JäHi oli ottanut AHKsta edellisessä, lokakuussa pelatussa ottelussa, maukkaan 3-6 -vierasvoiton, joten sunnuntainakin toiveet hyvästä tuloksesta olivat ennen ottelua vielä joukkueen keskuudessa vahvoja. Alla oli vieläpä voitto-ottelu Ylöjärven Uplakers IIsta, joten lähtökohdat peliin olivat kaiken kaikkiaan positiiviset. Jalkeille oli saatu yhtä miestä vaille neljä ketjua, Artturi Koskelan pelatessa sekä kakkos- että nelosketjun sentterinä. JäHin monivuotisen ykkösvahdin Ville Kivimäen kausi päättyi valitettavaan tapaturmaan, joten maalinsuulle luisteli edellisen ottelun tapaan aina luotettava Jussi Seppänen.

Veljekset kuin Ilvekset
Oliveria ja Artoa hymyilytti vielä ennen ottelua

Jos ottelun voittajasta voitiin hyvillä mielin spekuloida vielä ennen pelin alkua, niin AHK käytännössä lopetti nämä puheet jo alkuminuuteilla. JäHi onnistui ensimmäisessä vaihdossa vielä estämään AHKn maalinteon, mutta neljässä seuraavassa kiekkoa kaivettiin Jussi Seppäsen selän takaa. Ajassa 3.07 peli oli 0-4 vierasjoukkueelle, ja JäHin valmentaja Ville Kuusinen oli pakotettu ottamaan aikalisän. Aikalisällä oli ainakin se vaikutus, että AHKn maaleilla mässäily päättyi. Pelin painopiste oli kuitenkin edelleen JäHin päädyssä, ja joukkue pääsi lähinnä satunnaisiin vastaiskuihin. Yhden sellaisen vastaiskun JäHi hukkasi, kun Kimmo Myllysen terävä rannekuti puolittaisen läpisyöksyn jälkeen sujahti ohi maalin, mutta seuraavasta kotijoukkue teki avausosumansa. Nelosketju käänsi pelin nopeasti AHKn kiekonmenetyksen jälkeen kohti hyökkäyspäätyä. Kiekko kulki Ville Välimäeltä Artturi Koskelalle, joka näki erinomaisesti takamiehen paikalle hyökkäystä tukemaan nousseen Henry Vähä-Ruoholan. Henry asetteli kiekkoa hetken ja napautti sen sitten vastustamattomalla rannekudilla AHKn maalin kattoon. Uskoisin että jopa JäHin virallinen Mr Ylähylly, Sami Järvensivu, olisi tuon kudin nähdessään nostanut peukalonsa pystyyn hyväksynnän merkiksi. Ilo kavennuksesta jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi, kun AHK kuittasi pelin 1-5:een seuraavassa vaihdossa. Tämän jälkeen JäHin Heikki Vaajasaari lähetettiin istunnolle kampituksesta. AHKn ylivoima oli vaarallista, mutta maalia joukkue ei saanut aikaiseksi. 1-6 -osuma tuli kuitenkin heti välittömästi jäähyn päättymisen jälkeen. Erän loppuun JäHin pirteä nelosketju iski toisenkin osuman, kun Petri Niemi pysäytti AHKn pelinrakentelun siniviivan tuntumassa ja lähetti Artturi Koskelan laidalta irti. Artturi malttoi mielensä ja pelasi maalin kulmalla vielä kiekon takatolpalle hiljaa hiipineelle Matti Kinnarille, joka pääsi latomaan kiekon käytännössä tyhjään maaliin. Erätauolle mentiin näin ollen lukemissa 2-6.

