Merkkipaaluja ja Järvensivun kädet

Jälkihiki-Hockey sai vuoden 2014 viimeiseen otteluunsa vieraita Hämeenkyröstä, kun vastaan luisteli Hokkarit. Ottelussa positiivista Jähiläisittäin oli muutama merkkipaalu, Sami Järvensivun maagiset kädet ja äärimmäisen kova ja sitkeä taistelu. Tuloksena silti kuitenkin Hokkarien voitto loppunumeroin 4-6.

Lähtökohdat otteluun olivat paremmat kuin viikon takaisessa vieraspelissä, koska nyt oli saatu kasaan tähän mennessä kauden ennätysosanotto: yhtä miestä vajaa neljä hyökkäysketjua ja kolme pakkiparia. Tällä kertaa tuloksenteon esteenä ei ainakaan ennakkoon pitäisi olla väsymys. Jähi oli onnistunut vieraspelissä kaksi ensimmäistä erää melko hyvin keskialueen ja oman pään pelissä, tarkoituksena oli jatkaa samaa rataa, tällä kertaa toivottavasti paremmalla lopputuloksella.

Ensimmäisessä erässä mentiin edellisen ottelun tapaan erittäin vahvalla Hokkarien hallinnalla. Tällä kertaa erona oli se, että Jähi ei päässyt iskemään edes vastaiskuilla. Vaikutti melkein siltä, että Hokkarit oli tehnyt edellisen pelin perusteella säätöjä omaan peliinsä, eikä hyökännyt enää niin innokkaasti. Jähin vahva luottovahti Ville Kivimäki piti numerot loistavilla torjunnoillaan pitkään 0-0:ssa, mutta joutui erän lopussa antautumaan kertaalleen, kun liukas Hokkarihyökkääjä pääsi kiertämään Jähipuolustuksen ja nosti kiekon etuylänurkkaan. Hokkarien mukana matkustanut runsaslukuinen vierasyleisö räjähti maalin kunniaksi kunnon mekkalaan. Erätauolle mentiin siis Hokkarien 0-1 -johdossa.

Toisessa erässä näytti jo siltä että Hokkarit karkaa lopullisesti, kun vierasjoukkue iski ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin kaksi maalia. Tämän jälkeen kuitenkin Jähille tarjottiin 5-3 -ylivoimaa, jonka aikana Juuso Lahtinen teki kotijoukkueen avausmaalin hirveällä lyöntilaukauksella suoraan ylänurkkaan. Tilanteessa Hokkarien maalivahdin eteen oli saatu mukavasti näköestettä, mutta en tiedä olisiko kaveri saanut kiekkoa kiinni muutoinkaan. Maailmanluokan laukaus, terävä ja tarkka. Syöttöpisteet maaliin merkattiin Jari Viskarille ja Tuomas Männistölle. Maali antoi uutta uskoa, ja erän loppuun syntyi vielä 2-3 -kavennusmaali Tuomas Männistön toimesta. Juho Pohjoismäki ja Sami Niemenmaa pelasivat kiekon Tuomakselle joka pääsi kiertämään maalin eteen ja läväytti terävän rannelaukauksen ohi Hokkarien maalivahdin. Komea maali komealle miehelle. Maali oli Tuomakselle Jähi-uran 100. Ennen Tuomasta moiseen maalimäärään on Jähissä kyennyt vain kaksi miestä, Topi Westerholm ja Petri Väisänen. Erätauolle mentiin siis jännittävissä 2-3 -numeroissa, pitkälti Jähin maalivahdin Ville Kivimäen erinomaisten torjuntojen ansiosta. Ville nollasi muutaman varman maalipaikan, mm. Hokkarien kahdella nollaa vastaan -hyökkäyksen.

