Tappioputkessa seilaava JäHi kohtasi lauantaina Jämsässä paikallisen ylpeyden Jämsänkosken Ilveksen. Kotijoukkue oli ennen lauantain peliä hävinnyt kaikki kuusi peliään, kun taas JäHin ainoa voitto oli tullut avausottelusta Ylöjärven Uplakers Akatemiaa vastaan. Näistä lähtökohdista katsoen molemmat joukkueet varmasti kokivat, että nyt olisi hyvä tilaisuus kasvattaa pistepottia. JäHin kapteenilla, Riku Backändalla, oli luonnollisesti kova halu ottaa pelistä voitto, hän on nimittäin natiivi Jämsäläinen.

JäHi oli ensimmäisessä erässä totaalisen unessa. Maalilla aloittanut Ville Kivimäki joutui kaivamaan kolmesti kiekon selkänsä takaa, joista viimeinen syntyi erän viimeisellä sekunnilla. Villeä ei maaleista voi mitenkään syyttää, JäHin otteita leimasi flegmaattisuus eikä kotijoukkue jättänyt hyviä tilaisuuksiaan käyttämättä. Ensimmäiselle erätauolle asteli jokseenkin tyrmätty joukko jähiläisiä, 3-0 kotijoukkueelle ensimmäisen erän jälkeen ei ollut suunnitelmissa.

Toinen erä alkoi JäHin kannalta positiivisemmissa merkeissä, kun Arto Manninen pääsi iskemään 3-1 -kavennuksen. Petri Nykänen ja Ville Talasoja toimivat syöttäjinä, kun Arto pamautti ranteella sen verran pahan kudin, ettei kotijoukkueen maalivahti saanut sitä hallintaansa. Kyseessä oli Arton JäHi-uran 19. maali. Edellisestä oli kulunut tosin jo melkein neljä vuotta, Arto oli nimittäin edellisen kerran toiminut maalintekijänä 13.1.2018 Valkeakoskella Ahmoja vastaan. JäHi voitti kyseisen pelin 8-4. JäHin avausmaali syntyi ajassa 25.07 ja Ilves otti samassa ajassa aikalisän, sen verran vahvasti JäHi oli toiseen erään tullut. Muutama minuutti maalista JäHi pääsi kokeilemaan ylivoimapeliä, kun Ilveksen pelaajalle vihellettiin kaksiminuuttinen poikittaisesta mailasta. JäHin ylivoimapeli näytti valitettavasti sitä huonompaa puoltaan, kun Ilves iski alivoimamaalin. Tilanteessa kotijoukkueen pelaaja riisti kiekon JäHin puolustuspäässä, tarjoili kiekon siniviivalle, josta lähtenyt kuti painui maskin takaa maalin perukoille. JäHi onnistui kuitenkin tulemaan taas kahden maalin päähän saman ylivoiman aikana, kun Olli Marttinen onnistui lakaisemaan kiekon sisään Ville Talasojan laukauksen reboundista. Tilanteessa syöttö merkittiin myös Kimmo Myllyselle, joka onnistui ansiokkaasti tuomaan kiekon hyökkäyspäähän ja rauhoittamaan pakkopelin; kaksi asiaa jotka eivät ole JäHin kohdalla niin helppoja kuin miltä kuulostavat. Ylivoimamaalia ei ehditty kauaa juhlia, kun kotijoukkue onnistui iskemään viidennen maalinsa hyvin samalla tavalla kuin millainen alivoimamaali oli ollut, tällä kertaa vain viimeistely tapahtui paljon lähempää maalia. Ville Kivimäki sai JäHin maalilla tämän jälkeen tarpeekseen, ja Jukka Hylli luisteli maalin suulle. Valitettavasti maalivahdin vaihto ei piristänyt JäHin peliä, vaan Ilves iski erän loppuun vielä kaksi maalia lisää. Kolmanteen erään lähdettiin JäHin kannalta siis murheellisista 7-2 -lukemista.

Toiveet nousivat vierasjoukkueen leirissä vielä kolmannen erän alussa, kun joukkue onnistui iskemään ensimmäiseen reiluun viiteen minuuttiin kaksi maalia. Ensimmäisessä maalissa Onni Aalto ja Riku Backända siirtelivat kiekkoa näppärästi ja lopulta Riku viimeisteli tarkalla kudilla kavennuksen. Vajaat kaksi minuuttia tästä ja Ville Talasoja onnistui yllättämään Ilveksen maalivahdin viivakudilla, johon syötön tarjoili Olli Marttinen. Ajassa 47.05 JäHi joutui alivoimalle, ja valitettavasti tähän alivoimaan joukkueen hyvä ote tuntui kirpoavan. Ilves ei ylivoimalla maalia tehnyt, mutta noin minuutti jäähyn päättymisen jälkeen kotijoukkue iski numerot vastahyökkäyksestä 8-4:ään. JäHi sai reilut viisi minuuttia ennen loppua vielä hieman lohtua maalin muodossa, kun Onni Aalto katkaisi kotijoukkueen pelinrakentelun ja pyssytti kovalla rannekudilla kiekon maaliin. Tuomaristo antoi tilanteessa syöttöpisteet Jussi Nykäselle ja Ville Talasojalle, mikä oli hieman erikoista, koska kiekko oli useamman sekunnin kotijoukkueen pelaajalla ennen Onnin riistoa. Isompaa kirivaihdetta JäHi ei enää saanut silmään, ja loput minuutit pelailtiin kellosta pois. Viimeisellä minuutilla kotijoukkueelle tuomittiin vielä rangaistuslaukaus, mutta yritys ei onnistunut. Ilvekselle kuitenkin lopulta siis selvä 8-5 -kotivoitto.

Tappio oli tietysti JäHi-lasien takaa katsottuna suuri pettymys, mutta totuus on kuitenkin se että lauantainakin parempi joukkue voitti. Vaikka JäHillä ei valtavasti yksilötaitoa olekaan, niin lauantain löysäilyä ei voi sillä mitenkään perustella. Jos taistelutahtoa ja joukkueelle pelaamista ei saada piakkoin kaivettua esiin, niin on vaikea nähdä että JäHi tänä vuonna enää otteluistaan pisteitä ottaa. Nyt on vuorossa peleistä vapaa viikonloppu. Ensi viikolla JäHi matkustaa ensin perjantaina Kankaanpäähän ottamaan mittaa Jääkarhuista, ja lauantain kotipelissä vastaan asettuu KaVo.