JIlves - JäHi

JäHi matkusti kaksi jatkosarjan tappiota niskassaan lauantaina Jämsään ottamaan mittaa Jämsänkosken Ilveksestä. Valmentaja Jere Mäkelällä oli käytettävissään kohtuullisen ohut kokoonpano, kun vieraspeliin oli saatu jalkeille 11 kenttäpelaajaa ja molemmat maalivahdit. Natiivina jämsäläisenä JäHin kapteenilla Riku Backändalla oli ottelussa erityisen kova panos, olihan kyseessä taas peli miehen kotikentällä. Pelaavana maalivahtina aloitti Jukka Hylli.

JäHi tuli ottelun ensimmäisen erään huomattavasti jykevämmin kuin edellisessä marraskuussa pelatussa pelissä. Jykevyys realisoitui tulostaulullekin, kun Ville Talasojan tarkka rannelaukaus painui ylänurkkaan ottelun kuudennella minuutilla. Riku Backända teki maaliin hienon esityön karvaamalla kiekon voimakkaalla taklauksella hyökkäyspäässä ja vapauttaen Villen maalintekoon oikea-aikaisella syötöllä. Kotijoukkueellakin oli omat paikkansa, ja yhdestä semmoisesta joukkue iskikin tasoitusosuman erän puolivälin jälkeen. Erän toiseksi viimeisellä minuutilla JäHi pääsi ylivoimalle, mutta etu nollautui juuri ennen erän loppua JäHin otettua tasoittavan jäähyn. Erätauolle mentiin näin ollen tasanumeroissa 1-1.

Toinen erä oli kotijoukkueelta huomattavasti ensimmäistä vahvempi. JäHi pelasi erän alkuun ylivoiman, mutta tuloksetta. Pelitapahtumat etenivät pääosin tasaisesti toisen erän ensimmäisen puoliskon, mutta erän jälkimmäisellä puoliskolla JäHille iski musta, vajaat kuusi minuuttia kestänyt jakso, jonka aikana kotijoukkue iski neljä maalia, joista yhden ylivoimalla. Maalissa pelanneella Jukka Hyllillä ei ollut juuri mahdollisuuksia, kun vastustajan pelaajat paukuttivat lähes jokaisen maalin joko tolpan tai yläriman kautta verkon perukoille.

JäHi tuli viimeiseen erään täydellä vimmalla ja tavoitteena oli tehdä nopeat kavennusmaalit, mutta valitettavasti kotijoukkueella oli toiset tavoitteet, eikä erän ensimmäisellä puoliskolla syntynyt maaleja. Kotijoukkueen pelaajalle tuomittiin 2+2 minuutin -rangaistus hieman ennen erän puoliväliä. JäHi onnistui hyödyntämään näistä jälkimmäisen, kun Mikko Mykkänen ja Jussi Nykänen petasivat Riku Backändalle kiekon maalin eteen, josta Riku viimeisteli varmasti 5-2 -kavennuksen. Jos tästä pieni toivon kipinä JäHin kannalta syttyikin, niin kotijoukkue sammutti sen seuraavassa vaihdossa iskemällään maalilla, joka lopullisesti lopetti taistelun ottelun voitosta. Jämsäläiset iskivät vielä erän loppuun seitsemänen maalinsa, joten JäHi joutui lähtemään kotimatkalla 7-2 -tappio niskassaan.

Runsaslukuisen tappion jälkeen on turha selitellä, JäHi oli lauantaina kentällä huonompi joukkue. Pääosin tasainen ottelu ratkesi JIlveksen terävämpään viimeistelyyn ja JäHin virheisiin.

 

JäHi - KiePo

JäHillä oli tiistaina harvinainen arkipeli, kun tiistaina Kaukajärven Sentteriin saapui vieraaksi Kiekko-Pojat Mäntästä. JäHi oli saanut jalkeille huomattavasti lauantaita runsaslukuisemman kokoonpanon, kun hallille asteli 16 pelaajaa ja kaksi maalivahtia. Näin ollen JäHi pelasi täydellä neljällä hyökkäysvitjalla ja kahdella pakkiparilla. Maalilla aloitti Ville Kivimäki. Valitettavasti ottelun digitaalinen pöytäkirja ei ole jostain syystä vielä tätä kirjoittaessani saatavilla, joten maalintekijät ja mahdolliset syöttäjät perustuvat omiin muistikuviini.

