HiHo vei runsasmaalisen taiston

Lauantaina Jähi kohtasi vierasottelussa Hiki-Hockeyn. Peliareena oli kuitenkin vanha tuttu Kaukajärven Sentteri, jossa siis myös HiHo pelaa kotiottelunsa. Jähi lähti otteluun katkaisemaan kahden ottelun mittaista tappioputkeaan. Otteluun oli saatu mukavasti lähes täydet kolme kenttää, kun pitkään sairastellut Joose Kreutzer ja omilla teillään seilannut rookie Juho Pohjoismäki tekivät paluun kokoonpanoon. Edellisessä pelissä ykkösketjun laidalla tehoillut Sami Järvensivu poti flunssaa, joten valmennusjohto oli pakotettu tekemään muutoksia kokoonpanoon. Ykköseen ladattiin tuhdisti kokoa, näköä ja taitoa, kun valmentaja Sami Niemenmaa valitsi rinnalleen Tuomas Männistön ja Juho Pohjoismäen. Ennakkoon ajatellen ja paperilla ketjun kokoonpanoa tuijotellen uskoin kolmikon saavan jäällä tulosta aikaan. En joutunut pettymään.

Ensimmäinen erä oli Jähiltä hyvää peliä ensimmäiset 19 minuuttia. HiHo tuli tuttuun tapaan kovaa luistellen ja aggressiivisesti karvaten, mutta Jähin pakit saivat useimmiten hienosti pelattua kiekon paineen alta pois hyökkääjille, joilla oli sen jälkeen melko vapaa kaista vastustajan hyökkäysalueelle. Hihon aggressiivisuus kostautui erän puolivälin tienoilla, kun Joose Kreutzer katkaisi avauksen ja pelasi nopealla syötöllä Timo Komun puolittaiseen läpiajoon. Pelin alkupuolella läpiajosta epäonnistunut Komu pisti tällä kertaa kiekon varmasti maaliin, ja Jähin 0-1 -johtoon. Peli tuntui olevan hyvin Jähin hanskassa, mutta erän viimeinen minuutti muutti kaiken. Ensin Hihon taitava hyökkääjä hassutti koko Jähi-kentällisen ja uitti kiekon ohi Jähin luottovahti Ville Kivimäen. Ja heti seuraavassa vaihdossa Jähin hyökkäykseen lähtö katkaistiin siniviivalla, ja Hihon pelaaja pääsi nousemaan vapaasti maalille ja nosti kiekon ylänurkkaan. Erätauolle mentiin siis HiHon 2-1 -johdossa.

Valmennusjohto Petri Väisäsen johdolla kehotti jatkamaan samalla linjalla. Peli oli ollut Jähin hallussa suurimman osan erää, joten tavoite oli jatkaa omaa pelaamista ja uskoa että se toisi tuloksen.
 
Ensimmäisen erän musta viimeinen minuutti oli kuitenkin saanut Jähin jollain tavalla pois tolaltaan, koska toinen erä oli heikko. Ensimmäisessä erässä ei jäähyjä oltu vihelletty, mutta toisessa erässä tuomarit antoivat sitten niitä senkin edestä. HiHo kesti erän alkuun oman jäähynsä, mutta tämän jälkeen Jähi sai kaksi jäähyä perätysten. HiHo teki 3-1:een kahden miehen ylivoimalla, ja 4-1:een heti perään seuraavan jäähyn aikana. Juho Pohjoismäki toi toivoa kaventamalla tilanteen 4-2:een uransa ensimmäisellä maalilla Jähin paidassa erän puolivälissä. Maali syntyi komealla laukauksella puolustuksen tukipilarin, Petri Niemen, hyvästä syötöstä. Valitettavasti HiHo kuitenkin kuittasi nopeasti numerot 5-2:een, mikä oli myös tulos erätauolla.

