Viime lauantaina päättynyt apinan ja selän yhteistyö näkyi pitkin viikkoa hyvänä fiiliksenä JäHin chatissa ja treeneissä. Ennen aloituskiekon tippumista legendaarista Kangasalan Voittoa vastaan, kopissa oli jokseenkin odottava tunnelma. Takin vetoketjuja vedeltiin kiinni, olihan edellisenä viikonloppuna mietitty sitä kuuluisaa ylikävelyn mahdollisuutta. Oli miten oli, kokoonpanossa oli jälleen luisteluvoimaa yhtä miestä vajaan neljän hyökkäyskentän ja kolmen pakkiparin verran. Maalilla koppaavana kassarina Jukka Hylli.

Pelin alussa rikottiin jäähyjen arvoisesti molempien joukkueiden toimesta. Ylivoimia ei kuitenkaan hyödynnetty. JäHi toimitti hankalia kiekkoja kohti vierasjoukkueen maalivahtia pitkin ensimmäistä erää. Ensimmäisen maalin syntyminen oli jopa todennäköistä. Hyvät aluepainostukset palkittiinkin komealla ohjurimaalilla, kun joukkueen pelaajavalmentaja Sami Niemenmaa laittoi uudenkarhean Ribcor mailansa töihin ja ohjasi Olli Marttisen viivakodin ohi hölmistyneen KaVo-kassarin. Toisen syöttöpisteen maaliin sai Esa Mäenpää. Toista maalia ei kauaa tarvinnut odotella, kun jo seuraavalla minuutilla Esa Mäenpää oli pahanteossa Matti Kinnarin kanssa. Vahva nousu alueelle, kiekko liikkui ja maalinedestä löytyi täysin vapaana kliinisellä viimeistelyllä varustettu Harri Saarinen. Saarinen upotti tarkan kudin maalin takanurkkaan ja alun tulos maistui todella makealta. Vastustaja kuitenkin avasi seuraavan sivun pelikirjastaan, kotiläksyt JäHin heikkouksista oli luettu todella tarkkaan. Vastustaja hankki tahallisen jäähyn, jotta JäHin epävarma YV pääsisi töihin. Ja kuten niin monta kertaa aiemminkin, vastustaja karkasi loppuminuuteilla alivoimalla läpiajoon ja kavensi pelin tilanteeseen 2-1.

Erätauolla pohdittiin hyvää erän alkua ja pientä notkahdusta erän lopulla. Kaveri oli päästetty suotta peliin mukaan hyvän alun jälkeen. Heti erän alkuun kotijoukkue sai alivoiman tapettavakseen, josta suoriuduttiin kunnialla. Hyvä draivi jatkui hyökkäyspeliin, jossa tuulennopea Matias Jääskeläinen sai vahvalla karvauspelillään jallitettua KaVon pakin irti kiekosta ja jakoi kiekon upeasti maalin eteen nousseelle Jani Heinoselle, joka ujutti kiekon rysään ja tilanteeksi 3-1. Jääskeläinen ei ole alkukaudella kovin moneen peliin ehtinyt, mutta se ei näy miestä haittaavan. Hidastumisen merkkejä ei siis ole näkyvissä. Maalin jälkeen työnteko loppui täysin. Vastustaja kiitti tilaisuuksista ja painoi kahteen minuuttiin kaksi maalia ja pelin tasoihin. Vielä yksi jäähy kotijoukkueelle kruunasi momentum swingin ja KaVon siirtyminen johtoasemaan oli tosiasia. Kuittaus tasoihin oli kuitenkin nopea. Vastustamaton karvauspeli jälleen Jääskeläiseltä, joka siirsi kiekon kapteeni Riku Backändalle. Riku noudatti samaa kaavaa kuin Jääskeläinen edellisessä maalissa ja löysi isokokoisen Heinosen jälleen maalilta. Kulma oli eri, mutta upea viimeistely Heinoselta jäitä pitkin alakulmaan. Tilanteen jälkeen kotijoukkueelle vihellettiin ansaittu jäähy, joka ehtikin vielä kostautua erän loppupuolella, kun vastustaja laukoi kiekon ylivoimalla verkkoon. Erätauolle siis vierasjoukkueen 4-5 johtotilanteessa.

Kolmanteen erään lähdettiin siis jälleen takaa-ajotilanteesta. Edellisessä pelissä upea nousu toi voiton ja se olisi varmasti KaVoakin vastaan mahdollista. Erästä tuli kuitenkin mielenkiintoinen, sillä rangaistuksia alkoi satamaan lähes jokaisesta vääntötilanteesta. Rikkonainen erän alku tuntui syövän kellosta aikaa kovaa tahtia. Erän parhaan tasoituspaikan sai syötöillä kunnostautunut Jääskeläinen, kun Henry Vähä-Ruohola vapautti tuon entisen 36 pisteen miehen läpiajoon, valitettavasti vierasjoukkueen kassari veti pidemmän korren ja säilytti näin joukkueensa johtoaseman. Viisi minuuttia ennen loppua vastustaja kaunisteli lukemia neljään kuuteen, jälleen siirretyn rangaistuksen aikana. JäHi sai luotua vielä hyviäkin tilanteita, mutta kiekko tuntui polttavan lavassa ratkaisun hetkillä. Vielä muutaman jäähyn jälkeen KaVo rokotti tilanteeksi jo 4-7. Viimeisellä minuutilla siunaantui JäHillekin YV-aikaa, jonka päätteeksi pistetoiveita ylläpiti Esa Mäenpää Niemenmaan sekä Kimmo Myllysen esityöstä. Hylli vedettiin maalilta vielä toivonkipinän savuttaessa, mutta siitä kostui ainoastaan vierasjoukkue heidän laittaessaan kiekon tyhjään reppuun ja loppulukemiksi 5-8.

Viikon kuluttua koittaa kauden ensimmäinen bussiretki Mänttään, jossa vastaan asettuu kysymysmerkkejä herättävä KiePo. Kuinka pelissä käy, kuka latoo hattutempun ja ennen kaikkea, onko sauna lämmin? Se selvinnee seuraavassa jaksossa.