusjähiläistä lannista, pisteitä on kaivettu kapeammallakin rosterilla vuosien saatossa.
 
Joukkueen valmennusjohdon kiireiden takia kolmoskoutsi Joose Kreutzer toimi ottelussa vastuuvalmentajana. Itse olin asiasta innoissani, koska tiesin Joosen suosivan hyökkäävää pelitapaa, josta itse pidän kovasti. Jääkiekko on kuitenkin lopulta maalintekopeli, sanovat muut mitä tahansa. Täksi kaudeksi kiekkokaukalon hyökkäysaluetta oli päätetty suurentaa. Kysyin Jooselta mielipidettä asiaan, ja Joose vakuutti minulle tämän muutoksen palvelevan hyökkäyspeliorientoituneita joukkueita. Summa summarum: lähtökohdat otteluun olivat lupaavat.

Peli alkoi tasaisissa merkeissä, mutta kotijoukkue hyödynsi ensimmäisen ylivoimansa hakaten kiekon maalin edestä verkkoon. Kotijoukkueen 2-0 -maali taas syntyi suoraan hyökkäyspään aloituksesta, jossa JäHin pelaajien sijoittumisongelman takia vastustajan hyökkääjä pääsi suoraan kiekkoon aloituksesta ja löi sen JäHin maalivahdin Ville Kivimäen längistä sisään. Erän lopussa Sami Järvensivu esitteli maankuulua laukaustaan ja toi JäHin alivoimamaalilla maalin päähän.
 
Erätauolla Sami soitti maalinsa kunniaksi kriitikoidenkin ylistämää Cheekiä. "Kuka muu muka" kaukui kopissa, ja aiheutti kanssapelaajien keskuudessa kritiikkiä Samia kohtaan. Itse kehäkettuna olen jo oppinut sen, että elämässä onnistumisia on huomattavan paljon harvemmassa kuin epäonnistumisia. On siis parasta ottaa ilo irti sieltä mistä sen saa, joten Samin juhlinta oli minusta ihan paikallaan.

Toiseen erään JäHi tuli terävästi. Tasoitusmaali syntyi kotijoukkueen jäähyn juuri päätyttyä, kun aikansa hyökkäysalueella vastustajia hassuttanut Timo Komu pelasi Jussi Nykäselle vapaan paikan, josta ei voinut erehtyä. Muutama minutti tästä ja Jähi sai kahden miehen ylivoiman. Timo Komu pisti kiekon varmasti maaliin Juho Pohjoismäen komeasta poikkisyötöstä. Ei ole salaisuus, että allekirjoittanut pitää isoista ja pehmeäkätisistä miehistä (jääkiekkoilullisessa kontekstissa), mihin kategoriaan JäHin uusi numero 16:n kantaja on helppo sijoittaa. Kovin kauaa JäHi ei päässyt maaliaan juhlimaan, kun Kiekko-Ahmat tasoitti ottelun ylivoimalla. Tämän jälkeen JäHille tarjoittiin taas kahden miehen ylivoimaa, ja tällä kertaa Arto Manninen läväytti kiekon lyöntilaukauksella ylänurkkaan. Komea maali komealta mieheltä. JäHi ei kuitenkaan päässyt erätauolle johdossa, tai edes tasatilanteessa. Kiekko-Ahmat latoi kaksi maalia, joista varsinkin jälkimmäinen syntyi JäHin totaalisen sössimisen seurauksena. Kiekkoa ei saatu millään haltuun siirretyn rangaistuksen aikana, ja jostain pelaajien luistimista se lopulta pomppi sisään. Kotijoukkue jatkoi kuitenkin jäähyilyään, ja erän loppuun tullut jäähy takasi sen että JäHi sai aloittaa kolmannen erän ylivoimalla.

Kolmas erä alkoikin mukavissa merkeissä, kun debytantti-koutsi Joose Kreutzer toi JäHin tasoihin pitkän myllytyksen jälkeen. Tämän jälkeen loppuerässä ei juuri positiivisia asioita JäHiläisen näkökulmasta löytynyt. Kotijoukkue teki pari nopeaa maalia, ja JäHiltä vaikutti bensa hieman loppuvan. Kunnollisesta loppukiristä ei voinut puhua, ja pisteet jäivät Valkeakoskelle 8-5 loppunumeroin.

Pukukopissa joukkue ymmärrettävästi purki pettymystään, mutta taisi sieltä joku kaivaa jotain positiivistakin. Maalivahtien torjunnoista päätellen JäHi ei ihan täysin purjeessa ollut ainakaan koko aikaa, ja maalitilanteitakin oli riittävästi. Revanssiin on mahdollisuus heti viikon päästä, kun Kiekko-Ahmat saapuu Kaukajärvelle. JäHin rosteritilanne on haastava, koska perusjähiläinen on haluttu myös kaukalon ulkopuolisissa tapahtumissa, joten aina ei jokainen pääse pelaamaan. Mutta eiköhän tuohonkin peliin saada jostain raavittua joukkue kasaan ja päästään haastamaan Kiekko-Ahmat kunnon taisteluun kotikaukalossa.
 
- Juse #10