KaVo:lle kärsityn ottelun jälkeen JäHi suuntasi Kangasalle mittaamaan AHK:n pelivireen. Historian saatossa AHK on ollut JäHille äärimmäisen vaikea vastus, vaikka toki muutaman kerran JäHi on voiton onnistunutkin nappaamaan. Edellisestä sellaisesta taitaa tosin olla jo viitisen vuotta aikaa. Heikoista tilastoista huolimatta ottelua lähdettiin toki voittamaan. Jos ei mitään muuta niin JäHillä oli puolellaan materiaalietu, kun joukkue lähti otteluun 14 kenttäpelaajalla AHK:n 11 kenttäpelaajaa vastaan. Maalinsuulle JäHi heitti Jukka Hyllin.

Ensimmäinen erä oli JäHille vaikea. Ottelu lähti ihan hyvin käyntiin, mutta AHK nakutti kolme nopeaa maalia erän viidennellä, kuudennella ja seitsemännellä minuutilla. JäHi sortui ehkä hieman liian innokkaaseen hyökkäyspeliin, joka avasi kotijoukkueelle vastaiskun paikkoja joissa joukkue on hyvä. Kun AHK iski läpiajosta tilanteen 4-0:aan, alkoi tilanne JäHin kannalta näyttää tukalalta. JäHillä oli erässä omat hyvät paikkansa, mutta AHK:n maalilla esiintynyt 17-vuotias maalivahti napsi varsinkin hanskallaan erittäin näyttäviä torjuntoja. JäHi pääsi kuin pääsikin erän lopulla tulostaululle, kun pitkän pyörityksen päätteeksi Riku Backända ohjasi kiekon maalin edustalta ylänurkkaan, syöttöpisteet osumaan merkittiin Aleksi Kinnuselle ja Jere Vilmille. Torjuntojen valossa (18-15) erä vaikutti tasaiselta, mutta toki numerot 4-1 eivät jätä epäselvyyttä kumpi joukkueista oli erän onnistuja.

Erätauolla valmentaja Ville Talasoja ripitti joukkuetta rankalla kädellä yrityksen puutteesta. En itse omalla kohdalla täysin tätä allekirjoita, AHK on tappavan tehokas joukkue jos sille antaa tilaa, eikä JäHin puolustuspeli missään nimessä ole koskaan täysin ilmatiivistä; aina siellä jokunen paikka vastustajalle aukeaa. Toki Ville oli siinä varmasti oikeassa, että parantamisen varaa erä jätti jokaiselle. Toinen erä oli kaksijakoinen, mutta etenkin erän alku oli vahvasti JäHi-merkkinen: AHKn ohut rosteri tuntui hieman väsähtävän ja JäHi sai painettua peliä vahvasti AHKn kenttäpuoliskolle. Kun maalintekokin vielä onnistui ensimmäistä erää paremmin, alkoi tilanne näyttää JäHin kannalta jo varovaisen lupaavalta. Janne Uusiluoma laukoi paluukiekon maalin edestä ylänurkkaan ajassa 25:42, syöttäjinä Jani Heinonen ja Jesper Liinavuori. Tästä reilu minuutti ja Aleksi Kinnunen ampui toiseen ylänurkkaan Riku Backändan ja Jere Vilmin toimiessa syöttäjinä. Tilanne oli siis kaventunut 4-3:een ja JäHillä oli henki päällä. Paine pysyi AHKn kenttäpuoliskolla, mutta joukkue osoitti erän lopussa miksi se on niin vaarallinen vajaalukuisenakin: joukkue iski vastaiskumaalit erän 16. ja 19. peliminuutilla. Ensimmäisessa tilanteessa AHK pääsi 2-1 -ylivoimahyökkäykseen viivakuti-blokin jälkeen, ja toisessa JäHin hyökkäysketju ja toinen puolustaja tulivat vaihtoon yhtäaikaa AHKn namutellessa toisessa päässä kiekon maaliin tyhjältä takatolpalta. Näin ollen JäHin hyvä nousu tavallaan nollattiin ottelun mennessä toiselle erätauolle tilanteessa 6-3. Erän torjunnat 17-14 kertovat siitä että molemmissa päissä kenttää oli hyvin tilanteita.

AHK ratkaisi ottelun kolmannen erän alussa tekemällä kolme maalia alle neljään minuuttiin. Erän lopulla JäHi puolestaan kaunisteli numeroita tekemällä kolme osumaa, joista Aleksi Kinnunen teki kaksi ja Jere Vilmi yhden. Näistä kolmesta maalista jokaisessa syöttäjänä toimi Jari Viskari, ja kahdessa Riku Backända. Aleksi Kinnunen iski näin ollen hienosti JäHi-uransa ensimmäisen hattutempun, mutta isossa kuvassa maalit olivat kuitenkin lähinnä kosmetiikkaa, AHKn voitto ei kolmannessa erässä ollut missään vaiheessa vakavasti uhattuna.

Tappioon ei ikinä voi olla tyytyväinen, mutta kyllähän tämä peli tapahtumiltaan ja loppunumeroiltaan oli huomattavasti parempi suoritus mitä moni viime vuosien peli, jossa AHK on naputellut kympit ja tauluun lähes puolihuolimattomasti. Lauantaina toisessa erässä AHK kuitenkin vaikutti olevan jo melkein köysissä, toki lopulta iskien ne tarvittavat osumat joilla JäHin kiri saatiin tapettua. Maalivahtien torjunnat 49-50 kertovat osaltaan siitä että kyseessä oli tyypillinen AHKn ottelu: peli oli aikalailla kaukana trap-kyttäilystä, tilanteita riiti molemmissa päissä ja tietysti lopulta AHK voitti.

Tulevana viikonloppuna Tampereella pelataan NHL-kiekkoa, mutta voisin väittää että lauantaina Sentterissä on mahdollisuus nähdä enemmän hyviä maalitilanteita mitä Nokia Areenalla, kun JäHi saa vastaansa Oriveden Fortunan.