JäHin peliä penkin takaa johtanut Petri Väisänen ja apuvalmentajat valoivat erätauolla uskoa joukkueeseen. 5-2 ei ole mikään turvallinen johto III-divisioonassa, isompiakin johtoasemia on tyritty vuosien varrella, myös Jähin toimesta. Ottelu oli kuitenkin tähän mennessä ollut pelitapahtumien perusteella suhteellisen tasainen, vaikka numerollisesti eroa olikin kolme maalia. Tavoite oli lähteä pelaamaan hyvä erä ja ottaa voitto kotiin.

Kolmas erä alkoikin Jähin kannalta pelillisesti paremmin. Erän alkuun Jähi tappoi jäähyn, ja hieman ennen erän puolta väliä Sami Niemenmaa toi Jähin kahden maalin päähän taidokkaalla suorituksella. Heti perään HiHo otti jäähyn, jonka aikana Juho Pohjoismäki teki illan toisen maalinsa luottopuolustaja Matti Kinnarin esityöstä. Jähi oli yhtäkkiä jo maalin päässä, ja peli vaikutti heränneen taas henkiin. Jähin vaihtopenkillä oli aistittavissa positiivista värähtelyä. Valitettavasti reilu minuutti tästä ja HiHo meni taas kahden maalin johtoon. Vaihtopenkin positiivisen värähtelyn taajuus laski hieman. Jähi kuittasi kuitenkin nopeasti, kun rookie Mikko Tuomola teki Jähi-uransa avausmaalin vain 12 sekuntia myöhemmin. Maali oli kuin muinaisen punakoneen tekosia: kiekko kulki lavasta lapaan ja lopulta Tuomola pääsi siirtämään sen tyhjään maaliin ohi hölmistyneen HiHo-kassarin. Ei ollenkaan hassumpi ensimmäinen maali, Jähi onnittelee Mikkoa!

Jähi oli siis taas iskuetäisyydellä tilanteen ollessa 6-5. Tämän jälkeen kuitenkin valitettavasti joukkue sortui perisyntiinsä jäähyilyyn. Ensin Tuomola otti kaksi minuuttia kampituksesta, jonka jälkeen tuomaristo antoi kyseenalaisen laitataklausjäähyn Jähin monivuotiselle viivapelotteelle, Juuso Lahtiselle. Juuso ja vaihtopenkki kertoivat tilanteesta mielipiteensä tuomaristolle, joka palkitsi palautteen antamalla Juusolle kahden minuutin käytörangaistuksen. Tämän jälkeen Juuso ja Jähin vaihtopenkki jatkoivat rakentavan palautteen antamista, jonka seurauksena Juusolle 10 minuutin käytösrangaistus ja passitus suihkuun. HiHo ei iskenyt kuitenkaan rangaistuksen aikana sinettiä, vaan sortui itse ottamaan jäähyn. Tasavajaalla pelatessa Jähin valmennusjohto päätti ottaa maalivahti Ville Kivimäen pois ja viidennen miehen kentälle. HiHo onnistui kuitenkin melkein välittömästi kiekonriistossa ja teki seitsemännen maalinsa tyhjään rysään. Jähin ei saanut kirivaihdetta kunnolla silmään, kun Tuomola otti illan kolmannen jäähynsä reilu minuutti ennen loppua. Jäähyn aikana Jähi veti vielä uudestaan maalivahdin pois kavennusta yrittäen, mutta HiHo lopetti pyristelyn tekemällä kahdeksannen maalinsa tyhjiin 4 sekuntia ennen loppua. Sen jälkeen Jähiläisillä oli edessä enää kättelyt ja lähtö suihkun kautta masentuneena kotimatkalle.

Ottelu päättyi siis lopulta HiHon 8-5 -voittoon. Kolmas erä antoi kuitenkin uskoa siihen että HiHo on tulevana lauantaina mahdollisuus kaataa Jähi-night -ottelussa. Hieman lisää huolellisuutta ja tarkkuutta niin omassa päässä kuin maalipaikoissa, niin eiköhän se tappioputkikin katkea. Jähi toivottaa kaikki tervetulleiksi seuraamaan lauantain ottelua alkaen klo 19.45 Sentterissä. Ottelun jälkeen on luvassa jälkipelit ja (toivottavasti Jähin) voitonjuhlat O'Connelsissa.
 
Juse #10