JäHillä oli murheellisen Hämeenlinnan vierasottelun jälkeen tälle syksylle harvinainen peleistä vapaa viikonloppu, ja peräti kahdet harjoitukset ennen seuraavaa ottelua. Harjoituksista vastasivat valmentaja Sami Niemenmaan ollessa loukkaantuneena sivussa kakkosvalmentaja Riku Backändä ja kapteeni Matti Kinnari. Rikun treeneissä joukkue pelasi paljon pienpelejä ja luisteli, kun taas Matin treeneissä hiottiin ylivoimaa ja laukomista. Lauantain otteluun Nokian Pyry M2:sta vastaan saatiin mukavasti täydet kolme kenttää miehiä, mukana oli myös JäHin viime kausien tehoniekka Matias Jääskeläinen. Matiaksen paluu pelaavaan kokoonpanoon oli ainakin itselleni todella miellyttävä yllätys, JäHissä ei todellakaan ole ylitarjontaa taitavista käsistä ja hyvästä pelisilmästä.

Ottelu alkoi kotijoukkueen kannalta suotuisissa merkeissä, JäHi pääsi nimittäin heti ensimmäisen vaihdon jälkeen ylivoimalle. Ylivoima ei tuottanut vielä maalia, mutta pian sen päättymisen jälkeen Olli Marttinen iski kauden ja JäHi-uransa avausmaalin keskialueelta lähteneellä rannelaukauksella. Syttöpisteet maaliin keräsivät Rudi Harlo ja Matias Jääskeläinen. Veto oli mielestäni ihan napakka, mutta toki harvoin kiekot noin kaukaa maaliin menevät, olisiko ollut vastustajan puolustaja hieman maalivahdin näköesteenä. Pyry M2 ei kuitenkaan maalista lannistunut, vaan tuli reilun minuutin päästä tasoihin. Tilanne lähti Pyryn puolustusalueen rännikiekosta, jonka katkaisemista yrittäessään Rudi Harlo loukkasi jalkansa. Tämän seurauksena vastustaja pääsi kahdella yhtä vastaan -hyökkäykseen ja iski maalin. Rudin vamma osoittautui niin pahaksi ettei mies kyennyt enää jatkamaan peliä. JäHi pääsi tasoituksen jälkeen yrittämään pian uudestaan ylivoimaa, mutta tämäkin päättyi tuloksettomana. Erän lopussa Pyry teki 1-2 -johtomaalin keskialueelta vahvan maskin takaa lähteneellä kudilla, jonka JäHin maalivahti Ville Kivimäki näki liian myöhään. Erätauolle mentiin näin ollen vieraiden 1-2 -johtolukemissa.

Toiseen erään JäHi tuli ryminällä ykkösketjun iskiessä pelin tasoihin jo heti ensimmäisessä vaihdossa. Onni Aalto toi kiekon sisään hyökkäysalueelle miehelle tyypillisellä vahvalla luistelulla ja syötti kiekon keskikaistalle Jussi Nykäselle. Jussi ohjasi kiekon yhdellä kosketuksella Riku Pullille, joka pääsi nokikkain maalivahdin kanssa. Ensimmäisen laukauksen maalivahti vielä torjui, mutta paluukiekon Riku lakaisi verkon perukoille. Muutama minuutti maalin jälkeen JäHille tarjottiin lähes kaksi minuuttia kahden miehen ylivoimaa. Tilanne on yleensä joukkueelle kuin joukkueelle herkullinen, mutta JäHin surullisen ylivoimahistorian muistaen siinä on myös riskinsä. Tällä kertaa Pyry ei alivoimamaalia tehnyt, mutta JäHin ylivoima oli kyllä todella ponnetonta. Mikään kenttä ei tuntunut omaavaan kovin hyvää ideaa mitä kentällä olisi pitänyt tehdä, ja Pyry kesti ylivoiman jopa helponlaisesti. Vaikka lauantaina ylivoima ei toiminut kunnolla, kaikeksi onneksi Onni Aallon rannekuti oli eri maata. Onnin ranne ei ole välttämättä ole Brett Hullin tasoa, mutta toisen erän puolivälin jälkeen se oli ainakin todella terävä. Onni sai keskialueella syötön Jari Viskarilta, ja ampui ranteen pakin jaloista jäätä pitkin rysään. Reilu minuutti tästä, ja Olli Marttinen iski illan toisen osumansa komealla yksilösuorituksella. Mies kiersi Pyryn puolustajan ja nosti kiekon rystyllä etunurkasta sisään. JäHille siis erästä voitto lukemin 3-0, mutta totuuden nimissä on mainittava että vain Ville Kivimäen loistokopit maalinsuulla pitivät Pyryn nollilla. Vierailijoilla oli nimittäin taas totuttuun tyyliin valtava määrä ylivoimahyökkäyksiä ja läpiajoja. Kolmanteen erään siitä huolimatta lähdettiin JäHin 4-2 -johtonumeroissa.

