JäHillä voitokas kotiavaus

Pelipäivän aamuna JäHin kokoonpano näytti siltä että hyökkääjiä olisi yksi vajaa täydestä neljästä ketjusta, mikä tarkoitti sitä että joukkueen kovakuntoisin sentteri Artturi Koskela tulisi pelaamaan joka toista vaihtoa kahden ketjun sentterinä. Kuten varmasti urheilun seuraajina tiedätte, niin urheilussa kuten viihdebusineksessä yleensäkin tilanteet elävät aivan viime hetkille asti, niin nytkin. JäHin profiilipuolustaja Henri Ahokas onnistui kotiaskareissaan telomaan kätensä niin ettei pystynyt pelaamaan, mikä tarkoitti sitä että Petri Niemi siirrettäisiin puolustukseen ja hyökkääjiä olisikin yksi yli kolme ketjua. JäHin valmennusjohto teki tilanteessa sen minkä osaa parhaiten, eli kovan päätöksen: kolmosketjussa tulisi olemaan neljä hyökkääjää vuorottelemassa, ja yksi heistä olisi Artturi Koskela. Näin ollen Artturin aamulla saama tieto 30 minuutin peliajasta vaihtuikin ennen peliä huomattavasti pienempiin minuutteihin. Mutta Artturi kokeneena joukkuepelaajana kyllä tietää että tämä on homman nimi viihdebusineksessä eikä asiaa auta sen suuremmin harmitella.

 

Henrin haavoittunut käsi
Henri onnistui telomaan kätensä ennen matsia

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, mutta ensimmäisenä tulostaululle pääsi vierasjoukkue iskemällä ylivoimaosuman hieman ennen avauserän puoliväliä. JäHi onnistui tasoituksessa kun Matti Kinnari ja Onni Aalto pelasivat nopeilla siirroilla Kimmo Myllysen nokikkain maalivahdin kanssa. Kimmo ei välttämättä ole suuren yleisön keskuudessa tunnettu pehmeistä käsistään, mutta tällä kertaa harhautus oli erittäin laadukas ja vastustajan maalivahti voimaton, kuten niin usein JäHiä vastaan.

JäHi oli ottanut avauserässä neljä kahden minuutin rangaistusta, ja erätauolla valmentaja Ville Kuusinen painottikin ettei moinen voi jatkua. Toisessa erässä jäähyjä tuli edelleen neljä kappaletta, mutta jokaisen niistä otti vierasjoukkue. JäHi onnistui erässä maalinteossa kolmesti, joista kuitenkin vain yksi ylivoimalla. Kotijoukkueella oli varaa tuhlata jopa minuutin kahden miehen ylivoima. Erän jokaisesta maalista vastasi JäHin nimekäs ykkösketju, kun valmentaja Kuusinen teki kaksi maalia ja Matias Jääskeläinen yhden. Enemmänkin oli tarjolla, kun ykkösketjun kolmannella lenkillä, Juho Pohjoismäellä, oli useita laatupaikkoja. Tietojeni mukaan Juhon jo ennestään laadukkaaseen rannekutiin on kesän aikana tehty Sami Järvensivun opissa pieniä viilauksia, jotka eivät kuitenkaan vielä toisessa erässä näkyneet tulostaululla. Juho toki oppi-isänsä Samin tavoin ei ole pelkästään maaliruisku, vaan pystyy myös tarjoamaan pelikavereilleen maalipaikkoja, mistä osaltaan kertoo miehen toisessa erässä antamat kaksi maalisyöttöä.

Kolmanteen erään mentiin siis JäHin turvallisen tuntuisessa kolmen maalin johdossa. Tässä vaiheessa moni lukija varmaan myhäilee partaansa edellistä lausetta miettiessään, koska varmasti moni JäHin otteita seurannut tietää ettei ole olemassa turvallista johtoa JäHistä puhuttaessa, ja tämä nähtiin taas lauantaina käytännössä. Vierasjoukkue teki nopean kavennusmaalin aivan erän alkuun komealla rannekudilla, ja toinen osuma seurasi pian perässä. Ilmeet JäHin vaihtoaitiossa alkoivat olla kireitä ja monessa takaraivossa varmasti kolkutti tuttu lause: "Joko taas?". Kahdessa ensimmäisessä erässä useita paikkoja tuhlannut Juho Pohjoismäki oli kuitenkin eri mieltä ja naputti erässä kaksi maalia. Varsinkin jälkimmäinen olisi varmasti lämmittänyt Sami Järvensivun sydäntä, jos mies olisi sen nähnyt: kiekonriisto keskialueella, kolme räjähtävää ensimmäistä potkua vastustajan pakin ohi, ja tulinen rannelaukaus takaylänurkkaan. Lauantaina nähtyjen komeiden suoritusten joukossa mielestäni tuo Juhon yksilösuoritus nousi ykköseksi. Uplakers 2 sai viimeisellä minuutilla kovan paineen JäHin alueelle pelatessaan ilman maalivahtia, mutta lisämaaleja ei erinomaisista paikoista huolimatta syntynyt, joten JäHi nappasi helpottavan 6-4 -voiton.

Voitosta huolimatta JäHin esitys jätti toivomisen varaa, heikot suoritukset keskialueella ja omassa päässä tarjosivat Uplakers 2:lle riittävät paikat pelin voittamiseen, mutta JäHin luottovahti Ville Kivimäki oli tälläkin kertaa riittävän monen laukauksen tiellä jotta voitto irtosi. Jääkiekossa kuitenkin pelataan vain voitosta ja se lauantaina saatiin, joten ehkä ei kannata olla liian kriittinen JäHin peliesitystä kohtaan. Kausi on nuori ja vain tulevaisuuteen näkevä Oraakkeli voisi tässä vaiheessa sanoa mihin suuntaan JäHin peliesitykset tulevat kauden mittaan kehittymään. En ole Oraakkeli, mutta olen aistivinani positiivisia värähtelyjä joukkueen sisällä, joten katson luottavaisesti tulevaisuuteen.

JäHin pelit jatkuvat viikon päästä kahdella ottelulla. Lauantaina vieraspelissä vastassa on Tommi Vastamäen tähdittämä AHK, ja sunnuntaina kotiottelussa vastaan luistelee Ikurin Vire.

AHKn tähti Tommi Vastamäki
AHK yrittää pysäyttää JäHin Tommi Vastamäen johdolla