JäHi matkusti lauantaina Jämsään kohtaamaan Jämsänkosken Ilveksen. Edellisen viikonlopun 3-3 -tasapelissä Akaan Kiekkoa vastaan pelaajia oli ollut neljä hyökkäyskentällistä ja kolme puolustajaparia, mutta Jämsään saatiin jalkeille vain 11 kenttäpelaajaa ja maalivahti Ville Kivimäki. Tästä huolimatta fakta oli se, että jalkeilla oli sen hetken paras JäHi-kokoonpano, ja se taas tarkoitti sitä että voitosta oli tarkoitus taistella tosimielellä.

Ensimmäinen erä lähtikin erittäin hyvin liikkeelle. Kotijoukkue joutui ottelun kolmannella minuutilla alivoimalle, jonka se vielä selvitti, mutta JäHin johtomaali nähtiin ajassa 4.54, kun Onni Aalto sivalsi kiekon maalin alanurkkaan siirretyn rangaistuksen aikana. Syöttöpisteet JäHin tämän kauden maalitilaston kärkimiehen osumaan merkittiin valmentaja Sami Niemenmaalle sekä Arto Manniselle. Kotijoukkue ei kuitenkaan JäHin johto-osumasta lamaantunut, vaan kuittasi tasoituksen välittömästi seuraavassa vaihdossa, vain 25 sekuntia JäHin osuman jälkeen. Tasoitusosuman jälkeen ote siirtyi kotijoukkueelle, mutta erän toiseksi viimeisellä minuutilla Harri Paju iski JäHin uudestaan johtoon. Tilanteessa Riku Backända siivosi kiekon JäHin puolustusalueelta kotijoukkueen päätyä kohti, jossa Harri voitti vastustajan puolustajan kaksintaistelussa ja pääsi ujuttamaan kiekon maaliin. Harmillisesti kotijoukkue kuitenkin tasoitti jälleen seuraavassa vaihdossa, joten erätauolle mentiin lukemissa 2-2.

Erätauolla JäHin luottovahti Ville Kivimäki kertoi satuttaneensa polvensa torjuntatilanteessa, mutta koska varamaalivahtia ei ollut matkassa, joutui Ville luistelemaan maalinsuulle myös toiseen erään. Jos ensimmäinen erä oli ollut ainakin tuloksellisesti tasainen, niin toisen erän ensimmäisellä kymmenelle minuuttilla JäHi jäi pahasti Ilveksen jalkoihin. Syytä on vaikea sanoa ja kaikki mitä ikinä tähän kirjaisinkin, olisi luonnollisesti täysin spekulaatiota ja kallisarvoisten bittien hukkaamista. Siihen en tietenkään sorru, joten tyydyn vain toteamaan tosiasiana sen, että kotijoukkue mätti toisen erän ensimmäisen kymmenen minuutin aikana kolme maalia. Tässä olisi ollut jo riittävästi syytä murheeseen, mutta pahaksi onneksi Kivimäen kipeä polvi sanoi sopimuksensa lopullisesti irti 5-2 -maaliin johtaneessa tilanteessa, jossa Ilveksen hyökkääjä jyräsi Villen läpiajonsa päätteeksi. Villen torjuntatyöskentely oli erän aluksikin ollut vaikean näköistä, mutta 5-2 -maalin jälkeen se muuttui käytännössä mahdottomaksi. JäHi pyysi kotijoukkueelta ja tuomaristolta lupaa keskeyttää erä jo ennen kahdenkymmenen minuutin täyttymistä, jotta maalivahti voitaisiin vaihtaa. Reilua urheiluhenkeä löytyi, joten erätauko vihellettiinkin poikkeuksellisesti jo ajassa 35.01.

Kuten on tullut jo mainittua, Jähillä ei tosiaan ollut varamaalivahtia mukana. Akuutissa kriisitilanteessa homman otti ihailtavasti haltuun monilahjakas Petri Niemi. JäHistä on aina muistettava se, että kyse on tämän universumin mittakaavassa poikkeuksellisesta lahjakkuuden klusterista. On varmaan vain sattuman satoa ja ehkä jopa hieman ironista, että näinkin lahjakas joukko sattui kaikista maailman asioista valitsemaan juuri jääkiekon omaksi lajikseen, olisihan niitä ollut olemassa muitakin mahdollisia harrastuksia. Petri Niemeen palatakseni, maalivahdin hommat ovat vain yksi Petrin erikoiskyvyistä, mutta lauantaina Jämsässä se oli nimenomaan se kyky, jota tarvittiin kun tilanne oli mitä kriittisin. Petri puki Villen varusteita päällensä sitä mukaa kun Ville niitä onnistui riisumaan. Miehillä on varressa pituuseroa muutama sentti Villen eduksi, joten varusteet olivat Petrille ehkä hieman turhan isot. Se ei kuitenkaan tuntunut miestä masentavan, hänellä vaikutti olevan ainakin lauantaina Jämsän jo hieman hämärtyvässä illassa hyvin pitkälti Joe Abercrombien kirjoista tutun barbaarin, Bloody Ninen asenne: "Better to do it, than live in a fear of it".

Toista erää pelattiin siis vielä sekuntia vaille viisi minuuttia, jonka aikana JäHi onnistui tekemään 3-5 -kavennusosuman. Asialla oli jälleen kerran Onni Aalto, joka pääsi ylivoimalla siivoamaan irtokiekon maalin perukoille Matti Kinnarin ja Sami Niemenmaan toimiessa syöttäjinä. Petri Niemi oli vielä toisen erän lopun aika lailla työttömänä maalillaan, muutamat vastustajan laukomat vedot taisivat mennä kaikki ohi maalin. Kolmannessa erässä JäHi ei valitettavasti enää pysynyt kotijoukkueen kannoilla. Jo ensimmäisessä erässä taklaustilanteessa puujalan hankkinut Valtteri Leppikorpi pelasi kolmannessa erässä enää hajavaihtoja, ja valmentaja Sami Niemenmaa ei tästä syystä käynyt erässä vaihdossa kuin muutaman kerran. Ilves mätti erässä viisi maalia JäHin jäädessä nollille. Petri Niemikin sai maalilla hien pintaan torjuen erässä peräti 21 laukausta. Mukana oli monta huippupelastusta, jotka jättivät kotijoukkueen pelaajat hölmistyneinä tuijottelemaan mailaansa tai hallin kattoa, joista kummastakaan syytä epäonnistumiseen tuskin löytyi. Syy seisoi luonnollisesti JäHin maalilla ylväänä kuin Pariisin Notre Dame.

Loppunumerot siis 10-3 kotijoukkue Ilvekselle. Numerot itsessään eivät jätä selittelyille sijaa, JäHi oli kuoriämpärin roolissa. Helmikuun ensimmäinen viikonloppu on peleistä vapaa, joten JäHi yrittää seuraavan kerran saalistaa pisteitä lauantaina 9.2. kotipelissään Kaukajärven Sentterillä, kun vastaan luistelee Kangasalan KaVo.