Voitokkaan Fortuna-ottelun jälkeen JäHi hävisi selvin luvuin vierasottelut sekä HCPJ:lle että Hokkareille. Tappioissa ei sinänsä ollut mitään kovin yllättävää, ennakkoon oli tiedossa että pisteet kyseisiä joukkueita vastaan ovat tiukassa, mutta eihän selkäsauna koskaan kivalta tunnu, vaikka se olisi ansaittukin. Lauantaina JäHi matkusti kolmanteen peräkkäiseen vierasotteluunsa, kun Hämeenlinnan Liiga-areenalla vastaan asettui HPK Icedogs. JäHin edellisestä voitosta Icedogsia vastaan taitaa olla jo melkoisesti aikaa, ja tänäkin vuonna isäntäjoukkue on pelannut erinomaisesti, ennen lauantaina joukkue oli kärsinyt vasta yhden tappion. Vaikeista lähtökohdista huolimatta JäHi lähti toki lauantainakin taistoon pisteet mielessään. Valmentaja Ville Talasoja oli saanut raavittua kasaan tasan kolme kenttää pelaajia. Maalinsuulle luisteli Jukka Hylli.

Ensimmäisessä erässä ei pahemmin tilastomerkinnöillä mässäilty, kun ainoa sellainen oli kotijoukkueen ottama jäähy. Pelin painopiste oli lievähkösti JäHin päädyssä, mutta joukkueella oli myös omat tilaisuutensa hyökkäyspäässä. Molemmissa päissä maalivahdit olivat kuitenkin hyvässä vireessä, eikä kumpikaan joukkue tosiaan maalinteossa onnistunut. Maaliton ja kohtuu tasavahva erä kovaa kotijoukkuetta vastaan vahvisti JäHin uskoa siihen, että pisteiden ottaminen olisi lauantaina Hämeenlinnassa mahdollista.

Toinen erä oli, kuten monista aiemminkin, Jähille erittäin vaikea. Laskiko JäHin pelin taso vai oliko Icedogs päättänyt näyttää kaapin paikan, sitä on vaikea sanoa, mutta toinen erä pelattiin pääosin JäHin puolustusalueella. JäHin maalilla Jukka Hylli otti erässä hurjat 27 torjuntaa. HPK aloitti maalinteon toisen erän neljännellä minuutilla iskemällä maalin vahvan pyörityksen päätteeksi. Tämän jälkeen tuomaristo näki JäHin syyllistyneen väärään vaihtoon, joten Icedogs pääsi kokeilemaan ylivoimaansa ensimmäistä kertaa. Ylivoima pyöri hyvin, mutta maalia ei syntynyt. JäHi sen sijaan iski tasoituksen nopeasta vastaiskusta heti jäähyn päättymisen jälkeen, kun Aleksi Kinnunen iski kiekon maaliin Jere Vilmin ja Ville Talasojan toimiessa syöttäjinä. Icedogsin vastaus JäHin tasoitukseen oli välitön: joukkue iski kaksi maalia minuutin sisään, ja hetkessä JäHi oli taas 1-3 -takaa-ajoasemissa. Reilu minuutti 3-1 -maalin jälkeen JäHi joutui jälleen alivoimalle, mutta tälläkin kertaa Icedogsin ylivoima onnistuttiin nollaamaan. Icedogs iski kuitenkin erän toisella puoliskolla vielä kaksi maalia lisää, ja otti siis selvän 5-1 -erävoiton. JäHin erän maalipaikat olivat Aleksin tekemän maalin lisäksi harvassa, mutta eräässä sellaisessa Petri Nykänen onnistui pujottelemaan vetopaikkaan b-pisteiden väliin, mutta Icedogsin maalivahti onnistui torjumaan Petrin tunnetusti tehokkaan rannelaukauksen. Icedogsin pelaaja otti toisen erän päättyessä jäähyn korkeasta mailasta, joten JäHi pääsi aloittamaan kolmannen erän ylivoimalla.

Kolmannen erän alun ylivoimalla maalia ei syntynyt, ja erän lopulla JäHi joutui toistuvasti alivoimalle. Ensimmäisellä sellaisella tosin JäHi iski harvinaisen alivoimaosuman, kun Aleksi Kinnunen onnistui katkaisemaan Icedogsin maalivahdin avauksen maalin lähietäisyydellä ja siirtämään kiekon maaliin. Tämän jälkeen JäHin rosteri kaventui yhdellä hyökkääjällä, kun Jouni Anttilalle tuomittiin 2+10 minuuttia laitataklauksesta. JäHi kesti tämänkin alivoiman, ja pääsi sen jälkeen vuorostaan kokeilemaan ylivoimaa. Tällä kertaa ylivoima toimikin mainiosti, kun Jere Vilmi pääsi nostamaan kiekon lähietäisyydeltä maaliin Aleksi Kinnusen ja Arto Mannisen syötöistä. Peli olikin yhtäkkiä kaventunut jo 5-3:een, ja aikaakin oli vielä jäljellä neljä ja puoli minuuttia. Icedogs valitettavasti kuitenkin rokotti heti seuraavassa vaihdossa, ja kun seuraavan hyökkäyksen jälkeisestä nahinasta JäHille löydettiin kaksi yhtaikaista rangaistusta kotijoukkueen selvitessä ilman rangaistuksia, alkoi jo paatuneimmankin JäHi-optimistin mielessä homma olemaan taputtelua vaille valmis. Icedogs iski seuranneella 5-3 -ylivoimalle maalin ja käytännössä ratkaisi pelin. Viimeisellä minuutilla molemmat joukkueet maalasivat vielä kertaalleen, JäHin maalin iski Olli Marttinen komealla rannekudilla hyökkäyssinisen tienoilta, syöttöpisteen osumaan tarjoili Ville Talasoja. Näin ollen pisteet jäivät Hämeenlinnaan lukemin 8-4.

Murheellinen toinen erä oli JäHin kompastuskivi lauantaina, mutta toki torjuntalukemat 33-63 kertovat kumpi joukkueista ottelua hallitsi. Ilman Jukka Hyllin loistopeliä numerot olisivat olleet Jähin kannalta katsottuna huomattavasti murheellisemmat.

JäHi pelaa tulevana lauantaina pitkästä aikaa kotipelin, kun vierailijaksi saapuu VaPS Hockey.