Kolmannen erän alku oli JäHiltä tuloksellisesti tehokas. Ensin Matias Jääskeläinen vapautti Esa Mäenpään läpiajoon täydellisesti ajoitetulla syötöllä. Matias oli jo aiemmin pelissä pelannut Esan tuloksettomaan läpiajoon, mutta tällä kertaa miehen harhautus ja viimeistely olivat vastustamattomia. Hetki tästä, ja Onni Aalto ja Riku Pulli juonivat JäHin kuudennen maalin. Onni heitti nopean vastahyökkäyksen päätteeksi kiekon poikittain maalin eteen, josta Riku ohjasi sen yhdellä kosketuksella sisään. Peli oli JäHille 6-2 ja kaikki näytti juuri sillä hetkellä erittäin hyvältä. Jonkinlainen hyvänolontunne mahdollisesti hiipi myös pelaajiston puseroon, tai sitten Pyry sai nopeista takaiskuista hirveän raivon päälle. Erän loppu nimittäin pelattiin melkein täysin JäHin puolustusalueella. Ville Kivimäki joutui hurjaan kiekkosateeseen, ja joutui lopulta antautumaan hieman ennen erän puoliväliä maskin takaa lähteneelle viivakudille. JäHi sai hetken päästä helpostusta vierasjoukkueen jäähyn muodossa, kun vastustajan pelaaja sai 2+10 minuuttia päähän kohdistuneesta taklauksesta. JäHin ylivoima oli kuitenkin edelleen tehotonta, ja hieman ennen jäähyn päättymistä joukkueelle vihellettiin vieläpä hyökkäyspään jäähy kampituksesta. Kaikeksi onneksi myös Pyryn ylivoima oli tulokseton, ja sekunnit kellosta juoksivat vääjäämättä loppua kohti. Lopussa saatiin vielä hieman jännitystä, kun Pyry kavensi ottelun toiseksi viimeisellä minuutilla lukemat 6-4:ään. Lisämaaleja vieraat eivät enää saaneet, ja kun Onni Aalto viimeisteli viimeisellä minuutilla illan toisen maalinsa Henry Vähä-Ruoholan ja Jussi Nykäsen syötöistä, olivat kotijoukkueen juhlat valmiina alkamaan. JäHille siis makea 7-4 -kotivoitto.

JäHille voitto tuli todella tarpeeseen, syksy on ollut viime vuoden tapaan rankka, kun joukkue on pääosin hävinnyt pelit. Lauantaina voiton avaimina oli Ville Kivimäen nappipelin lisäksi tehokas viimeistely. Vielä jos ylivoimapeliin löytyisi jotain ajatusta, niin lisävoittojen napsimisen todennäköisyys kasvaisi merkittävästi. JäHi yrittää pidentää voittoputkeaan tulevan viikonlopun tuplapeleillä: lauantaina Kaukajärven Sentterin kotiottelussa vastassa on Sables Nokialta, ja sunnuntaina vieraspelissä revanssia hakee Nokian Pyry M2.