Siniviivan vahva osallistuminen Jähin voiton avaimena

Kauan odotettu, kiihkeästi kaivattu jatkosarja alkoi Jähin osalta vieraspelillä Valkeakoskella, paikallisen Kiekko-Ahmojen kakkosjoukkuetta vastaan. Joulutauon päättelypeliin saatiin Jähiltä vierashallista huolimatta laaja nippu: viime hetken poisjäännin poissa valkopaidassa luisteli jälleen yhtä pelaajaa vaille neljä hyökkäysketjua, kolme pakkiparia, ja maalivahteja sekä kentälle että luukkuvahdiksi. Ottelu ei välttämättä tarjonnut näytepalaa Jähin koko osaamisesta, mutta voittoon se riitti, paljolti puolustajien vahvan esiinmarssin myötä.

Jähi aloitti ottelun hetkellisesti jämäkästi. Laaja hyökkäysalue tarjosi pakeille poikkeuksellisen tilan näyttää taitojaan, ja ensimmäisenä osaamispankkiaan esitteli Henri Ahokas. Ahokas kyllästyi siniviivalla odotteluun ja hiipi takakulmalle pelin pyöriessä kulmassa, sai syötön, eikä erehtynyt avopaikasta, vaikka joutuikin ensin kimmottamaan kiekon maalivahdilla ja sitten ujuttamaan kiekon maaliin vastapelaajan luistimesta.

Jämäkkyys ei riittänyt kuitenkaan pitkälle: vain 20 sekuntia myöhemmin Jähi avaa oman pään kulmasta K-Ahmalle suoraan keskelle, ja K-Ahma tasoittaa, kirien vielä seuraavan vaihdon maalillaan johtoonkin. Jähi kiri johdon nopeasti umpeen, kun Artturi Koskela kauhoi hyökkäyspään aloituksen viivalle Tuomas Pärssiselle, joka kaikkien odottaessa vihaista tolppia kilisyttävää ylänurkkalämäriä tyytyikin ampukaan kiekon maaliin maalivahdin jalkojen välistä tuhlaamatta yhtään enempää voimaa kuin oli tarvis.

Tasoituksen jälkeen kumpikin joukkue hetkellisesti pelästyi maalitahtia (2-2 -maali tuli jo ajassa 3:50), ja toimitsijoiden ylimääräistä vaivaa säästeli maalejaan loppuerän, jättäen toimitsijat kirjaamaan vain muutamat jäähyt, joiden poikimista ylivoimista ei tällä kertaa juuri jäänyt kerrottavaa.

Toisessa erässä Jähi lähti heiluttamaan tahtipuikkoa andantinon tahdissa, ja salli myös hyökkäjien onnistua hetkellisesti. K-Ahman hyökkääjän röyhkeähkö nousiyritys katkaistiin Jähin maalinkulmalla taktisella puolikoiruudella, hyökkäys käännettiin nopeasti toiseen suuntaan Pärssisen kautta Kimmo "neljä kirjainta" Myllyselle, joka paukutti vastustamattoman, mutta niin tutun, rannelaukauksen hanskakäden yläkulmaan. Muutama minuuttia tästä suurten odotusten ykköskenttä namutteli aikansa, Matias Jääskeläisen tarjoillessa Juho Pohjoismäelle avopaikan kahdesti, joista jälkimmäisestä Juho ei onnistunut epäonnistumaan, vieden Jähin 4-2 -johtoon.

Kiekko-Ahmat väläytteli vielä hetkellisesti "olemme mukana pelissä"-korttia kavennusmaalilla, jolloin Jähin puolustus joutui jälleen puuttumaan pelin kulkuun. Ensimmäisessä erässä jo pari hyvää laukaisupaikkaa saanut Jari Viskari kyllästyi "kyllä muut pakit on näistä tehnyt"-naljailuun, ja kun tämä yleensä agitaattorina tunnettu häkkipää sai kiekon viivaan ja roimasti tilaa, ainoa mahdollinen paikka kiekolle oli verkon perukoilla. Jähi kaunistelu johtoaan, kun kakkoskenttä käänsi hyökkäyspään aloituksesta nopeasti maalinedustatilanteen, josta Onni Aallon vahvalla esityöllä Ville Välimäki viimeisteli toisen erän päätöslukemiksi 6-3.

Jähi aloitti kolmannen erän vahvasti, ja lisäsi johtonsa neljään maaliin: Koskela toi kiekon alueelle, levitti Jouni Anttilalle, joka jatkoi Matti Kinnarille, joka ennätti vielä kiekkoon ennen päätyviivaa ja nosti pelivälineen reppuun jo pahasti tilanteesta ulospelatun valkeakoskilaiskassarin. Tukevan johdon myötä Jähin pakit jatkoivat vahvaa panostaan ottelun kulkuun. Vaikeuttaukseen Jähin karkaamista lukuisten pelistä maksaneiden katsojien ja kausikorttilaisten kauhistukseksi Henry Vähä-Ruohola osoitti ensin väistämättömyyttään, mistä seurasi ulosajo ja Jähille viiden minuutin alivoima. Ja koska Jähin alivoima on tunnetusti vahva, antoi Henri Ahokas vielä lisävauhtia kiriyrityksille esittelemällä vaarallista lyöntilaukaustaan omalata puolustusalueelta päätyverkkoihin, mistä seuranneen kaksiminuttisen myötä Jähi sai harjoitella 5-3 -alivoimaansa. K-Ahmat käyttikin tämän saunan ja kavensi pelin 7-4:ään.

Sen pidemmälle valkeakoskilaisten kiri ei kantanut: kotijoukkue ei saanut lisämaaleja, ja loppulukemat teki Arto Manninen maalinedestä. Jähin ylivoima pyöritti peliä aikansa hyökkäysalueen reunoilla, kyllästyi sitten ja pelasi kiekon maalille, jonne Arto oli viipynyt jo hetken odottelemassa ja kamppaili kiekon maaliin.

Loppulukemat 8-4. Jähin lasvegasmainen panostus puolustajiin kantoi tänään hedelmää: kolmen puolustusparin lisäksi kokoonpanossa oli ujutettu vielä kolme puolustajaa hyökkäyskenttiin, ja yhteensä normaalisti pakkistatuksella operoineet tekivätkin tänään kuusi osumaa, näistäkin vain yksi - Kinnarin osuma - oli hyökkääjän pelipaikalta. Tehot 1+2 kerännyt Pärssinen kruunattiin parhaista (pakeista) parhaimpana työmiehen hanskoilla. Kuten todettua, esitys ei ollut parasta Jähiä, ja hitaahkossa temmossa neljän kentän rotaatio ei ollut parhaimmillaan, mikä näkyi ajoittaisina rytmivaikeuksina monilla.