JäHi sai jalkeille kauden ensimmäiseen kotipeliin täyden rosterin varaveskaria lukuunottamatta. Sami Niemenmaa ruoski joukkueen kuntopuolta yhä kovempaan iskuun peliä edeltävissä treeneissä. Odotettavissa olikin tuoreita jalkoja ja lyhyitä vaihtoja. Alkukauden harjoitusten perusteella onkin lähes varmaa, että JälkiHiki -miehistön kevätkunto on kovempi kuin koskaan ennen. Ketjukoostumukset näyttivät paperilla erittäin hyvältä. Sami Niemenmaa on viritellyt Jere Mäkelästä itselleen tutkaparia ja ketjua oli täydentämässä taiturimainen Esa Mäenpää. Myös kolmosvitjalle oli kovat odotukset, kun alati vaarallinen maaliruisku Kimmo Myllynen ilahdutti pukukoppia preesensillään.

Vastustaja Urjalasta oli niin ikään tappio niskassaan ensimmäisestä pelistä. Vieraspelimatkalle olikin naarattu nälkäisen leveä rosteri lauantain myöhäisiltaa varten. Ensimmäinen erä lähti tasaisissa merkeissä liikenteeseen. JäHi pääsi kokeilemaan ylivoimaansa ensimmäisen kerran jo reilun minuutin pelin jälkeen, tulosta kuitenkaan ei syntynyt. Vastahyökkäyksiä oli puolin ja toisin. Valmentaja Niemenmaa vaati joukkueeltaan rauhallisuutta sekä järkeä syöttöihin. Ensimmäisen maalin iski vastustaja ajassa 07:36 tarkalla rannekudilla takaylänurkkaan. USiKin toinen maali syntyi vahvasta maalinedustapelaamisesta, kun puolustus ei ehtinyt luutimaan reboundia pois maalinsuulta. JäHille tarjottiin jälleen ylivoimalla kavennusmahdollisuutta, mutta jälleen kerran tuloksettomasti. Erän lopussa vastustaja karkasi jo 0-3 johtoon hienon syöttökuvion päätteeksi. Vaihtoaitio täyttyi syvistä huokauksista. Millä konstein valmentaja Niemenmaa aikoi kääntää kelkan, aikaahan oli vaikka millä mitalla.

Konstit olivat tutut. Hyvät lähdöt hyökkäykseen, rauhallisuus hyökkäyspäässä ja viimeistely. Simppeliä, mutta toteutus vaatii joukkueelta puhallusta siihen kuuluisaan grillihiileen. Hallinta siirtyikin vahvasti JäHille. Toisen erän alussa lusittiin yhdet jäähyt puolin ja toisin. Niemenmaan kampitusjäähystä kuului jotakin tuhinaa, mutta mies boksiin, jäähy tapettiin ja sillä siisti. Vihdoin ajassa 31:35 joukkueen ykkösnyrkki pääsi kaventamaan. Väkevä vastahyökkäys, jonka päätteeksi voimakkaasta laukauksestaan tunnettu Jere Mäkelä pyssytti kiekon vastustamattomasti alakulmaan. Syöttäreille Niemenmaa sekä Mäenpää. Maalista kuultua: “Tähtäsin kyllä ylänurkkaan”. Tilanteita
riitti myös loppuerässä. Mäkelällä oli toinenkin hyvä paikka, tällä kertaa ranteella, joka valitettavasti kilahti tolppaan. Tällä kertaa tähtäyspiste jäi epäselväksi. Minuutti ennen erän loppua JäHi pääsi jälleen ylivoimalle mutta toista kavennusmaalia ei syntynyt.

Hyvä ilme toisessa erässä näkyi huomattavasti erätauolla. Pelaajat olivat keskittyneitä ja Onni Aalto tarjoili mahtavaa syntikkapoppia. Kaikki merkit viittasivat siihen, että kolmas erä koituisi vastustajan turmioksi. Tästä saatiinkin viitteitä jo minuutin jälkeen, kun ykkösvitja osui toistamiseen. Esa Mäenpää tuikkasi kiekon verkkoon ja Jere Mäkelä kasvatti pistepottiaan syöttärillä. Maalin jälkeen JäHille tarjottiin jälleen ylivoimaa. Viidellä kolmea vastaan, kentällä kuumat miehet. Kiekko liikkui mainiosti, mutta laadukkaat vedot sekä maskimiehet loistivat poissaolollaan. Koko erän ketjut koettivat vuorollaan tasoittaa peliä, mutta vastustajan maalivahdin pelipäivän pasta lienee sisältänyt aimo annoksen keskittymistä. Maalivahti ulos, Niemenmaa jäähylle, maalivahti ulos, kiekko liikkeelle.
2-3. Kiri kuivahti valitettavasti kokoon ja pistepotti matkasi Urjalaan.

Millä taktiikalla kauden ensimmäistä voittoa lähdetään hakemaan ensi lauantaina Kangasalta kun vastaan asettuu AHK? Ainakin ylivoimakuvioiden kanssa on varmasti tehtävä töitä, sillä USiKia vastaan mahdollisuuksia oli useita. Kenestä leivotaan ylivoiman Primus Motor? Kenellä on nälkä? Ennen kaikkea, millä kappaleella kaksikko Jussi Nykänen ja Onni Aalto aikovat sytyttää joukkueen jatkossa?