Jähin toiveet olivat ennen päätöserää korkealla, ja ne paranivat vielä entisestään kun joukkueelle tarjottiin erän alkuun ylivoimaa. Valitettavasti kuitenkin Hokkarit iski maalin alivoimalla, kun taitava hokkarihyökkääjä hassutti Jähin pakin yksi vastaan yksi -tilanteessa ja pisti kiekon varmasti ylähyllylle. Hieman ennen erän puoliväliä Jähiläisten selkärangasta alkoi jo kuulua pahaenteistä raksahtelua, kun Hokkarit teki viidennen maalinsa. Jähi otti useita jäähyjä ja näytti siltä ettei minkäänlaista kiriä saada enää aikaiseksi. Kunnes sitten esiin astui Jähin numero kahdeksan ja koettiin maagisia hetkiä. Jähi heitti alivoimalle hyökkäykseen kaksikon Sami Järvensivu ja Joose Kreutzer. Kaksikko katkaisi ylivoimapyörityksen ja lähti vastahyökkäykseen. Hyökkäys oli hitaanoloinen ja näytti jo kuivuvan kasaan, mutta Sami Järvensivu oli toista mieltä: positiivinen peliasento, katse ylhäällä, vähän vettä korvasta ja terävä syöttö takatolpalle josta Joose Kreutzer pääsi siirtämään kiekon tyhjään maaliin. Jälleen kerran Sami Järvensivun kädet nousivat kohti kattoa, Hokkarien ylivoimaviisikon päät painuivat ja massiivinen vierasyleisö seurasi hiirenhiljaa Jähin juhlintaa. Vieressäni istuneen kaikennähneen Juho Pohjoismäen kasvoillakiin oli tyrmistynyt ilme. Juho tuntee Samin hyvin, mutta tuo syöttö ilmeisesti pääsi yllättämään hänetkin. Maali oli Joosen Jähi-uran 100. tehopiste.

Jähi oli taas kahden maalin päässä, ja pelikellossa oli aikaa vielä viisi ja puoli minuuttia. Jähin kiri näytti kuitenkin katkeavan, kun Topi Westerholm tuomittiin neljä ja puoli minuuttia ennen loppua jäähylle. Hokkarit otti kuitenkin tasoittavan jäähyn ja peliä jatkettiin neljällä neljää vastaan. Jähi otti maalivahdin pois Topin päästyä jäähyltä, ja pyöritti kuudella neljää vastaan ylivoimaa. Topi Westerholm pääsikin lakaisemaan kiekon rystyltä sisään ajassa 58.34. Jähi oli enää maalin päässä ja aikaakin oli. Aloituksen jälkeen Jähin saatua kiekon Ville Kivimäki otettiin taas pois maalilta ja päästiin yrittämään tasoitusta kuudella miehellä. Kiekkoa ei kuitenkaan saatu maaliin, vaan Hokkarit onnistui tekemään tyhjiin 4-6 -loppunumerot.

Jälleen kerran Jähiltä kova taistelu ja Ville Kivimäeltä maaginen peli. Hokkarit oli kuitenkin liian vahva tälläkin kertaa. Omasta mielestäni Hokkarit pelasi paremmin mitä viikon takaisessa kotiottelussaan. Tässä pelissä Jähillä ei ollut yhtä paljon maalipaikkoja Hokkarien puolustaessa huolellisemmin. Yksilötaidossa Jähi oli tässäkin pelissä jäljessä, eikä edes kovalla taistelulla tätä eroa saatu kurottua umpeen. Silti mielestäni Jähiltä miehekäs esitys jota ei tarvitse hävetä.

Jähi toivottaa kaikille rauhallista joulua ja menestystä vuodelle 2015. Jähin peli alkavat tammikuussa heti härkäviikonlopulla. Joulutauolla joukkue ei harjoittele, vaan keskittyy lähinnä akkujen lataukseen ja proteiinien tankkaukseen. Voin kuitenkin luvata että joukkue on valmis kun kiekko tammikuussa taas putoaa jäähän.
 
- Juse #10