Tuleva maalintekijä
Henry noin 40 minuuttia ennen maalinsa syntymistä

Jos ensimmäisestä erästä hakee jotain positiivista, niin erän viimeiset 17 minuuttia menivät maalien perusteella tasan 2-2. Toiseen erään JäHi ei voinut muuta kuin lähteä parantamaan pelaamistaan, mutta jälleen erän alku oli todella vaikea. Oliver Schärerin ensimmäisessä erässä ottama jäähy jatkui toisen erän alussa ja AHK rankaisi välittömästi. JäHi otti tämän jälkeen kaksi lisäjäähyä, joista AHK rankaisi molemmista. AHK olikin sunnuntaina ylivoimalla todella tehokas: seitsemän ylivoimaa tuotti viisi maalia, yhden maalin syntyessä siirretyn rangaistuksen aikana. AHK naputti vielä kaksi maalia lisää, kunnes JäHi sai hieman lohtua ylivoimamaalin muodossa. Se olikin komeaa katseltavaa: kiekko pelattiin hyökkäysalueelle Matias Jääskeläiselle, joka esitteli patenttikikkansa, eli käytti vastustajalta puikot ja levitti pelin kauniisti toiseen laitaan Riku Backändalle, joka jatkoi kiekon Juho Pohjoismäelle takamiehen paikalle. Tämän tilanteen Juho vielä hukkasi, mutta lopulta kiekon löi maalin edestä sisään tilanteen käynnistänyt Matias Jääskeläinen. Ei erää ilman maalia, mutta kaiken kaikkiaan toisen erän jälkeen tulostaulu näytti JäHi-fanin silmin murheelliselta: 3-11. JäHille on joukkueen olemassaolon aikana hakattu kympit tauluun useampaan kertaan, mutta uskoakseni aika harvoin kahden erän aikana.

Kolmannen erän alkuun JäHi tuli tuloksellisesti terävästi. Ensin Matias Jääskeläinen pelasi Juho Pohjoismäen läpi nerokkaalla kohosyötöllä. Juho yritti läpiajossa epäortodoksista spinorama-harhautusta, jonka toteutus kuitenkin jätti toivomisen varaa ja maali jäi syntymättä. Pian tämän jälkeen maali kuitenkin syntyi, kun Ville Kuusinen kesytti Henri Ahokkaan korkean lättysyötön ilmasta itselleen ja huijasi näyttävästi AHKn maalivahdin. Heti seuraavassa vaihdossa syntyi toinen kavennusmaali, kun nelosketjun Ville Välimäki nosti kiekon maalin edestä ylänurkkaan Artturi Koskelan syötöstä. Aikaa pelikellossa oli tässä vaiheessa vielä lähes 17 minuuttia, joten joku todellisuudentajunsa menettänyt JäHi-fani saattoi vielä elätellä toiveita kaikkien aikojen noususta. Lisämaaleja ei kuitenkin enää syntynyt AHKn päätyyn. Vierasjoukkue sen sijaan löi kiekon pömpeliin vielä neljä kertaa, joista kaksi syntyi ylivoimalla. Lopussa Oliver Schärer otti vielä pistevoiton nyrkkitappelussa, mutta sitä ei jääkiekon virallisten sääntöjen mukaan lasketa tulokseen mukaan. Loppunumerot näin ollen vierailijoille murskaavat 5-15. Jussi Seppänen ehti pelin aikana kiekon eteen 57 kertaa, joista muutama oli täysin käsittämätön ryöstö. Näin ollen rehellisyyden nimissä voi sanoa, vaikka se kurjalta kuulostaakin, että numerot jopa imartelivat kotijoukkuetta. JäHi on olemassaolonsa aikana onnistunut kukistamaan AHKn kaksi kertaa, ja kerran on pelattu tasan. En ole voitto-otteluita nähnyt, mutta sunnuntaina peliä katsellessa jopa minun oli vaikea kuvitella universumia jossa JäHi olisi ottelun pystynyt voittamaan, niin ylivoimainen AHK oli jäällä nähdyissä pelitapahtumissa.

Jos ottelusta hakee jotain positiivista, niin Artturi Koskelan nelosketju, laidoilla Ville Välimäki ja Petri Niemi, esiintyi pirteästi. Juttelin Petrin kanssa pelin jälkeen ja hänen laskujensa mukaan tasakentällisin nelosketju voitti oman pelinsä 3-1. Jussi Seppänen maalilla oli myös mies paikallaan, mutta kaiken kaikkiaan peli oli JäHiltä melko heikko ja hengetön esitys. Onneksi seuraava tilaisuus kiillottaa kilpeä tarjotaan jo tulevana lauantaina, kun Haka 3:een saapuu vieraaksi Parkanon PK-83.