Jähin viikonlopun maalijuhlat

Jähi pelasi viikonloppuna kaksi ottelua. Lauantaina kotiottelussa Parkano kaatui lukemin 13-7, ja sunnuntaina Hämeenkyrössä Hokkarit II lukemin 2-13. Voitoilla Jähi on sarjakärjessä ennen ensi viikonlopun päätöskierrosta.

Jähi oli viikonloppuna hieman oudossa tilanteessa, kun sarjataulukon tutkailulla vaikutti siltä että joukkue lähtisi viikonlopun molempiin peleihin hienoisena etukäteissuosikkina. Valmentaja Sami Niemenmaan sanoin tässä olisi nimenomaan se haaste: kuinka Jähiläinen osaa käsitellä uudenlaisen painetilanteen, jossa mikä tahansa muu kuin täysi pistepotti olisi pettymys? Kaiken lisäksi vielä joukkueen alkukauden pistelinko, Juho Pohjoismäki, oli poissa kokoonpanosta molemmissa peleissä.

Lauantain matsiin oli saatu haalittua kasaan yhtä miestä vaille neljä hyökkäysketjua ja kolme pakkiparia. Torjuntavastuun ottelussa kantoi Jussi Seppänen. Vastustaja PK-83:lla Parkanosta oli vain kaksi ketjua pelaajia mukana, minkä ainakin etukäteen pystyi laskemaan kotijoukkueen kannalta positiiviseksi asiaksi. Vajaalukuiselta vastustajalta oli tarkoitus luistella jalat alta. Tarkoituksen ja todellisuuden välinen kuilu oli kuitenkin jäällä taas kerran merkittävä: Jähi lähti vastustajan kävelyyn mukaan ja pelin vauhti oli todella verkkainen. Ottelusta onnistuttiin kairaamaan kuitenkin pienien hankaluuksien jälkeen kohtuu selvä 13-7 -voitto. Rookiehankinta Jarno Laitinen takoi pelissä hurjat tehot, viisi maalia ja kolme syöttöä. Kun tähän laskee yhteen Parkanossa pelatun vieraspelin kolme syöttöä, voi todeta Jarnon pistekeskiarvon Parkanoa vastaan olevan voittoisalla viiden ja puolen pisteen tasolla. Jarnon kohdalla voinee puhua jo jonkin näköisestä täsmähankinnasta, koska muissa pelaamissaan otteluissa mies on ollut kiikaritehoilla.

Lauantain pelin erikoisuutena nähtiin Tuomas Pärssisen lämärimaali. Maalin syntyessä kentällä taisi olla 14 yllättynyttä henkilöä, joista ainakin kuusi positiivisesti sellaista. Tuomaksen lämärimaalit ovat lähes yhtä harvinaisia kuin Jussi Nykäsen taklaukset, tai Mikko Tuomolan jäähyttömät ottelut. Tuomas tuli tilanteeseen kissamaisen pehmeällä liikkeellä, mutta itse laukaus oli räjähtävä. Tuomaksella ei ole mikään ihan hirveä vipuvarsi, mutta nuorena tehdyt metsätyöt ovat hioneet lihaksistosta jäntevän ja näin ollen voimantuotto on kohdallaan. Vastustajan maalivahti ei voinut muuta kuin ihailla kiekon syöksyessä vastustamattomasti verkon perukoille. Tilanteessa jäi harmittamaan ainoastaan se, ettei siitä jäänyt jälkipolville muita todisteita kuin paikallaolleiden lausunnot ja nimet pöytäkirjassa.

Voittoisan lauantaipelin jälkeen Jähi matkusti sunnuntaiksi Hämeenkyröön ottamaan mittaa Hokkareiden kakkosjoukkueesta. Ottelu alkoi jo puoli kahdelta, joten palautumisaikaa oli tarjolla vain niukalti. Jähiläisten kohdallahan tämä ei ollut mikään ongelma. Fysiikkavalmentaja Timo Komun johdolla Jähiläisten suorituskyky hakee vertaistaan Pirkanmaalla. Tästä huolimatta tai juuri sen takia lauantain kokoonpanosta oli pudonnut useita kavereita pois. Tilalle toki saatiin laatua, kun muiden muassa maineikas Tuomas Männistö ja rookie Harri Saarinen liittyivät joukkueen vahvuuteen. Maalin suulle Jähi heitti aina varman Ville Kivimäen.

Ensimmäinen erä Hämeenkyrössä oli vielä kohtuu tasainen, mutta toisessa erässä Jähi pisti pystyyn aikamoisen sirkuksen takoen alle kymmeneen minuuttiin kahdeksan maalia. Hokkareilta taisi hiipua paras into tähän tehohetkeen, ja loppupeli pelailtiin alta pois ilman sen suurempia kummallisuuksia. Tahtipuikkoa maalinteossa heilutti tuttu mies, Timo Komu. Timo teki viisi maalia ja kaksi syöttöä päälle, jääden näin ollen Jarno Laitisen lauantain suorituksesta vain yhden pisteen huonommaksi. Timolle melko tavanomaiset tehot, mutta erinomainen suoritus joka tapauksessa. Viikonloppuna myös moni muu Jähiläinen takoi hirveät tehot, mutta ykkösenä oli kuitenkin selvällä marginaalilla Matias Jääskeläinen. Teholukemat 2+9 kertovat myös Matiaksen kohdalla onnistuneesta viikonlopusta. Matiaksen ja Jarnon rinnalla myös kaikki muut rookiet pelasivat erittäin hyvin, joten on pakko antaa tunnustusta Jähin skouttausosastolle. AHK:hon myydyistä profiilipakeista, Valtteri Sirénistä ja Tommi Vastamäestä, saadut huomattavat rahat on ainakin toistaiseksi nähdyn perusteella sijoitettu viisaasti.

Voitoilla Jähi on siis sarjakärjessä ennen lauantaina pelattavaa viimeistä alkusarjaottelua. Vastaan luistelee tähän mennessä Jähille vielä voittamaton AHK.