Kauden kotiavauksessa vastaan asettuivat vieraat Urjalan Makeistukun nurkalta. Viime vuodelta tuloksena oli tasainen matsi vieraissa, joten jotakin samankaltaista oli odotettavissa myös tälle kaudelle. Molemmat joukkueet ovat saaneet muutamia uusia vahvistuksia. JäHin puolella katseet kohdistuivat tolppien väliin, jossa Jukka Hylli sai oivan paikan näyttää, kuinka musta tarttuu hanskaan. Kentällisien osalta kotiavaukseen saatiin raavittua kolme täyttä hyökkäysvitjaa sekä viisi puolustajaa.

Ensimmäisen erän alkuun JäHi pääsi pelaamaan alivoimaa, josta selvittiin hienosti ilman takaiskuja. Ajassa 5:20 JäHi siirtyikin ottelussa 1-0 johtoon kun Vesa Rinne pyssytti kiekon maaliin Kimmo Myllysen tarjoilusta. Maalin jälkeen peliä hierottiin molempien joukkueiden toimesta paljolti kaukalon laidoilla sekä keskialueella, vastustajan saaden paremmat maalipaikat. Tasoituksen vierasjoukkue saikin värkättyä ajassa 10:10. Loppuerässä haettiin lähinnä asetelmia loppupeliä varten, tilastojen valossa ei siis uutuuksia.

Erätaukopuheissa korostettiin maltillisuutta syöttöihin ja parempia hyökkäykseenlähtöjä. Kakkoserän alkuun JäHille tarjottiinkin oiva mahdollisuus siirtyä ottelussa uudelleen johtoon, mutta vastustaja selvisi säikähdyksellä joukkuerangaistuksestaan, kun kotijoukkueen ylivoimakuvio ei ottanut muodostuakseen. Ajassa 26:08 painopiste siirtyi maalien osalta vierasjoukkueen suuntaan, kun vapaaksi jäänyt oranssipaita pääsi sivaltamaan kiekon maaliin. Toisessa erässä jaettiin kaiken kaikkiaan kahdeksan kaksiminuuttista jäähyä, joten molempien YV-kentälliset pääsivät näyttämään osaamistaan. JäHi hyödynsikin yhden ylivoimistaan tasoittaen pelin ajassa 35:04. Maalintekijä Jere Mäkelä korosti alkukauden harjoituksissa yksinkertaista lähestymistapaa ylivoimaan. Se tuottikin lopulta tulosta kun pöytäkirjan vastaisesti Jouni Anttila toimitti kiekon maalilla, josta Mäkelä kauhoi kiekon verkon perukoille. Simppeliä, kaunista. Erän lopulla JäHille siunattiin vielä yksi loistelias paikka siirtyä ottelussa johtoon, kun Ville Välimäkeä estettiin läpiajossa rangaistuslaukauksen arvoisesti. Valitettavasti oranssipaitojen veskari oli etevämpi, joten erätauolle siirryttiin taasen tasatuloksessa.

Kotijoukkue oli saalistanut hivenen epäonnea matkaansa varustepuolella, kun toisessa erässä Ville Talasojan luistin otti osumaa sen verran, että vaihtoparin turvin oli lähdettävä kentälle horjumaan. Pakkiosastolla meni myös terää poikki ja allekirjoittanut olikin melkoisen kiikkulaudan päällä kolmannen erän. Pienestä huoltokatkosta huolimatta erän alku oli terävä, kun Onni Aalto painoi näyttävän yksilösuorituksen jälkeen kotijoukkueen johtoon etä kolmannen erän alkuun. Maalia en itse nähnyt, mutta kuulemani mukaan se oli varsin komeaa katsottavaa, kuten JäHin pelaajat yleensäkin. Vastustaja kuittasi maalin kuitenkin jo kolmen minuutin kuluttua, epäonnistuneen aloitussijoittumisen jälkimainingeissa. Kolmannen erän alkupuolella koettiin pienehkö musta hetki, kun vastustaja siirtyi jo johtoasemaan allekirjoittaneen istuttua jäähyaitiossa. JäHi haki vimmasti tasoitusmaalia, mutta vielä oli yhdelle takaiskulle sijaa. USiKin kamppailtua päätykiekon itselleen, hyökkääjä nousi väkevästi maalille ja tuikkasi kiekon Hyllin putkista maaliin. Aikaa oli runsaasti nousta vielä peliin mukaan ja Rinne painoikin vielä ylivoimalla illan toisen maalinsa, siihen syöttäjinä Niemenmaa sekä Manninen. Pelin lopussa tasoitusta haettiin vielä ilman maalivahtia, mutta tarpeeksi vaarallista paikkaa ei saatu luotua. Pisteet lähtivät siis tällä kertaa paremman päätöserän pelaneen Sisu-Kiekon matkaan. Viikon päästä kauden ensimmäisten pisteiden haku jatkuu Vammalassa VaPSin vieraana.

 

- Jouni Anttila #27