KiePolla oli matkassa melko ohut kokoonpano, joten JäHin tarkoitus oli pitää vauhtia ja pudottaa näin vastustaja kintereiltä. Ottelun ensimmäisessä erässä riittikin vauhtia paljon enemmän kuin järkeä. Välillä kiekko pomppi kuin flipperissä eikä rauhallisesta pelinrakentelusta ollut tietoakaan. KiePo oli alussa terävämpi, kun se meni kahdella lähes peräkkäin syntyneellä maalilla 0-2 -johtoon. Ensimmäisessä KiePon pelaaja pääsi ampumaan kiekkoa rannelaukauksella paraatipaikalta, ja toinen syntyi välittömästi keskialoitukseen jälkeen puolittaisesta läpiajosta. JäHi ei kuitenkaan varhaisista takaiskuista hämmentynyt, vaan jatkoi kovaa luistelua ja taistelua. Erän jälkimmäisellä puoliskolla tämä palkittiinkin, kun JäHi iski nopeasti oman pään aloituksesta lähteneestä hyökkäyksestä maalin: Mikko Karhunen nappasi aloituksen jälkeen kiekon ja harhautti KiePon puolustajan karaten Mikko Mykkäsen kanssa kaksi vastaan yksi -hyökkäykseen. Oikea-aikainen syöttö vapautti Mikko Mykkäsen tekopaikkaan josta mies ei erehtynyt, vaan laukoi kiekon tarkasti ylänurkkaan. Molemmilla joukkueilla oli ensimmäisessä erässä lukuisia paikkoja, mutta maaleja ei nähty enää enempää, vaan erätauolle mentiin vierasjoukkueen 1-2 -johtoasemassa.

JäHi tuli vahvasti toiseen erään ja iski tasoitusosuman heti ensimmäisessä vaihdossa. Tilanteessa Artturi Koskela ja Jere Mäkelä taisivat päästä lyömään kiekkoa maalin edestä jopa kolmesta reboundista, mutta lopulta se oli Onni Aalto joka kävi lakaisemaan kiekon sisään. Vastustaja protestoi osumaa voimakkaasti väittäen sen tulleen potkaisemalla, mutta ottelun tuomari oli hyvin sijoittunut ja näytti heti maalia. Ilo tasoitusmaalista jäi kuitenkin lyhyeksi, kun jo heti seuraavassa vaihdossa KiePon pelaaja pääsi keskialueen epäonnisen pompun jälkeen läpiajoon ja viimeisteli johto-osuman. Toisessa erässä molemmat joukkueet jäähyilivät, mutta vierailijat taisivat viedä voiton jäähyminuuteissa ulosajosta tuomitulla 5+20 -minuutin rangaistuksella. JäHi ei viiden minuutin ylivoiman aikana onnistunut maalinteossa, mutta kaivattu 3-3 -tasoitus tuli melko pian jäähyn päättymisen jälkeen. Jani Heinonen viimeisteli tasoituksen nopean vastaiskun päätteeksi tarkalla rannekudilla alanurkkaan. Vapauttavan syötön Janille antoi muistaakseni hyökkääjänä sekä lauantaina että tiistaina pelannut Jouni Anttila. Kolmanteen erään lähdettiin näin ollen kutkuttavissa 3-3 -tasanumeroissa.

JäHi on tällä kaudella päässyt useaan kertaan lähtemään viimeiseen erään joko tasatilanteessa tai maalin tappioasemassa, mutta lähes joka kerta vastustaja on ollut päätöserässä vahvempi. Tiistaina JäHi ei kuitenkaan suostunut taipumaan. Kova yritys ja taistelu tuotti erän alussa tulosta, kun Jere Mäkelä viimeisteli 4-3 -johto-osuman suoraan syötöstä lähteneellä vedolla. Syöttäjinä toimivat todennäköisesti ketjukaverit Mikko Mykkänen ja Esa Mäenpää. KiePo jahtasi tämän jälkeen tasoitusta vimmatusti ja ainakin yhdessä tilanteessa maalin synty näytti jo lähes varmalta. Alun vaikeuksien jälkeen Ville Kivimäki oli kuitenkin JäHin maalilla itse varmuus eikä tästäkään tilanteesta maalia syntynyt, hirveästä hässäkästä huolimatta. Erän jälkimmäisellä puoliskolla JäHi teki helpottavan 5-3 -osuman, kun ylivoimatilanteessa Jouni Antti siirsi kiekon läheltä maaliin. Vierailijat pistivät lopussa kaiken peliin ja ottivat maalivahdinkin pois päästyään pelaamaan ylivoimapeliä. Henry Vähä-Ruohola pääsi alivoimatilanteessa laidalta puolittaiseen läpiajoon, mutta vastustaja onnistui estämään akrobaattisella syöksyllä jo varmalta näyttäneen kuudennen maalin. Kun JäHi otti vielä viimeisellä minuutilla toisen jäähyn, niin vastustaja pelasi noin viisitoista sekuntia peräti kuudella kolmea vastaan. JäHi oli kuitenkin lopussa Ville Kivimäen johdolla jämäkkä eikä lisämaaleja enää syntynyt. Näin ollen kotijoukkue otti helpottavan voiton lukemin 5-3. Edellisestä voitosta olikin jo vierähtänyt tovi, sillä Uplakers Akatemia kaatui Ylöjärvellä lauantaina 2. päivä lokakuuta.

JäHillä on rikkonaista kautta jäljellä vielä kolme peliä. Nyt on vuorossa vapaa viikonloppu, seuraava peli pelataan sunnuntaina 13.3 Tampere Sentterissä, kun vastustajaksi saapuu Kiekko-Karhut Virroilta.