Hokkarit II masensi Jähin

Jähi matkusti kolmen ketjun voimin lauantaina Hämeenkyröön, jossa vastaan asettui Hokkarit II. Johtoasema ja tilanteet vaihtelivat ottelussa tiuhaan, mutta loppujen lopuksi Jähille jäi taas käteen musta Pekka kotijoukkueen ottaessa voiton lukemin 6-5.

Jähi lähti otteluun selkeänä tavoitteenaan palata voittojen tielle. Parkanosta otetun avausvoiton jälkeen Jähi oli onnistunut saalistamaan seuraavista kolmesta pelistä vain yhden pisteen. Hämeenkyrössä vastassa oli nuori joukkue, jossa taisi olla vain yksi 80-luvulla syntynyt pelaaja. Kotijoukkue pitikin neljän ketjun voimin kohtuullisen kovaa vauhtia päällä, ja etenkin karvasi jopa uhkarohkeasti kahdella miehellä jokaisessa tilanteessa. Peli ei ollut ehtinyt vanhentua edes kahta minuuttia kun kotijoukkue teki avausmaalin. Tilanteessa kiekko oli purettu Jähin hyökkäysalueelta keskialueelle, jossa kotijoukkueen pelaaja onnistui ryöstämään sen Jähin puolustajalta ja karkasi kahdella nollaa vastaan ylivoimahyökkäykseen, josta toinen pelaajista viimeisteli osuman suoraan syötöstä. Ei paras mahdollinen alku, mutta näihin on kyllä jo Jähin kohdalla totuttu menneinä vuosina. Jähin kohtuullisen kapea rosteri kaventui lisää jo avauserän puolivälissä, kun Jari Viskari joutui jättämään kentän saatuaan vamman kasvojen seudulle. Jähin kakkoskenttä toi joukkueen tasoihin erän puolivälin jälkeen, kun Matias Jääskeläinen napautti kiekon verkkoon Ville Kuusisen syötöstä. Jähi pääsi erän lopussa vielä pelaamaan muutaman ylivoimankin, mutta melko vaatimattomin tuloksin. Erätauolle mentiin lukemissa 1-1.

Toinen erä alkoi Jähin osalta terävämmin. Petri Niemi pujotteli ensimmäisestä keskialoituksesta hyvään vetopaikkaan p-pisteiden väliin, mutta Hokkarien maalivahti nollasi yrityksen. Heti seuraavassa vaihdossa syntyi kuitenkin johto-osuma, kun Tuomas Pärssinen pelasi maagisella syötöllä kiekon takatolpalla odottaneelle Ville Kuusiselle, jolla oli kohtuullisen rutiininomainen työ viimeistelyssä. Syöttö maaliin myös Jarno Laitiselle. En tiedä mitä tapahtui, tuudittiko hyvä erän alku Jähin pelaajat uskomaan helppoon voittoon, mutta seuraavat kolme maalia iski kotijoukkue, tasoitusmaalin syntyessä nöyryyttävästi vierasjoukkueen pelatessa ylivoimaa. Ylivoima on perinteisesti ollut Jähille melkoista tervanjuontia, mutta lauantaina Hämeenkyrössä se oli ehkä jopa vielä tavallista surullisempaa katseltavaa. Tässä ehkä yksi asia mihin Jähin valmennusjohto kiinnittänee huomiota jatkossa. Moderni jääkiekkopeli ratkaistaan usein erikoistilanteissa, kolmosdivisioona tuskin lienee tästä säännöstä mikään poikkeus. Erän lopussa vierasjoukkue osoitti kuitenkin jonkinlaista luonnetta, iskien kaksi nopeaa maalia ja tuoden pelin tasoihin. Ensin Timo Komu pelasi kiekon maalin kulmalta Artturi Koskelalle, joka tinttasi rannelaukauksen maalin ylänurkkaan. Hetki tämän jälkeen Ville Välimäki ja Koskela pelasivat kiekon maalin eteen unohdetulle Jukka Laiholle, ja kuten vaihtopenkiltä osuvasti todettiin, "PUM PUM".

Kolmannessa erässä Jähin tavoite oli luonnollisesti ottaa voitto ja täydet pisteet, mutta lopulta kotijoukkue tuntui haluavan voittoa enemmän. Jähi meni erän ensimmäisellä minuutilla johtoon Matias Jääskeläisen näyttävällä osumalla Kuusisen ja Laitisen toimiessa syöttäjinä. Hokkarit II teki kuitenkin nopeassa tahdissa kaksi maalia. Varsinkin jälkimmäisessä osumassa vierasjoukkueen puolustus oli totaalisen pihalla, ja vastustaja pääsi viimeistelemään vapaasti maalin kulmalta. Jähille tarjottiin kuitenkin vielä mahdollisuutta ottaa täydet pisteet, kun Hokkarien pelaaja lensi suihkuun keihästettyään Matias Jääskeläistä. Ensimmäisellä kolmella minuutilla tuomitusta viiden minuutin jäähystä ei maalia kuitenkaan syntynyt. Jähin ylivoima oli melko ponnetonta ja tuntui olevan hieman epätietoisuutta siitä mitä kentällä pitäisi tehdä. Hokkarit II pelasi aktiivista alivoimaa eikä päästänyt vierasjoukkuetta tuhannen taalan paikoille. Jähille tarjottiin kuitenkin kultainen tilaisuus, kun vastustaja koukki Jarno Laitisen nurin ja joutui kahden minuutin istunnolle. Seurannut täysi kahden minuutin kahden miehen ylivoima valui kuitenkin täysin hukkaan, kun kiekkoa ei saatu verkon perukoille. Lopullisesti Jähin loppukirin katkaisi reilu minuutti ennen loppua Tuomas Pärssiselle vihelletty jäähy. Hokkarit II pelasi viimeisen minuutin fiksusti pois eikä antanut vierasjoukkueelle minkäänlaista mahdollisuutta maalintekoon. Loppunumerot siis 6-5 ja Jähi passitettiin tyhjin käsin kotimatkalle.

Kaikki kunnia kotijoukkueelle joka oli paikalla olleista joukkueista parempi, mutta vihreiden Jähi-lasien läpi katsottuna lauantaina Hämeenkyrössä pelattiin ottelu joka olisi pitänyt voittaa. Toisaalta sillä liikkeellä ja kaksinkamppailuasenteella mitä kaukalossa nähtiin ei 2010-luvun kolmosdivisioonassa kovin montaa ottelua voiteta. Tämä syksy on Jähille ollut sarja pienempiä ja isompia pettymyksiä, eikä näin ollen eroa normaalista elämästä juurikaan. Mutta kuten normaalissa elämässä, seuraavalla kerralla voi ainakin yrittää tehdä asiat paremmin. Jääkiekko on siinä mielessä montaa muuta elämän osa-aluetta mukavampi, että se seuraava kerta tulee usein vastaan melko nopeasti. Jähille tämä tapahtuu ensi viikon lauantaina Kaukajärvellä, kun vastaan asettuu Nokian Pyry 3.