Kausi kääntyy kohti loppuaan ja toiseksi viimeiseen alkusarjan peliin vastustajaksi asettui Akaan Kiekko. JäHillä oli takana pitkä viikonloppu ja itsenäisyyspäivänä ehdittiinkin hiomaan taktiikoita kylvyssä sankoin joukoin. Välipäivä huilimahdollisuuksineen oli napsahtanut otollisesti lauantaille. Pelipäivänä hallille saapui varsin freesi ryhmä, jolla lähdettäisiin ottamaan kauden toista voittoa vastustajasta. Mukana oli jälleen kovia nimiä: Jääskeläinen, Myllynen, Mäenpää. Eli rosteri lähes mintissä!

Kiekko tippui ensimmäiseen erään ja hetimmiten huomasi vastustajan olevan pelipäällä. Kivimäki pääsi heti testiin ja valitettavasti vastustaja pääsi survaisemaan ensimmäisen maalin jo ajassa 01:16. Johtomaalin jälkeen kentälle hyppäsi erinäköinen Kimmo Myllynen. Pelin alkupuolella oli suoritettu vahva erinäisten kyykkyjen ja venyttelyiden sarja. Tuo sarja taisi muistuttaa jonkinlaista konsolipeleistä tuttua cheat –koodia, sillä ainakin kentällä nähtiin täysin ylivoimainen suoritus. Yksinkertaisuudessaan: Kimmo nappasi kiekon haltuun omissa, luisteli väkevän coast-to-coastin ja pyssytti rystyllä etukulmasta ohi voimattoman maalivahdin tasoittaen pelin. Jos ensimmäisessä erässä jäähyjä jaettiin puolin ja toisin. JäHi ei niitä onnistunut hyödyntämään, mutta erän puolivälin jälkeen vastustaja ei jäänyt laakereilleen, vaan runnoi limpun maaliin ottaen johtoaseman 2-1.

Erätauolla korostettiin, että boksista pitäisi pysyä pois. Vastustajan kiekonliikuttelu oli ajoittain jopa kaunista sekä viimeistelytaitoa oli havaittavissa. Kuitenkin jo toisen erän ensimmäisillä minuuteilla JäHi joutui paineen alla rikkomaan. Lyhyt pyöritys, kiekko maaliin ja tilanteeksi 3-1. Kirimahdollisuutta tarjottiin vierasjoukkueelle hopealautasella kahden peräkkäisen ylivoiman turvin molempien kuivuessa kokoon lähes laukauksetta. Alivoiman hyvyydestä voimaantuneena Akaa väänsi tilanteeksi ensin 4-1 ja erän loppupuolella jälleen ylivoimalla 5-1. Allekirjoittanut ei muista, saatiinko toisessa erässä vaarallisia tilanteita edes aikaan, yhtä Jere Mäkelän tolppakutia lukuunottamatta. Tilanne oli siis täysin omalla pelillä ansaittu.

Toisella erätauolla oli jo hiljaisempaa, voittoa ei enää himoittu vaan lähinnä pelin pelaamista loppuun. Vältyttäisiinkö tänään tupladigitaaleilta? Heti kolmannen alussa olisi ollut ylivoimamaalille sijaa, mutta yhtä laukausta enempää ei maalille saatu. Vastustaja jatkoi omaan draiviaan siirtyen jo 6-1 johtoon ajassa 46:22. Viimeisellä kympillä vihernutut saivat jälleen tilaisuuden kaunistella lukemia. Yksi pelaaja ei ollutkaan täysin valmis lopettamaan näihin lukemiin. Maaliin johtanut tilanne oli hieman samankaltainen kuin Kimmon maali, mutta Jari Viskari sai sen näyttämään paljon paremmalta. Omissa veskari ensin syöttöpisteille, vasemmasta laidasta väkevä luistelu laidasta, vastustajan pakki kahville ja väkevä kuti verkkoon. Maalinteko ei tuon simppelimmäksi mene, toivon osaavani Jarin iässä samanlaisia taikatemppuja, onhan tässä vielä aikaa imeä oppia. Kiri tyrehtyi jälleen rikkeeseen, josta vastustajan tulikuuma ylivoima ei taaskaan erehtynyt siirtyen 7-2 johtoon. Viimeisellä minuutilla Akaa painoi vielä tilanteeksi 8-2 ja JäHiltä saatiin vielä yksi näyttävä maali 2-1 hyökkäyksen päätteeksi. Kiekko tarjoiltiin Riku Backändalle, jolle tuollainen tontti johtaa aina maaliin.

Tässä pelissä ei paukut riittäneet, ajoittain jopa mankeli tuli tutuksi. Torstain treeneissä vain kova piiskaus riittää herättämään joukkueen taistelemaan alkusarjan viimeisestä pelistä voittoa. Vastustajaksi saapuu Hämeenlinnasta HPK Icedogs. Saavu sinäkin Sentterille lauantaina 19.30 seuraamaan peliä!